Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
86f76a2ab3157132bc35678c7f05311a.jpg

112 év - Isten éltessen Ferencváros!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Három betű és három szám. A betűk állandók, a számok változnak. A betűk adják a hitünket, a számok adják a változást. Betűk és számok, nevek és életkorok. Amióta létezünk, a betűk adják a nevünket, a számok mutatják az életünk múlását.

Egyszer vége lesz a névnek, a szám is megáll, de az emlékezésben örökre megmaradnak együtt, de vannak olyan betűk és számok, melyek soha nem múlhatnak el, melyek örökké élnek. Csak a számok változnak. Három egyforma betű: EEE, mely soha nem változhat és három szám: 112, mely az élet körforgatagában 365 naponként eggyel növekszik. 2011. május 3.-án ezek együtt jelentik a Ferencvárost.

A három „E” követi a számok múlását, immáron 112 éve. Ahogy az embereknél, a név állandó és a kor változik. Különbség az, hogy nálunk a számok egyszer csak megállnak és csak az emlékek maradnak utánunk. A Ferencváros örök és halhatatlan, mert 112 éve, mi halandók vigyázunk rá. Történjen bármi is, szakadjon bármilyen borzalom is a világra, de túlélők mindig magukkal viszik a lángot.

A Ferencváros örök. Hangozzék bármilyen patetikusan, de mikor 1899. május 3.-án, a Bakáts téri Polgár Kör helyiségében, dr. Springer Ferenc elnökletével megalakult a Ferencvárosi Torna Club és az alapítók hitet tettek a három E betű szellemiségének, olyan korlátok közé zárták a számokat, hogy azoknak soha nem lesz lehetőségük a megállásra. Ma, 2011. május 3.—án tudjuk, hogy 112 évesek lettünk, de biztosan tudjuk azt is, hogy jövőre a 113. születésnapot fogjuk ünnepelni. És tudjuk azt is, hogy ha addig nem romboljuk le a világunkat, 2099. május 3.-án lesznek olyanok, akik ünnepelni fogják a kétszáz éves Ferencvárost.

  

Mert a Ferencváros örök. Még akkor is, ha néha elbizonytalanodunk, ha néha úgy érezzük, hogy elfogy körülöttünk a levegő. Nehéz és bonyolult éveket élünk. Bizakodunk és félünk, hitet adunk egymásnak, de kételkedünk is. Mert emberek vagyunk, mert tudjuk, hogy számunkra az évek száma nem végtelen, ezért mi a jelenben akarunk örülni a sikereknek. Mi a jelenben akarunk magyar bajnokságot, világbajnokságot, olimpiát nyerni és Ferencvárosi sportolóként meghódítani a világot. Nekünk a jelenben van szükségünk Kocsis Antalra, Novák Évára, Gyarmati Dezsőre, Magyar Zoltánra, Csányi Bélára, Kökény Beára és Sárosi Györgyre. És ha azt látjuk, hogy ezek a legendás nevek csak a múltat jelentik, el tudunk bizonytalanodni. Mert mi nem tudjuk, hogy nekünk mit hoz a holnap.

Mint minden születésnap, így az idei is a számvetés időszaka. Vajon mit tettünk az elmúlt év alatt, vajon sikerült-e megállítani a hanyatlást, vajon sikerült-e új alapokra helyezni a Ferencvárost? Ezekre a kérdésekre az elmúlt év még nem tudott konkrét válaszokat adni.

Elindult egy folyamat, melyről bármennyire is szimpatikus és támogatható, még nem tudjuk, hogy merre fog vezetni. Bízunk és bizakodunk. Remélünk mert remény nélkül zöld-fehér szívünk sem doboghatna tovább. A jelenünket is jobban tudjuk szeretni, ha tudjuk a valóság is hozzáigazolódik és nem csak a vágyaink irányítják a tudatunkat. Kell nekünk a zöld-fehér hit, kell nekünk a három E betű, hogy jobban érezzük magunkat e hazában.

Három egyforma betű és három egyforma szám. Erkölcs, Erő, Egyetértés – 112 év. Amit a szem lát, nem láthatja ugyan a szív, de a látvány hatása beszivárog a lélekbe. Amit a szív lát, az üzenet, a lélek üzenete a gondolatoknak.

Boldog születésnapot Ferencváros!

lalolib

]]>www.tempofradi.hu]]> - A Flag Polgári Magazin partnere

Címkék:

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1309) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Életmód (1) Jobbegyenes (2778) Heti lámpás (310) Titkok és talányok (12) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Mozi világ (440) Autómánia (61) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7501) Kultúra (6) Tereb (146) Egészség (50) Gazdaság (702) Gasztronómia (539) Sport (729) Flag gondolja (36) Emberi kapcsolatok (36) Történelem (17) Vetítő (30) Belföld (10) Tv fotel (65) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>