Ma 2024 május 14. Bonifác napja van. Holnap Zsófia, Szonja napja lesz.
722296e09b784ee44d5e1f969a290cb1.jpg

Fradista szemmel - Üröm után öröm

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Moniz 5.0
Fantasztikus érzés, hogy elhódítottuk a Ligakupát, különösen úgy, hogy egy rendkívül erős Videoton ellen kellett játszanunk, és többgólos győzelmet sikerült aratnunk – kezdte Moniz. – A futballban mindig nagyon kicsi a különbség győzelem és vereség között. Így volt ez most is, ám ezúttal jó százalékkal értékesítettük a helyzeteinket, ennek volt köszönhető a sikerünk. A közönség is remek mérkőzést láthatott, hiszen két támadó szellemű együttes játszott, amiből most mi jöttünk ki jobban. A mai napot ki kell élvezni, de holnaptól már a vasárnapi, szintén rendkívül fontos hazai összecsapásra készülünk.

Megnyertük a Liga Kupát! 2004 után először tudtunk győzni egy sorozatban! Nagy dolog ez, ha visszatekintünk oda ahonnan elindultunk, visszatekintünk a számos pofonra, övön aluli ütésre, amit el kellett szenvednünk ezalatt az örökkévalóságnak tűnő kilenc esztendőre.

Jönnek most a kétkedők, a siránkozók, hogy ez nem ér semmit, hiszen nem jár vele kupaindulás. Ez igaz, de erkölcsileg, morálisan nagyon, de nagyon sokat jelent!

Mostanában egymást érik a mérkőzések, így most is két mérkőzésről fogom leírni az érzéseimet, gondolataimat. Úgy szól a mondás, hogy az örömbe, üröm is vegyül. Most inkább az ürömbe vegyült az a bizonyos öröm, hiszen a vasárnapi diósgyőri kirándulásunk nem sikerült a legjobban.

A honvéd elleni fiaskó után, bevallom féltettem a csapatot a borsodi kirándulástól, hiszen az sem a mi malmunkra hajtotta a vizet, hogy Szentes Lázárt menesztette, pont a mi mérkőzésünket megelőzően a diósgyőri vezérkar. A félelmeim csak részben igazolódtak be. Sokkal jobban, összeszedettebben játszottunk, mint a honvéd ellen, bár valljuk be attól nem volt nehéz jobb produkciót nyújtani. Gyorsan vezetést szereztünk, de ismét összehoztuk a semmiből az egyenlítést is a DVTK-nak. Mi irányítottuk a mérkőzést, de szembetűnő volt a védelmünk gyengesége. Sajnos az az igazság, hogyha nem nálunk van a labda szinte biztos, hogy gondban leszünk. Nem véletlenül mondta Moniz mester, hogy támadnunk kell, mert védekezni nem tudunk. A borsodiak küzdöttek, hajtottak, de nem tudták az irányítást átvenni a második félidőben sem. De sajnos hiába szereztünk ismét vezetést, egy újabb figyelmetlenség miatt megint oda lett az előnyünk. Leonardo egymaga eldönthette volna a találkozót, de elrontotta a kínálkozó lehetőségeket. Így be kellett érnünk a sovány egy ponttal, ami nagyon nehézzé teszi a bajnokság véghajráját, hiszen kemény mérkőzéseink vannak még hátra. A játék jobb volt, mint a Honvéd ellen, de még mindig nem érte el azt a szintet, amit az őszi idény végén mutattunk.  Mindenképpen javulnunk kell, ha dobogós reményeinket továbbra is életben szeretnénk tartani. A helyzetkihasználást és a védekezést kell fejlesztenünk.

Ennyit az ürömről. Jöjjön, hát az öröm!

Eljött a szerda, eljött a Ligakupa- döntő napja.  A sors szeszélye folytán Székesfehérváron kellett megküzdenünk a hazai Videotonnal a kupáért. Moniz világossá tette, hogy a Liga Kupa neki milyen fontos, ennek megfelelően komolyan is vettük ezt a sorozatot. Az alázatunk döntőt ért.

Nagyszerűen játszottunk végig az egész találkozón. A keddi Bayern-Barca BL-elődöntő mérkőzés képei ugrottak be a szemem előtt. Határozottak voltunk és pontosak is. Könyörtelenül használtuk ki az adódó lehetőségeket. A Videotont gyakorlatilag állva hagytuk. Jól is védekeztünk, annak ellenére, hogy a Vidi gólja előtt hibáztunk, de ez ma belefért. Tudom, nem szabad messzemenő következtetést levonni ebből a találkozóból, de annyit biztosan, hogy amennyiben tudnánk minden találkozón ilyen játékot produkálni nem kellene izgulnunk a dobogóért, sőt merészebb álmaink is lehetnének. Sajnos ezt a formát, ezt a nagyszerű, felszabadult játékot még nem tudjuk minden találkozón hozni. Sokan azt mondták, hogy Böde nélkül nem tud a Fradi gólt szerezni, elég őt kivenni a játékból és „meghal” a Fradi. Nos, ez a döntő és a szerzett öt (!) parádés gól fényes cáfolata volt ezeknek a hangoknak.

A srácok igazi örömfocit mutattak be ezen a délutánon a Sóstói stadionban. Mindig öröm egy döntőt megnyerni, mindig öröm öt gól lőni. Gratulálok a fiúknak és megköszönöm nekik ezt a csodás élményt, amit ezzel a fényes győzelemmel okoztak. Nagyszerű érzés volt látni a boldogságot a szurkolók és a játékosok arcán, egymásra talált végre a Fradi család! Mondom ezt annak ellenére, hogy a vasárnapi találkozó kimenetele, sőt a dobogós helyünk egyáltalán nem biztos, sőt!

Egy valami biztos: jó felé mennek a dolgok végre a Fradi háza táján!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Sport (729) Autómánia (61) Vetítő (30) Politika (1582) Szépségápolás (15) Mozaik (83) Jobbegyenes (2803) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Mozi világ (440) Tereb (146) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Gazdaság (708) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Belföld (11) Mondom a magamét (7597) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Titkok és talányok (12) Életmód (1) Heti lámpás (313) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>