Ma 2024 május 20. Bernát, Felícia napja van. Holnap Konstantin napja lesz.
5 tévhit a sminkelésről

5 tévhit a sminkelésről

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A smink hozzátartozik a nőkhöz. A nőiesség része egy szép smink öltöztet, feldob, határozottá tesz. Azonban sokféle tévhit, legenda lengi körül a nöiesség ezen fokmérőjét. Ezek közül rántjuk le a leplet, most ötről.

A sminkeléssel kapcsolatban sokféle tévhit dívik, íme 5 közülük:

1.tévhit: A hipoallergén sminkek teljes mértékben csökkentik az allergiás tünetek megjelenésének valószínűségét. A hippoallergén sminkek kímélőbben ugyan, de allergiásoknak inkább az antiallergén termékeket ajánlom, hisz azok hatásosabbak!

 

 

2.tévhit: Nem kell alapos arctisztítást végezni, ha nincs rajtunk smink. Az arcról ugyanis nemcsak a festéket kell eltávolítani, hanem a nap közben lerakódott szennyeződéseket, izzadságot, melyek eltömítik a pórusokat. Ha nem fested ki magadat, akkor is válassz bőrtípusodnak megfelelő arctisztító tejet, vagy arclemosó tonikot.

 

3.tévhit: Nem igaz, hogy az alapozók nem hagyják lélegezni a bőrt. A mai alapozók összetevői könnyűek, és nem tömítik el a pórusokat. Ezen kívül ma már az alapozókat különböző bőrtípusokhoz igazítják!

 

 

4.tévhit: Nem igaz, hogy a vízálló szempillafestéktől hullani kezd a szempilla. Ez is egy tévhit, mert egyik szempillafesték sem tartalmaz olyan anyagok, amelytől esetleg hullani kezdenének a pillák. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy minden alkalom után mosd le a szempillafestéket is, ha a hagyományos arclemosó sem segít, akkor használj az erre a célra gyártott szemfesték lemosót!

 

5.tévhit: Szintén téves elképzelés, amely szerint a fényszabályozó alapozókban nyugodtan strandolhatunk. Sose menjünk a strandra kisminkelve, még olyan alapozóban sem, amely fényvédőt tartalmaz, ilyenkor kenjünk arcunkra magas faktorszámú naptejet.

 

Bozóky Ágnes

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

]]>www.flagmagazin.hu]]> - Flag egy jobb magazin az Értékek mellett!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (709) Életmód (1) Nézőpont (1) Politika (1582) Jobbegyenes (2805) Sport (729) Autómánia (61) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Vetítő (30) Belföld (11) Történelem (18) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Mozaik (83) Egészség (50) Rejtőzködő magyarország (168) Tv fotel (65) Tereb (146) Kultúra (9) Gasztronómia (539) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Heti lámpás (313) Nagyvilág (1310) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7610)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>