Ma 2021 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
d2e280a98502b5b6ae5c237f494b2022.jpg

Kurultaj 2009 - II.rész

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Augusztus 21-23-án, Kunszentmiklós mellett, Bösztörpusztán tartották meg a Magyarok Országos Gyűlését. Ezt persze az augusztus végi kánikulában senki sem tudja kimondani, tehát Bösztörpusztán kurultáj volt.

   Emberek továbbra is. Molnár V. Jóska bátyám elfelejtett megöregedni, pedig asszem rég elhagyta a hetvenet, nem változott semmit az utóbbi húsz évben. Előadását most nem tudtam meghallgatni, mert átfedésben volt Varga Csabával. Varga Csaba először is jól elkanyarította északi szomszédaink… származását, elmondta, hogy míg a magyar nyelv használt szókincse egymillió körül van, a szlovákoké cirka húszezer, és ha valaki nem tud tótul, tulajdonképpen elég, ha a magyar szavak után szlávos végződéseket ragaszt, meg fogják érteni. Régebb óta forgalomban is van idevágó tanulmánya, lásd:   

                                                            ]]>http://www.varga.hu]]>
 
 
Aztán sor került még a honfoglalás fogalmára is. Mire is jó, hogy széles körben tanítják és elfogadják a nagy árpádi honfoglalást? Semmi egyébre, mint annak igazolására, hogy mi jöttmentek vagyunk itt.
 
 
(itt meg kell jegyeznem, hogy Árpád méltóságát, jelentőségét szerintem alábecsüli a történetírás. Ám itt a nemzet származásáról van szó, és az más tészta.)
 
Minden valamire való nép lehetőleg háromezer évre vezeti vissza hazáját, csak mi düllesztjük mellünket azzal, hogy már ezer éve… hazugság, Árpád kísérete mindenképpen jóval kevesebb volt, mint a helyben lakók, és ezzel kapcsolatban még egy érdekes adatot is hallottunk. Valaki statisztikát készített a Kárpát-medence összes neolit (5-8000 ezer éves) sírleletéről, és a sírok eszméletlen nagy száma alapján kiszámolta: abban az időben a terület lakossága legkevesebb húsz, de esetleg harminc millió is lehetett! Nos, ezzel a hatalmas néppel nem elszakítani, mint tudósaink teszik, hanem felderíteni kellene a kapcsolatot! Bőven lenne adat.
 
 
   Szántai Lajos a maga szuggesztív stílusában a szent Korona jelentőségéről, a táltos fogalmáról, tátos lovakról és emberekről egyaránt, tartotta előadását. Lényeges gondolata, hogy a táltosság a legkevésbé sem veszett ki, mert száz éve még művelték kultúráját.
   És most az eseménysor legfényesebb fejezetéről, a fénykorona-szertartásról. Az eddigi hagyományoknak megfelelő volt a rendezés, néhány újítással. Volt közös éneklés, eskütétel, földgyógyítgatás, vagyis lábdobogás dobszóra, ez után pedig a résztvevők tömege szépen, sorban átvonult a ragyogóan kivilágított korona-makett alatt. A legérdekesebb újításról azonban legfelsőbb helyen gondoskodtak. Éjféltájban, az események csúcspontján hullócsillagok jelentek meg a kereszt felett.
 
 
   Az események közben azért szakítottunk időt egy kis edzésre is. Elvonultunk, amennyire lehetett –szalmabálák százai képeztek biztonsági határt becsapódó vesszeink számára-, és Márk vezetésével atletizáltunk, majd lövöldöztünk egy kissé.
 
   Végezetül a sok élmény és gyönyörűség közepette -nehogy már minden jó legyen- lássuk a kényelmetlenségeket. Két nap rettenetes kánikula volt, por és izzadás, vasárnap szerencsére volt egy kis eső. Nem volt zuhanyzó, a wc fizetős volt, és csak a közeli csatornában lehetett fürödni, bár ott is csak szabálysértés árán. Utolsó szó pedig ismét dicséret, közlöm és kijelentem, a gyerekek nevében is, hogy kizárólag magyar üdítőket lehetett kapni, és ezek nagyon finomak!

Pogány István

Szerző a Flag Polgári műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Szépségápolás (15) Mondom a magamét (5234) Sport (729) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (505) Történelem (14) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1578) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1454) Gazdaság (657) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Tereb (140) Vetítő (37) Mozi világ (440) Kultúra (6) Belföld (6) Heti lámpás (254) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (171) Jobbegyenes (2009)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>