Ma 2021 szeptember 23. Tekla napja van. Holnap Gellért, Mercédesz napja lesz.
4fbd5d3e5e13c73fad5d73f823c17118.jpg

Nemzet-karakterek - Németek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nemzet-karakterek: ezek a kis krokik semmiképpen nem kizárólagos érvényűek, és egyáltalán nem alapos dolgozatok. Inkább elmélázásaim után maradt üledék. Irgalom a tévedésekért!

Valamikor Kr. e. ötszáz évvel Skandináviában éhség tört ki. Éghajlatváltozás, vagy mifene, mindegy is, a lényeg az, hogy az őslakosok új hazát kényszerültek keresni. Az elutazás milliós tömeget mozgatott, tehát aligha történhetett egy időben. Valószínűleg pár ezer ember utazhatott délre évente. Úti járműveik olyan kis hajók voltak, melyek méretüknél fogva képesek voltak kisebb folyókon is több száz kilométert felfele megtenni, ugyanakkor tengerállónak is kellett lenniük. Ezt a járművet nem kell feltételezni, a történészek jól ismerik. (Ezt a bevezetést nem folytatom, még gyanúba keverem magam, mintha magam is történész lennék.) Tehát mostantól átmegyek irodalmi síkra. Elképzelem, hogy a jó északi germánok épp útra készülnek, és a főnök búcsúztat egy törzset.

   -Fiaim! Nagyon vigyázzatok magatokra. Diplomatáink már kibéreltek számotokra egy alkalmas területet az Elba mentén, Lesencecsáktornya és Mikő falvak között. Nagyon ügyesek legyetek, mert a bérbe adó kelták még nem tudják, hogy ott is maradtok. Legjobb lenne, ha a kelták utaznának el, bár ők vannak többen. Azért valahogy megoldjátok, tudom. Ti, „B” csoport, ti szerencsések vagytok, ti egyenesen Erdélyországba utaztok, mert a jóságos hun király méltányos adófizetés fejében saját birtokot adományozott nektek. Semmi különös feladatotok nem lesz, mint megbecsülni magatokat, és pontosan fizetni. Ja, igen, a nevetek ottan szász lesz. Mindenki jól jegyezze meg, hogy bárhol, bármikor össze kell tartanotok. A legelső hun, kelta, baszk, bárki, csakis a legutolsó germán után következhet. Minden áron. A jövőben a legfontosabb feladatunk életterünk megszerzése és megtartása és növelése, heil Votan!
 
 
 

   Igen hölgyeim és uraim, a német élettér-mánia kőkemény alapokon áll. Nem jogi, hanem éhenhalászati alapon. Ezért a német ember, ha kell, törtető és kíméletlen, ha lehet, a végletekig becsületes, de általában alapos és messzemenően összetartó. Egy német futballválogatott képes úgy megnyerni a VB-t, hogy nincsen is sztárjátékosa. És minderről senki sem tehet.

Pogány István

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2116) Mozaik (83) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mondom a magamét (5586) Vetítő (30) Nagyvilág (1458) Sport (729) Történelem (14) Mozi világ (440) Kultúra (6) Flag gondolja (33) Heti lámpás (255) Gazdaság (662) Belföld (6) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (505) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Tereb (138) Autómánia (61) Politika (1578)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>