Ma 2024 április 25. Márk napja van. Holnap Ervin napja lesz.
5efcdac313a9473391096c413aaab21b.jpg

Ki nevet a végén? BL negyeddöntők

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Múlt héten, kedden és szerdán lejátszották a Bajnokok Ligája negyeddöntőinek első mérkőzését. Négyből három hazai csapat előnyt szerzett a visszavágóra, az Arsenal remek mérkőzésen remizett a címvédő Barcelonával.

A Bayern München – Manchaster United találkozót teltház előtt rendezték az Allianz Arénában, azonban a több mint hatvanezres nézősereg hamar csendbe fulladt, amikor Wayne Rooney már az első helyzetből megszerezte a vezetést a vendégeknek – Nani jobboldali beadására robbant be és vágta az ötösről a hálóba. A 77. percben Gary Neville szándékos kezezése miatt szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak. (Gary Neville kezezéséért véleményem szerint piros járt volna)

Frank Ribery szabadrúgása a sorfalon megpattanva jutott el Van der Saar hálójába, s még a világsajtó egy szerencsés gólról beszél, szerintem sokkal inkább Gomez kirobbanása a sorfalból volt a kulcs a gólhoz – bár tény, hogy a labda megpattant…
5 perccel később szinte a semmiből Nemanja Vidics fejelt hatalmas kapufát, majd érkezett a ráadás, ahol előbb Gomez puskázott el egy hatalmas helyzetet, majd a következő percben ismét ő rontott nagy lendülettel a manchasteri kapu irányába, de a védők összezártak előtte, azonban a bizonytalankodó Evra lábáról Olic lelopta a labdát, majd a kapus mellett a hálóba helyezett.
Bayern München  - Manchaster United 2-1, de biztos vagyok abban , hogy Sir Alex Fergusson sokkal inkább aggódik Ronney sérülése ( Gomez szólójakor fordult ki a bokája), mint a keddi eredmény miatt. Különösen, ha azt nézzük, hogy jövőhéten még van egy visszavágó és közben még a Chelseavel is összecsapnak…
 Ugyanezen az ágon francia belüggyé vált, hogy ki jut a BL legjobb 4 csapata közé és bár sokan csak legyintettek, hogy a mérkőzés irama is olyan lesz mint egy francia bajnoki (pedig nem olyan rossz az), az Olympique Lyon – Girondins Bordeaux mérkőzés kifejezetten izgalmasra és gólgazdagra sikeredett.
A 11. percben Lisandro szerzett vezetéset a Lyonnak, ám 2 perccel később Marouane Chamakh maradt szabadon és egalizálta az eredményt.
 
 
Bő fél óra telt el a mérkőzésből, amikor Bastos használta ki a Bordeaux – i védő óriási hibáját és a rossz helyre lefejelt labdát egy csel után a bajnoki éllovas hálójába vágta elemi erővel és pontossággal.
A 77. percben Chalme, mondhatni teljesen feleslegesen vetődött bele kézzel Cissokho lövésébe, a játékvezető büntetőt itélt, amit az első találatot jegyző  Lisandro gólta is váltott.
 
Lyon – Bordeaux 3-1, a párharc ettől függetlenül még nem tűnik lefutottnak.
 
 A világ két legszebben futballozó klubcsapata mondják a kritikusok, az Arsenal – Barcelona mérkőzés kapcsán. Akik látták a mérkőzést, azok nem is csalódtak, sem a játék iramában, sem magában a mérkőzésben. Az első félidőben „csupán” helyzetekig jutottak a csapatok, főleg a Barcelona vezetett veszélyesebb támadásokat, sőt az angolok Arshavin elvesztésével (sérülés), már a 30. percben komoly gondban voltak.
A második félidőben már gólokban is megmutatkozott a Barcelona fölénye, Zlatan Ibrahimovic két remek labdát is gólra váltott, előbb lágyan emelt a hosszúba, majd irdatlan erővel bombázott a rövidbe, az első félidőben földöntúli bravúrokat bemutató Almunia mindkét esetben tehetetlen volt. Már sokan az Arsenalt temették, amikor a 66. percben csereként beálló Walcott tört be a 16-oson belülre, majd remek lövéssel szépített.
A mérkőzés továbbra is remek iremban folytatódott, Almunia mutatott be újabb bravúrt Messi 8 méterről leadott lövésénél. A 84. percben Puyol akasztotta Fabregast a tizenhatoson belül, a kócós spanyol piros lapot kapott, a pletykák szerint jövőre már a Barcelona színeiben villogó Fabregas pedig büntetőt rúghatott, amit nem is hibázott el.
(Puyol belépőjénél eltört Fabregas sípcsontja, így törött lábbal értékesítette a büntetőt.)
 
 
Ezzel a góllal be is állította a végeredményt: Arsenal – Barcelona 2-2. A spanyolok hiába játszottak „űrfocit” (ahogy mostanában jellemzik őket) , az angol csapat lehetetlen helyzetből is megmentette a mérkőzést, hogy legyen még tétje a visszavágónak.
 
Az Inter – CSZKA Moszkva mérkőzés előtt, a hazaiak mestere a szokásos taktikát alkalmazta: elvonta csapatáról a figyelmet, hogy az nyugodtan felkészülhessen, ő magát pedig ismét középpontba állította. Már azzal, hogy Balotellit ismét nem nevezte a keretbe, majd a CSZKA doppingügyeiről beszélt, sőt elmondta tulajdonképpen mennyire utál Olaszországban dolgozni…
A csapat tehát nyugodtan készülhetett, de ez nem látszódott meg a játékukon, igaz fölényben játszottak, vagy csak a moszkvaiak húzták nagyon magukra ellenfelüket, de igazán nagy helyzet még így sem alakult ki az első félidőben.
A második félidőben annál inkább, a 64. és 65. percben Milito kétszer is veszélyes lövésre szánta el magát és még előbbit védeni tudta Akinfejev, utóbbinál már tehetetlen volt, Milito egy kisebb testcsel után mértani pontossággal helyezett a bal alsó sarokba.
 
 
Az Inter ezután több hatalmas helyzetet is elpuskázott, a moszkvaiak sem tudtak élni azzal a kevéssel ami jutott nekik, így a végeredmény (Inter – Cszka Moszkva)1-0 maradt.
Jose Mourinho csapatának alaposan össze kell kapnia magát a visszavágóra, hiszen a Moszkvai klímát minden bizonnyal az oroszok bírják majd jobban…
 
Most jöhetnek a visszavágók!
 
Képek forrása: Reuters
 

Sáfrány Norbert

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Politika (1582) Tereb (146) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7561) Sport (729) Mozaik (83) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Gazdaság (706) Egészség (50) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Életmód (1) Jobbegyenes (2793) Nagyvilág (1310) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Belföld (11) Kultúra (7)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>