Ma 2024 február 29. Anonymus napja van. Holnap Albin napja lesz.
ab9171d05d662c39236bd0fe579d07a0.jpg

Joachim Löw marad Németország kapitánya

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Fellégezhet Németország, hiszen Joachim Löw szövetségi kapitány és stábja további két évvel, 2012 nyaráig meghosszabbította a szerződését.

Felszállt a fehér füst: ma Frankfurtban sajtótájékoztatón jelentették be, hogy Joachim Löw újabb két évig Németország szövetségi kapitánya marad. Pedig február-március környékén még úgy nézett ki, hogy mégsem lesz meg a(z idő előtti) megegyezés a Bundestrainer és stábja, valamint a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) között, és félő volt, hogy a bizonytalanság a Nationalelfet ért további csapások (René Adler, Heiko Westermann, Michael Ballack sérülése) mellett annyira megviselheti, hogy az a jó világbajnoki szereplésbe kerülhet.


Az is nyilvánvaló volt, hogy ha a németek az Ausztrália elleni győzelem (4–0), majd a Szerbia elleni vereség (0–1) után kiesnek a csoportjukból, akkor Löwöt 48 órán belül Matthias Sammer, a szövetség sportigazgatója váltja majd.


A kiesés elmaradt, a német csapat a bronzéremig menetelt, és közben egyre erődösödtek a hangok, hogy bizony jó lenne „Jogit” megtartani. Löw sokáig nem mondott semmi konkrétumot a jövőjével kapcsolatban, majd a múlt héten a freiburgi házában vendégül látta stábjának tagjait, Hansi Flick segédedzőt, Andreas Köpke kapusedzőt, és Oliver Bierhoff menedzsert, és a több órás tanácskozás végén megszületett a döntés: jöhet a hosszabbítás!


Igaz, a múlt héten még arról szóltak inkább a hírek, hogy a gyors megegyezés kizárható a felek között, de mivel egyrészt Löwék alighanem már korábban eldöntötték, hogy maradnának, másrészt a válogatott augusztus 11-én felkészülési meccset játszik Koppenhágában Dánia ellen, így mindenképpen szükség volt az események némi felgyorsítására.


Dr. Theo Zwanziger, a szövetség első embere a következőket mondta a hosszabbításról: „Hatalmas öröm ez a német labdarúgás számára, hiszen sikerült gyorsan és jól lezárni a válogatott körüli legfontosabb személyi kérdéseket. A német futball 2004 óta hatalmasat fejlődött, és a lehetőség továbbra is adott, hogy Joachim Löw ezzel a fiatal csapattal további remek eredményeket érjen el. Mindig is az volt a célom, hogy a szerződéshosszabbítást elérjük, és ez most sikerült.”


Wolfsgang Niersbach, a szervezet főtitkára szerint nem kellett sokáig alkudozni, hiszen a szóbeli megállapodás (szombat délután kettő óra) után 24 órával készen voltak a szerződések, és ez mindenképpen nagyfokú bizalomra utal – ugyanezt emelte ki egyébként Zwanziger is, aki szerint az év eleji események nem hagytak nyomot a stáb és a szövetség vezetése közötti kapcsolatban.


Joachim Löw is úgy látja, hogy fiatal csapata nagy jövő előtt áll: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy folytathatjuk a munkát. Nagyon jó perspektívák előtt állunk, és természetesen nagy kihívás lesz a sikeres világbajnoki szereplés után elkezdeni a két év múlva rendezendő Európa-bajnokságra való előkészületeket. A Bundesliga-klubok, valamint a szövetség remek munkát végeztek az utánpótlásban, így megvagyunk róla győződve, hogy a válogatott folytathatja az eddigi jó szereplését a jövőben is.”


A német futball tagjai egyöntetűen örülnek a hosszabbítás tényének, Michael Ballacktól kezdve Thomas Schaafon át egészen Erich Ribbeck egykori szövetségi kapitányig mindenkitől pozitív jelzés jött.


Joachim Löw 2006 óta irányítja a német válogatottat, 56 mérkőzésen 39 győzelem, 8 döntetlen és 9 vereség a mérlege, emellett 2008-ban Európa-bajnoki ezüstérmet, míg idén világbajnoki bronzot szerzett csapatával.


Forrás: dfb.de, spox.com/de

Lendvay Lajos

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1309) Tv fotel (65) Mondom a magamét (7429) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Vetítő (30) Életmód (1) Gazdaság (699) Mozi világ (440) Tereb (146) Történelem (17) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (535) Sport (729) Autómánia (61) Jobbegyenes (2764) Politika (1582) Heti lámpás (306) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Alámerült atlantiszom (142)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>