Ma 2024 július 24. Kinga, Kincső napja van. Holnap Kristóf, Jakab napja lesz.
a7fdc2794d269e23136dd4908714a3ff.jpg

Fradista szemmel 6.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
A Döme

(Budapest, 1963. április 24. –) hatvanegyszeres válogatott labdarúgó, edző. Détári egyike a magyar labdarúgás utolsó klasszisainak. Játékosként megfordult Frankfurtban és az Olympiakos-ban is. Edzőként eddig a legjelentősebb sikerét Szombathelyen érte el, ahol feljutott a Haladással az élvonalba. Détári még sehol sem töltötte ki a szerződését, nyolc év alatt 14 csapat kispadján fordult meg. - wikipédia szócikk.
...Bécs oszták-magyar 1985. Détári szinte lemásolja Puskás londoni, csodás visszahúzós gólját  - 1993. Fradi - Vasas, Détári végigszlalomozik a teljes angyalföldi védelmen, majd Sáfár mellett is elhúzza a labdát...és felrobban az Üllői úti stadion, szögleteknél felállva tapsolja a publikum Détárit...
Bízunk benned Döme! Hajrá Fradi!

Nem állt meg az élet a Fradinál, sőt...inkább felpörögtek az események. Jött a következő megmérettetés az egykori Nép-, ma Puskás Stadion bajnoki búcsúján, a szintén gyengélkedő Vasas ellen. Ismét vereségbe szaladtunk bele, pedig több volt ebben a mérkőzésben.

Nem szeretnék hosszan foglalkozni a Vasas elleni bajnokinkal, mert a játék csapnivaló volt, a helyzetkihasználásunk pedig katasztrófális. A kapunkban bemutatkozott Jova és nem okozott csalódást a két bekapott gól ellenére sem. Számtalan helyzetet dolgoztunk ki, de mindig hibáztunk a végjátékban.

Hallkan jegyzem csupán meg, hogy Félixet szabálytalanul választották el a labdától a második félidőben. De nem keresek mentségeket, kifogásokat, mert szánalmast teljesítményt nyújtottunk. (A Honvéd a 7. fordulóban is megkapta a maga tizenegyesét - így már hétnél tart 7-ből 7!, ez a mérleg..)

A hét, ferencvárosi szempontból a legjobban várt  eseménye, a szakmai igazgatónk kinevezése volt. Mindenki tűkön ült, állt, mig kiderült, keddtől a szakmai igazgatói teendőket  az egykori világválogatott játékos, a nálunk is megfordult Détári Lajos látja el. Az internetet böngészve, forumozók hangját figyelve a kinevezést követően inkább negatív véleményeket olvastam, azután szépen lassan átfordult a szurkolók véleménye, most már a pozitív vélemények vannak túlsúlyban. Megmondom őszintén, én örültem ennek a döntésnek, mert az az igazság, hogy a Fradi edzője csak olyan ember lehet ezekben a nagyon nehéz hónapokban, aki határozott, olykor kemény, de mindig következetes. Az első edzésekről készült videókat figyelve nem kellett csalatkoznom. Pörgős, kemény tréningeket vezett Döme, irányítva, dícsérve a játékosokat. A válogatott EB selejtezői miatt adódó kéthetes szünetet remélhetőleg ki tudja használni a csapat és végre elindulhatunk felfelé a tabellán. Nem lesz könnyű...

Régi fradi játékosok Détári mellett tették le a voksukat és a szurkolókat arra kérték, hogy segítsenek ezekben a nehéz időkben. Fogjon össze végre a zöld-fehér tábor, legyen ismét egy nagy család a Ferencváros!

Az alábbiakban leközöljük az egykori Fradi játékosok felhívását!

Talán a hatalmas Fradi-tábor hűséges tagjai is egyetértenek velünk abban, hogy ismét össze kell fognunk. Ezzel újfent sokat segíthetünk a csapatnak és Détári Lajosnak, aki edzőként is bizonyíthat, elvégre megkapta a Kárpát-medence legnépszerűbb csapatát. Mi, egykori Fradi játékosok hiszünk abban, hogy Döme egységet teremt az öltözőben, ez ügyben ugyanis korábban bizonyította rátermettségét. Számunkra az is fontos, mennyire kedveli és tiszteli a Fradit, ellenkező esetben nem játszott volna hosszú esztendőkön át öregfiúk csapatunkban.

Az elmúlt évekkel ellentétben hisszük, hogy nem morális – kusza tulajdonosi viszonyok, idegenszívű vezetői magatartás – hanem mentális, szakmai, no meg nyilván gazdasági okai vannak a gyenge szereplésnek, persze, ettől még a múltat nem szabad eltörölni, jóval inkább tisztázni illene. Ez viszont nem a csapat és nem Détári feladata.

Ne azt nézzük, ami szétválaszt, hanem, ami összeköt bennünket. Aki Dömét segíti, az a Fradinak segít.

A pályán nem veszíthetünk. A Fradit csak adminisztratív módszerekkel tudták eddig ellehetetleníteni. Például, amikor ármánnyal és igazságtalansággal kizárták bennünket az élvonalból. Alanyi jogon ez a csapat nem eshet ki. S nem is fog kiesni. Ám ezért kell a csapat és Détári mögé állnunk. Mi megtesszük, mert hiszünk a játékosokban és Döme edzői kvalitásaiban, éppen ezért jó döntésnek tartjuk szakmai igazgatói kinevezését.

Szurkolunk és segítünk neki, no meg persze a csapatnak is és ezt kérjük Magyarország legnagyobb drukkertáborától is. Összetartásunkat, klubszeretetünket a ZTE elleni meccsen újra megmutathatjuk.

 A Fradi egykori futballistái közül:

Martos Győző, Ebedli Zoltán, Pogány László, Rab Tibor, Dzurják József, Kincses Sándor, Bánki József, Szűcs Mihály, Telek András, Szekeres Tamás, Keller József, DejanMilovanovics, Deszatnik Péter, Szkukalek Igor, Lipcsei Péter, Dragóner Attila, Tóth Mihály, Szeiler József, Wukovics László

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs
Szerző a Flag Polgári Magazin főszerkesztője

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7731) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Belföld (11) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Sport (729) Tereb (146) Szépségápolás (15) Heti lámpás (322) Életmód (1) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Történelem (18) Gazdaság (713) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2825) Tv fotel (65) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>