Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
d850417dc03293d98042ee0cbda18c0a.jpg

A kirekesztés diszkrét bája

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Buzdít a halványkék reklám: tégy a kirekesztés ellen, vagy mi. Nagyon megindultam ezen, hisz régi fájdalmam, hogy annyi mindenből ki vagyok rekesztve itthon, Magyarországon.

Szinte bárhová nézek, csak a kirekesztést látom. Vegyünk sorba néhányat.

   Vannak bizonyos oldalági rokonaim, akik a görög állam polgárai. Ők például évente repülőre ülnek, és meglátogatnak minket, míg én csak akkor tudom viszonozni kedvességüket, ha több év is eltelt az utolsó utazásom óta. Tehát ki vagyok rekesztve az anyagi jólét egy bizonyos fokáról, pedig én sem dolgozom kevesebbet, mint ők.
   Régi történet: igen fájt a hátam, elmentem hát a reumatológiára. Ott soká várakoztam öreg nénikék között üldögélve, majd amikor sorra kerültem, kezelésbe vettek. Nem mondták, mi a bajom, csak valami zümmögő ketyerével bizgették a lapockáimat. Ezt folytatták hetekig, majd mivel semmi sem változott, ott hagytam az esztékát, elmentem természetgyógyász barátomhoz, aki elmagyarázta, az autó, amivel közlekedem, szétrázta csigolyáimat, ezeket ő majd összeilleszti, de lényeges javulásra akkor számítsak, ha jobb autóm lesz. Mivel az óta eltelt tizenhúsz év, bátran állíthatom, hogy minden szava beigazolódott. Sőt igazolódna ma is, ha a törvény el nem tiltja őt a természetgyógyítástól. Mivel nincsen doktorátusa, nem gyógyíthat. Aki viszont eredménytelenül kezelt, annak semmi baja nem lett. Tehát ez esetben hárman vagyunk kirekesztve az igazságból: én, a gyógyító és a hamis gyógyító.
   Sportolni küldtem, mit küldtem, együtt mentünk, a fiammal. Lovas íjászok akarunk lenni, ha telik majd rá. Egyelőre igen, később majd meglátjuk. A ló igen drága jószág, lásd Ovedose esetét, aki, mint egyszerű, ám kifogástalan vérvonalú angol telivér a nyugati szabadpiacon alig került többe, mint itthon egy nevenincs bármi. Állam bácsi viszont támogat sok mindent, főleg a züllést, de az eredeti és valódi magyar sportot soha!
   Veszem észre, csupa anyagi természetű panaszt sorolok. Pedig egyáltalán nem erről akartam szólni. Az anyagi aránytalanságok szorosan együtt jelennek meg és rombolna lelki vetületükkel, a kettőt elválasztani nem lehet. Csak a lelki kihatások felmérése bonyolultabb munka. Szóval most lazítottam. Kirekesztettem olvasóimat…
 
   Visszatérve az eredeti gondolatra, javaslom, rekesszük ki mindazokat, akik eddig vezették az országot!

Pogány István

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (705) Titkok és talányok (12) Sport (729) Egészség (50) Mondom a magamét (7546) Jobbegyenes (2788) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (18) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Kultúra (7) Politika (1582) Tereb (146) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Belföld (10) Nézőpont (1) Tv fotel (65) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>