Ma 2024 február 26. Edina napja van. Holnap Ákos, Bátor napja lesz.
a3f07097c4791cf06788a961f0f3c38d.jpg

Szépségből szörnyeteg – Túlzásba vitt plasztika

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Vajon meddig tesz szebbé a plasztika, és hol van az a pont, amikortól már torzítja a külsőt? Nyolc plasztikafüggő híresség példáján mutatjuk be.

Nicole Kidman, akinek nem csak a haja simult ki

Nicole Kidmant a nyolcvanas évek elején huncut, göndör fürtös kamaszlányként ismerhette meg a nagyközönség, aki aztán az évtized végére dögös szexszimbólummá vált. A kilencvenes évek első felében volt szépsége teljében, majd lassacskán rákapott az esztétikai beavatkozásokra. 

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

A pletykák szerint orrplasztikán és ajakfeltöltésen esett át, felvarratta a szemhéját, megnagyobbíttatta a melleit, emellett az évek folyamán nem csupán a haja lett egyre simább, de a fiatalító beavatkozásoknak köszönhetően az arca is. Az ezredforduló környékén természetellenessége még épp az elviselhető határon volt, majd azóta fokozatosan, évről évre egyre torzabbá püffedt az arca. A bizarr, párnaarcú nénit elnézve nehéz elhinni, hogy még csak 44 éves.

Lindsay Lohan, aki nyolc év alatt harmincat öregedett

Lindsay Lohannek alig 25 éves korára sikerült bekerülnie a rommá plasztikázott hírességek klubjába, amihez ezúton is „gratulálunk”. Az egykor kifejezetten helyes, szeplős kislány mára kiélt, műanyag rémmé amortizálódott, ami egyrészt nyilván önpusztító életmódjának is betudható, de a túlzásba vitt esztétikai beavatkozások is igencsak rásegítettek a folyamatra.

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

A celeb állítólag 17 évesen kezdett plasztikáztatni, az azóta eltelt nyolc évben megnagyobbíttatta a melleit, feltöltette a száját, állítólag orrplasztikája is volt, de a kegyelemdöfést az ő arcának is a botoxinjekciók adták meg.

Donatella Versace, aki nem veszi észre magát

Ha egyszer szobrot állítanának a plasztikai sebészet áldozatainak, Donatella Versace állhatna hozzá modellt. Kétségtelen tény, hogy a divattervező alapból sem volt épp egy kimondott szépség, karakteres arcával azonban akkor is messze jobban nézett ki, mint a műtétek után, önmaga karikatúrájaként. A tervezőnő a kilencvenes évek elején kattant rá az esztétikai beavatkozásokra, először csak görbe orrát szabatta formásabbra, majd jöttek az arcfelvarrások, mellplasztikák, később újabb orrműtétek, zsírleszívások, ajakfeltöltések, ránctalanító injekciók...

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

Mára gyakorlatilag alig van olyan testrésze, melyet ne sebészkés formált volna. Úgy tűnik, nem hajlandó észrevenni, hogy a külsejét egy korosodó nőimitátor is kikérné magának.

Kylie Minogue, aki tagadja 

Kylie Minogue nyilatkozataiban hevesen tagadja, hogy a mellrákja miatt szükségessé vált helyreállító operáción kívül bármilyen plasztikai műtéten is átesett volna valaha, a botoxoltatást pedig ugyan két évvel ezelőtt elismerte, ugyanakkor hozzátette, hogy már felhagyott vele. Külseje azonban mégiscsak igen távol van a természetestől. 

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

A pletykák szerint Kylie nem csupán hogy injekcióztatta, de fel is varratta az arcát, szemhéjplasztikát és szemöldökív-korrekciót csináltatott és a felső ajkát is feltöltette.

A túlzásba vitt plasztikáztatás hátterében a szakemberek szerint nagyon gyakran a diszmorfia nevű rendellenesség áll. Az ebben szenvedők egy agyműködési zavar következtében képtelenek reálisan látni a külsejüket, mániákusan keresik magukon a hibákat, melyeket aztán esztétikai beavatkozásokkal igyekeznek korrigáltatni. Függetlenül azonban a beavatkozás végeredményétől, az agyi zavar továbbra is fennáll, a beteg továbbra is tökéletlennek látja magát, és mindig az újabb és újabb beavatkozástól reméli a „megváltást”. Mindeközben pedig azt sem veszi észre, ha a külseje annyira eltorzul, hogy az a külső szemlélő számára már ijesztő.
 

Meg Ryan, akire másképp emlékeztünk  

Meg Ryan leginkább bájos, borzas hajú szőkeként jelenik meg lelki szemeink előtt, ahogy fénykorában, a kilencvenes évek romantikus komédiáiban láthattuk. A színésznő az utóbbi években kevésbé volt reflektorfényben, az arca viszont ez idő alatt egészen döbbenetes metamorfózison esett át, olyannyira, hogy ma már alig lehet ráismerni.

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

Az 50. életévét idén betöltő sztár feltöltette az ajkait, valamint az orcáját, illetve szemmel láthatólag ő is durván rákapott a botoxra. A változás pedig nem csupán a külsejének, de a karrierjének is betett.

Catherine Zeta-Jones, akiből viaszbábu lett 

Catherine Zeta-Jones tüzes szépségből vált hűvös viaszbábuvá a túlzásba vitt esztétikai beavatkozások következtében.

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

Állítólag csak nagyjából tíz éve plasztikáztat, ez idő alatt megnagyobbíttatta a melleit, felvarratta a homlokát, plasztikáztatta a szemhéját, ám végül őt is leginkább a ránctalanító injekciók torzították el.

Priscilla Presley, akivel ijesztgetni lehetne 

Elvis egykori neje, Priscilla Presley – aki a Dallas Jennájakánt írta be magát a szappanoperák történelmébe – hosszú éveken át egy olyan plasztikai sebésszel operáltatta magát, akiről utólag kiderült, nem is volt orvosi végzettsége, és gyakran veszélyes, ártalmas anyagokat használt a beavatkozások során. Vélhetőleg azonban nem csupán az argentin sarlatán tehet arról, hogy Priscilla 66 éves korára úgy néz ki, hogy maszk nélkül is simán játszhatna élőhalottat egy horrorfilmben. 

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

Az arcfelvarrás, az orca- és ajakfeltöltések, a szemöldökív-emelés, valamint az elmaradhatatlan, mértéktelen mennyiségű botox nála is megtette a hatását.

Madonna, aki egészen sokáig bírta

Bár nyilvánvalóan ő sem ma kezdte a plasztikáztatást, sokáig mégis Madonna volt az híresség, aki egész pontosan érezte, hogy meddig mehet el a szépészeti beavatkozások terén, mi az, ami még valóban javít, nem pedig ront a külső megjelenésén. 

Szépségből szörnyeteg - Túlzásba vitt plasztikák

 

Nagyjából két évvel ezelőtt viszont nála is elpattanhatott valami: az arcát egyre párnaszerűbbre pumpáltatta. Nemrégiben, a Velencei Filmfesztiválon pedig olyan fizimiskával jelent meg, ami egyértelművé tette, hogy bizony őt is elérte a plasztikafüggők végzete: addig „fiatalították”, míg meg nem öregedett.

Megyeri Nikolett - noklapja.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozi világ (440) Életmód (1) Nagyvilág (1309) Egészség (50) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Tv fotel (65) Vetítő (30) Jobbegyenes (2763) Sport (729) Irodalmi kávéház (535) Heti lámpás (306) Mozaik (83) Mondom a magamét (7425) Szépségápolás (15) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Gazdaság (698) Történelem (17) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>