Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
4ccf3742e216667aa5cefdd48e8b3477.jpg

Kassai Viktor, akinek sikerült a csoda…

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Igen, Kassai Viktornak sikerült a csoda. Azonos véleményen vannak személyével kapcsolatban a Ferencváros szurkolói és nem a Ferencváros szurkolói, gyakorlatilag az NSO kommentezőinek 90 %-a, kivéve azokat, akik csak gyalázkodni járnak be, de azokkal nem érdemes foglalkozni.

Kassai vasárnap délután, a Ferencváros-Videoton rangadón, 0-1 állásnál kiállította Aleksandar Alempijevicet, a Fradi védőjét és tizenegyest adott a Videotonnak. Elég véleményes tizenegyes volt, Juhász Roland és Alempijevic egymás mezét fogták, húzigálták, majd kollektíve elzuhantak. Ilyenkor az okos bíró továbbot int. Ugyan Puhl Sándor szerint megadható volt a tizenegyes, de amióta ismét az MLSZ tagja, azóta ő mossa ki a bírók hülyeségeit a közönség előtt. A megítélt büntetőnek különösebb hozadéka nem volt, legfeljebb annyi, hogyha nem fújja be, akkor a Videoton 1-0-ra győz, nem 2-0-ra. De Kassai nem tartozik az okos bírók közé, fél kiló zselével a haján, öntömjénező, magabiztos tekintetével saját magáról is elhiszi, hogy ő a tévedhetetlen, a bírók királya, hogy a meccset miatta rendezik.

A bomba azonban ma robbant. Alempijevic állítólag, mert ezt a TV-ben nem lehetett látni és nem is írták le sehol, de sokan, akik ott voltak, azok sem látták, lökdöste a bírót, majd trágár hangon beszélt vele. Kíváncsi vagyok, hogy szerbül, vagy magyarul, mert azt nem feltételezem Kassairól, hogy tud szerbül. Alempijevic meg állítólag még mindig nem tanult meg magyarul, így nem értem a trágárságot.

Tény, nem megengedhető, hogy a játékos lökdösse a bírót, szerintem hozzá sem érhetne, mert akkor a következő lépés egy nagy pofon lenne, arra meg semmi szükség nincs. Így az MLSZ Fegyelmi bizottsága 4 hónapra eltiltotta Alempijevicet, nyilván eltiltást érdemel, de ez szörnyen túlzó, ez egy fél szezon, szándékos lábtörésért 6 hónap, de abban benne van a nyár, így effektíve 3 hónap. Több dolgot kellene vizsgálni ezzel kapcsolatban. Már tavaly több edző és játékos tiltakozott az ellen, hogy Kassai milyen hangnemet üt meg velük a pályán. Körülbelül úgy beszél velük, mint a kiképző őrmester az újonc katonákkal. Nos, ez sem megengedhető és ezzel sem foglalkozott senki. Kassai úgy vezet, hogy verbális terrorban tartja, hecceli és provokálja a játékosokat. Azt tudni kell, hogy mindenki olyan tiszteletet kap, amilyet ad. Kassai semmilyet sem ad. El nem mosolyodna egyszer sem, nem tart jó viszonyt a játékosokkal, pökhendi és lekezelő. Pedig a jó kapcsolat, az lenne a legfontosabb, a játékosok így partnerek lennének. Csak Kassainak erre nincs szüksége, ő tévedhetetlen.

Most, hogy már profi játékvezető, az arc még nagyobb lett. Valljuk be, egy Puhl Sándorral, egy Palotai Károllyal, egy Zsolt Istvánnal, egy Emsberger Gyula bácsival, Gyula bácsit volt szerencsém személyesen ismerni, tüneményes ember volt, soha nem engedte volna meg egyetlen játékos sem magának, hogy meglökje, hogy hozzáérjen. A titok egyszerű. Ezek a bírólegendák tisztelték a játékosokat, ennek megfelelően a játékosok is tisztelték őket, de nagyon. Ők tudták, hogy hol a helyük a futball hierarchiájában, nem volt semmilyen sztár allűrjük, ők a futball megszállottjai voltak. Nem szóltak be a játékosoknak, hogy én BL meccset vezetek, amit szintén nyilatkozott valaki nemrégen.

Kassai nem tiszteli a játékosokat, viszont elvárja, hogy mindenki hasra essen előtte. Ezt azért a játékosok is nehezen viselik. Kassai is láthatná, hogy az a bizalom ami régebben megvolt iránta a Pierluigi Collina vezette európai bírótestülettől, kopófélben van. Kezdődött két éve egy Bayern München-Manchester City BL meccsen, ahol kettő tiszta tizenegyest nem adott meg a Citynek.

Még a bajorok is csodálkoztak, az egyik védő fogta a fejét, aztán jött rá, hogy nem fújtak. A tavalyi EB-n, ki ne emlékezne, az ukrán-angol meccsen a meg nem adott ukrán gól, ami könnyen lehet, hogy az ukránok továbbjutásába került, 1-1 után bármi lehetett volna. Majd az idén Bayern München-Barcelona. Egy nagyon nagy lesgól, plusz egy feltartás utáni gól. Akár azt is mondhatnánk, hogy Kassai a Bayern házi bírója. De facebook oldalt kreáltak az észtek, amelyben kollektíve utálják Kassait, tehát arrafelé is van jelentős sara. Vissza kellene venni az arcból, igaz, hogy BL meccset vezet, de hogyan.

Kassai Viktornak pszichológusra lenne szüksége, be kellene állítani a viselkedését a pályán, mert a nézőt is irritálja az a beképzelt metakommunikáció, ami kívülről is látható. Ami meg belülről van, arról már beszéltünk. Ez az egész a kiállítás és a tizenegyes megadása miatt történt és robbant ki, de már korábban is égett a gyújtózsinór, Paulo Sousa és még más tréner és játékosok is tiltakoztak miatta. Van egy olyan érzésem, hogy talán azért fújta be a tizenegyest a Vidinek, mert ezzel akarta bizonyítani az őt szidalmazó Fradi tábornak, hogy ő szarta a spanyol viaszt, ez jellemző lenne az arroganciájára. Ezzel viszont felborította az első dominót és a dominósor meg csak borul és borul.

Mindenki örült, amikor Kassai Viktor feltűnt és kapta a nívósabbnál nívósabb meccseket, ha már a csapatunknak nem lehetett, neki szorított a magyar szurkoló. Arrogáns, nagyképű megnyilvánulásai miatt ma már más a helyzet. Látva a kommentező magyar futballtársadalom kollektív utálatát, nem tudom, hogy a jövőben melyik magyar futballpályán látják szívesen. Ha pedig a Ferencvárosnak vezet, abba jobb nem is belegondolni, a bíróküldőknek nem szabad olyan hibát elkövetni, hogy mostanában

Fradi meccsre küldik. Régen pedagógiai okokból, mérkőzést befolyásoló hibák elkövetése után FIFA-bírókat NB III-ba küldtek bíráskodni. Nem ártana néhány ilyen hétvége Kassainak sem, talán utána megtanulna tiszteletet adni az NB I játékosainak is. Mindenki jól járna vele…

]]>http://interistapancho.blog.nepsport.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nézőpont (1) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7501) Mozaik (83) Politika (1582) Mozi világ (440) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Sport (729) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Heti lámpás (310) Jobbegyenes (2778) Életmód (1) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Autómánia (61) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>