Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
a4c953947b12fe6ab68a4d530d441b12.jpg

Ősztől újra az NB I-ben játszhat a 110 éves Fradi

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A 2006-os jogtalan kizárás után most már véget ért a rémálom a fradisták számára, a csapat visszajutott az élvonalba ráadásul pont a 110.születésnapon, így szépre sikerült az egyébként kissé csendes ünnep.

Már hetek óta tudvalévő volt, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata számára ez az utolsó kényszerű szezon a másodosztályban és csak idő kérdése, hogy mikor jön el az a pillanat amikor az együttes matematikailag is biztosítja helyét a Soproni liga őszi mezőnyében.

Nos, ez a pillanat a legutóbbi fordulóban érkezett el, amikor a zöldek Cegléd feletti 4-1-es sikere után vasárnap a Bőcs gárdája 0-0-s döntetlent játszott a DVSC II-DEAC-cal és ezzel a Fradi előnye 6 fordulóval a vége előtt 19 pont a Bőcs előtt és mivel a pillanatnyilag a 2. helyen álló debreceni fakó nem juthat fel - egy klubnak nem lehet egy osztályban két csapata -  így most már végleg eldőlt, hogy a 28-szoros bajnokcsapat hároméves másodosztályú száműzetése befejeződött. 
Annak idején még 2006-ban a Magyar Labdarúgó Szövetség fellebbviteli licencadó testülete olyan indokokkal vonta meg az I. osztályú rajtengedélyt hazánk legnépszerűbb labdarúgó csapatától, amelynek alapján a fél NB I- es mezőnyt ki lehetett volna zárni.
A tények ismertek; valóban voltak anyagi problémái az egyesületnek, de ezzel nem volt egyedül a mezőnyben, mégis csak rájuk sújtott le a szövetség ökle ráadásul a létező legnagyobb szigorral. A döntés valódi hátterét igazából ma sem ismerjük, találgatásokba belemenni pedig felesleges. A lényeg, hogy az FTC nélkül a hazai legmagasabb osztályú bajnokság három éve csak vegetál. A színvonal, a nézőszám és ami ebből következik a szponzori- és médiaérdeklődés Európa ezen régiójában nálunk a legkisebb. Persze ez ellen a zöld fehér focisták tehették volna a legtöbbet – mondjuk azzal, hogy mihamarabb visszajutnak a pályán – ám hol a kizárás miatt most már valóban súlyosbodó anyagi gondok, hol az ellenfelek – Nyíregyháza, Kecskemét – ezt megakadályozták. Aztán végre sikerült befektetőt találni és igazából már komoly ellenfél sem maradt a Keleti csoportban így a három éves rémálom most véget ér. A jelenlegi keret azonban egyértelműen alkalmatlan lesz az NB I - ben való jó szereplésre, hogy a remélt nemzetközi szereplésről már ne is beszéljünk. Az erősítésnél remélhetőleg magyar játékosok is szóba kerülnek mert a Fradi mindig is híres volt arról, hogy sikereit a legjobb hazai játékosokkal sőt saját nevelésű focistákkal érte el.
Akár így lesz akár külföldiekkel lesz tele a csapat a bajnokságnak csak jót tesz majd a zöldek visszatérése és a meccsek is újra a legnagyobb kereskedelmi televízióban lesznek láthatók, hiszen a közönség elsősorban – még ma is a Fradi meccseire kíváncsi.

110 éve alapította tehát Springer Ferenc vezetésével néhány fanatikus a legnagyobb és legnépszerűbb magyar sportegyesületet amelynek életében 2009 őszén új időszámítás kezdődik.

 

Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Hozzászólások

Pogi
2016-01-28 13:27
hiába, no. majd ha én is főállásban hajtom a szépséget....

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Politika (1582) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Kultúra (9) Egészség (50) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Gazdaság (713) Mondom a magamét (7708) Jobbegyenes (2823) Belföld (11) Emberi kapcsolatok (36) Mozi világ (440) Nagyvilág (1310) Tereb (146) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Irodalmi kávéház (537) Heti lámpás (322) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Történelem (18) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>