Ma 2024 április 15. Anasztázia, Tas napja van. Holnap Csongor napja lesz.
A magyar nyelvről magyaroknak 1.

A magyar nyelvről magyaroknak 1.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kies hazánkban szokás időnként kiosztani az utolsó polihisztor címet. Semmi értelme. Nem mintha nem lett volna nagy ember az éppen feldicsért utolsó, de micsoda gazdagság! nyakunkon a következő! Kérem, vegyük tudomásul, hogy messze van még az utolsó magyar polihisztor.

Hogy miért, azt a most induló új sorozatunk tartalma, Varga Csaba munkássága fogja megmutatni. Varga Csaba az éppen munkálkodó (egyik) polihisztorunk, mert mint matematika-tanár, sakkozó, festő, szobrász, zeneszerző, költő, grafikus, filmrendező és producer, nyelvész és íráskutató, vállalkozó és könyvkiadó egyaránt nyomot hagyott és hagy maga után.

Főbb animációs filmjei „A szél”, „Valcer”, „Don Quijote”, tévésorozat formájában az „Auguszta” és a „Szekrénymesék”. Az ő londoni cége kivitelezte a „Mr Bean” rajzfilm-változatát.  Nemzetközi filmfesztiválok zsűrijének résztvevője, több művét őrzi a New York-i Modern művészetek múzeuma. Legeredetibb munkája a már korábban, pl. László Gyula által is észre vett, de soha senki által nem értelmezett, a Magdalén-műveltség barlangi művészetének ópuszain fellelhető, nem képi jelek értelmezése.

Ez az értelem  pedig a következő: 

A barlangi festmények alkotói írtak, betűírással és számírással egyaránt. 
 
Ezen tétel kidolgozása során fogalmazódott meg és bizonyíttatott a következő: 
 
Fent említett írásrendszer legközelebbi, vele csaknem azonosnak tekinthető rokona a ma magyarnak, ill. székelynek nevezett írásrendszer. 
 
Ezek a felismerések és ezeknek szoros bizonyítása akkora kultúrtörténeti eseménye korunknak, hogy (szerző közelsége okán) itt ízléstelenség lenne valós értékét megállapítani.  
 
Pogány István
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Életmód (1) Történelem (18) Belföld (10) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Tereb (146) Egészség (50) Sport (729) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Irodalmi kávéház (537) Nézőpont (1) Kultúra (7) Politika (1582) Mozaik (83) Mondom a magamét (7536) Gazdaság (704) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2786) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>