Ma 2024 március 04. Kázmér napja van. Holnap Adorján, Adrián napja lesz.
66c7c34e084b059e7db6f2f6269df5e1.jpg

Hajápolás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem kell mindig vagyonokat költeni drága hajápoló szerekre, egy-egy pakolást házilag is elkészíthetünk, sőt akár még egy vitamindús sampont is.

ZSÍROS HAJRA, készítsünk mentás sampont. Fél pohár vízzel forrázzunk le kétmaréknyi mentalevelet, majd hagyjuk állni húsz percig. Ezután az egészet jól rázzuk össze egy flakonban. Mossuk meg vele a hajunkat, majd langyos vízzel alaposan öblítsük le.

ZSÍROS HAJRA sárgarépa pakolást is készíthetünk. Egy sárgarépát reszeljünk le, majd egyenletesen kenjük rá a nedves hajunkra, és hagyjuk a pakolást tizenöt percig hatni. Ezután jól öblítsük le.

 SZÁRAZ HAJRA a régi bevált tojáskúra. Egy tálban keverjünk össze egy tojást és egy doboz tejfölt. Habosítsuk fel, majd kenjük fel a hajunkra. Öt percig kell rajtahagynunk, majd bő vízzel öblítsük le. Ettől puha, és fényes lesz a hajad.
 
SZÁRAZ HAJRA avokádós pakolás. Egy avoádót vágjunk ketté, vájjuk ki a húsát, és paszírozzuk össze. Ezt kenjük fel a nedves hajunkra, hagyjuk rajta tíz percig, majd bő vízzel mossuk le.
 
 
Színmentő
 
A festett haj eredeti szine idővel fakul. Ennek megelőzésére általában olyan rögzítőket alkalmaznak a samponok összeállításánál, amelyek egy időre fixálják a felrakott színanyagokat a hajszálon.
 A kopás ellen nem sokat tehetünk, legfeljebb tanácsos néhány óvintézkedés:
 
Védjük hajunkat a napsugárzástól! ma már kaphatóak olyan hajvédő készítmények amelyek UVA+B szűrőket tartalmaznak, és kifejezetten napozáshoz ajánlják őket.
Ha nem akarunk nyáron sem felhagyni festési szenvedélyünkkel, próbáljunk oxidálószer-mentes készítményeket használni.
Aknázzuk ki a lehetőséget és szárítsuk a hajunkat minél többször a szabad levegőn.
Ha a festés mellett daueroltatunk is, hagyjunk e két művelet között megfelelő időt - legalább 14 napot - a regenerálódásra.
A gyümölcssavat tartalmazó samponok használata a szakemberek véleménye szerint különösen a festett hajra jelenthet veszélyt. A tapaszatalatok szerint ezek egyszerűen "leszedik" a festéket.
 
 
 
 Hajcsavaró házilag
 
Gondolom sokaknak nem számít újdonságnak, hogy hajcsavarót újságpapírból is "készíthetünk".
Ezt én is hallottam korábban, de nem alkalmaztam. Egészen addíg, amíg egy alkalommal nem volt nálam hajcsavaró és mégis be kellett "lőnöm" a frizurámat.
Fogtam az újságpapírt, letéptem róla egy oldalt és azt is kettétéptem. Majd vékony csíkban felhajtogattam a fél oldalnyi újságpapírt. A tincset belecsavartam (előtte persze benedvesítettem a hajam) és az újságpapír fenci-végeket jól megcsavartam.
Hát mondhatom, hogy sokkal jobban sikerült a végeredmény, mint akármilyen márkás, drága hajcsavaróval! Ráadásul semmibe nem került és nem nyomta lefekvéskor a "csavaró" a hajamat. Ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki!:-)

Bozóky Ágnes
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Sport (729) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (535) Jobbegyenes (2764) Mondom a magamét (7439) Életmód (1) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Történelem (17) Gazdaság (699) Vetítő (30) Heti lámpás (307) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mozaik (83) Belföld (10) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>