Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
703759e4d6cb9e4bc641928e1a0b5718.jpg

Semmi nem dőlt el! Európa Liga negyeddöntők.

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az Európa Liga negyeddöntőjének első mérkőzései egytől - egyig szoros eredményeket hoztak, mind a négy párharc nyílt maradt a visszavágókra. Pedig a Liverpool már a 9. percben vezetést szerzett a Benfica otthonában, Agger védőtől ritkán látható zseniális sarkazásával.

A Benfica Di Maria révén elvétve veszélyeztetett, a mérkőzésen egyáltalán nem tűnt ki, hogy a Liverpool a vendég csapat. A 30. percben azonban Babel nehezen viselte, hogy Luisao felrúgta Torrest ( szó szerint belemászott az arcába), ezért a liverpooli pirosat, még a brazil védő sárga lapot kapott ( oda is kijárt volna a piros). Az emberhátrányban játszó Liverpoolnak nem sikerült kibekkelnie a találkozót, amelyen két jogosan megítélt büntetőből szerzett góllal a portugál listavezető fordítani tudott. ( Mindkét találatot Oscar Cardozo jegyezte). A Liverpoolnak megvolt az esélye az egyenlítésre, de Fernando Torres meccslabdát hibázott. Benfica - Liverpool 2-1 ,  de ha hasonló hozzáállással játszanak otthon is a Mersey partiak, nem jelenthet gondot a négy közé jutás kiharcolása.


 
A másik angol csapat a Fulham, a Wolfsburg vendége volt, Gera Zoltán kezdőként kapott lehetőséget Roy Hodgson csapatában. A Mágikus Magyar a 60. percben gólpasszal hálálta meg a bizalmat, Zamorát hozta kecsegtető helyzetbe, aki a kaputól 17 méterre szánta el magát lövésre, amellyel szemben Schwarzer tehetetlen volt. Három perccel később ismét mattolták a német kapust, ezúttal Zamora előkészítőként jeleskedett, legurítását Duff vágta futtából a jobb alsó sarokba. A magabiztos előnyt nem sikerült megtartani a visszavágóig, a 89. percben ugyanis Madlung -  elemi erejű - bólintása révén szépíteni tudott a Wolfsburg. Fulham - Wolfsburg 2-1 , a hajrában szerzett német gól, még döntő fontossággal is bírhat a visszavágón.

 
A Hamburg az Anderlecht után újra belga csapattal csapott össze, ezúttal a Standard Liege látogatott a Nordbank Arénába. A 31. percben jelezték, hogy nem csak látogatóba (hanem három pontért) jöttek, Mbokani fejelt a hazaiak kapujába egy szöglet után. Ahelyett, hogy összezavarta volna a németeket a bekapott találat, hirtelen feljavultak, sőt olyannyira, hogy a félidőben már a vezetés tudatában vonulhattak le a pályáról. Előbb a 42. percben ( a Pitroipa felrúgásáért megítélt büntetőből ) Mladen Petric, majd három perccel később, a Real Madridtól megszerzett holland gólgép, Ruud van Nistelrooy vetette vissza a vendég belgák lelkesedését egy - egy gól formájában. A második félidőben is hatalmas harc dúlt, helyzetek itt is - ott is, a Standard egyenlíteni szeretett volna, még a Hamburgiak már hazai pályán eldöntötték volna a továbbjutást, de kísérleteik rendre kimaradtak. Így Hamburg - Standard Liege 2-1 , a kötelező győzelmet megszerezték a németek, de a belga csapatnak sincs oka panaszra.
 

 
A spanyol bajnokság jelenlegi harmadik(Valencia) és tizedik(Atletico Maadrid) helyezettének találkozója, legalább annyira pikáns csatát ígért, mint a szerdai Lyon - Bordeaux találkozó. S bár a hazaiak mesterének kilenc(!) játékost kellett nélkülöznie különböző okok miatt, mégis a Valencia kezdte jobban a találkozót, sőt az 5. percben már meg is szerezték a vezető gólt David Villa révén, azonban az ismét remek formában játszó csatár lesen volt, így maradt a 0-0. Mindkét csapat bátran ment előre, de ez az első félidőben gólokban nem mutatkozott meg. Nem úgy a másodikban! Az 58. percben a vendégek megszerezték a vezetést az egykori Aranycipős Diego Forlán révén, akit Sergio Agüero hozott kihagyhatatlan helyzetbe. Valamivel több mint 5 perc múlva Manuel Fernandes szánta el magát majd 30 méteres lövésre, hatalmas bombája pedig De Gea kapujában kötött ki. Ismét 5 percnek kellett csak eltelnie, hogy újra megzörrenjen a háló, ezúttal António Lopez fejesét kellett kikaparni a hálóból. Ismét vezettek a vendégek (1-2). David Villa nem David Villa lenne, ha nem mentené meg csapatát immár sokadszorra, a 81. percben egy bal oldali támadás után Vicente passzát vágta a kapuba 10 méterről. Az eredmény ezután nem változott, Valencia - Atletico Madrid 2-2 , a visszavágó hasonlóan szorosnak ígérkezik.

Sáfrány Norbert

Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Kultúra (6) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozi világ (440) Történelem (17) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Tv fotel (65) Mozaik (83) Heti lámpás (310) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Szépségápolás (15) Életmód (1) Tereb (146) Mondom a magamét (7501) Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2778) Autómánia (61) Sport (729) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Nagyvilág (1309) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>