Ma 2024 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
988781a24780b86c1fe516461d9b75c8.gif

Pürrhosz vagy Nagy Sándor

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem is olyan régen még államvizsgára készültem, és amikor a tarentumi háborúkhoz értem, akkor két dolog jutott eszembe. Az egyik az, hogy „vazze, tényleg, innen származik a pürrhoszi győzelem, mint kifejezés.” A másik pedig még középiskolából rémlik, hogy ebben a háborúban az említett király és hadvezér kvázi egy egész sereget vett a harcokhoz.

Pár nappal ezelőtt régi FFT-s számokat lapozgattam, és az egyikben rábukkantam Lakat T. Károly egyik írására, amiben a jövőt firtatja, és (persze viccesen) valami olyasmit írt, hogy „a Bicske csatársorát igazolta le az Arsenal.”

 

Jogosan értetlenkedne a kedves olvasó, hogy a fakkba jön össze Pürrhosz és Lakat T., Tarentum és a Bicske, de a tegnapi nap egyik bombahíre után már talán érthető, hiszen a pécsi vezetők a múlt és a jövő egy elég érdekes elegyét akarják létrehozni.

 

A Pécs elég nehezen (és akkor még finoman fogalmaztam) vívta ki a feljutást, és amikor arról beszéltek, hogy „10 új ember kellene”, akkor már sejteni lehetett, hogy „itt bizony lesz valami.” És a jelek szerint lesz is.

 

Tizenkét játékos hetvenöt milláért nem is tűnik rossz befektetésnek, sőt! Ha azt vesszük, a Bajzát, Gyánó duóval elől még jól is járhat a PMFC, hiszen ha előbbit kézben tartják, akkor ők ketten szinte bármelyik hazai védelemre a pusztulást hozhatják. (Mondjuk Dibusz kapust meg kellene tartani!) Arról már nem is beszélve, hogy így nem is kell nagyon tárgyalni egy csomó anyagias menedzserrel meg annak ügyfelével.

 

Ettől még azonban két érdekes dologra megint rámutat ez a terv. Először is az illetékesek talán észrevehetnék végre, hogy az NB II-vel tényleg csinálni kell valamit. Másodszor viszont így elsőre érthetetlennek tűnik a pécsiek törekvése, ugyanis egy bajnokként feljutott csapat szinte komplett kezdőjét cserélik le egy olyan csapatéra, amelyik nem jutott fel. Magyarán: egy „elsőosztályút” kvázi egy másodosztályúra akarnak lecserélni.

 

A pécsi klubtulaj (kis túlzással, de mégis a 75 millió többszöröséért) egy-két első osztályú gárda komplett kezdőjét a Stadion utcába hozhatná, miért éppen a Nyírségből igazol? (Jó, tudom, költői a kérdés…)

 

Az egyik legnagyobb hazai könyvkiadó az elmúlt pár évben hozott néhány érdekes döntést, amik sokáig nem jöttek be. De Mészáros Ferenc megszerzésével talán végleg jó irányba mozdulhatnak a dolgok, ha pedig ez a nem éppen mindennapi ötlet is megvalósul (még akkor is, ha aligha fogják mind a tizenkettőt leigazolni), akkor a pécsi vezetők nevei karácsonykor már Nagy Sándor, Scipio, Julius Caesar és a többi győztes hadvezér mellett szerepelnek majd a történelemkönyvekben.

 

Bukás esetén azonban marad Pürrhosz, meg az a bizonyos „győzelem”, ami könnyen a másodosztályba való zuhanást jelentheti…

Lendvay Lajos, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Jobbegyenes (2802) Politika (1582) Mondom a magamét (7595) Mozaik (83) Életmód (1) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (313) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Sport (729) Belföld (11) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Történelem (18) Gazdaság (708)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>