Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
8ae58569591946f6c879de67fced529a.jpg

Idehaza bukták el a BL döntőt a győri lányok

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Hiába szerzett egy hete idegenben 2 gólos előnyt az ETO a Viborg ellen, a dán csapat a Veszprémben rendezett visszavágón hárommal kerekedett a magyar bajnokcsapat fölé, így Dániába került a BL serleg.

Az előre jelzett szenzációs hangulat fogadta a csapatokat a Veszprém Arénában, 5500 néző bizony egy sportcsarnokban remek milliőt tud teremteni. Persze a Győrieknek a Magvassy csarnok lett volna az igazi hazai pálya, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a világ egyik leggazdagabb kézilabda klubja a Viborg csarnoka is kicsi Bajnokok Ligája finálé megrendezésére, ezért került sor az első mérkőzésre Aalborgban. Sajnos azonban ezúttal a remek szurkolótábor sem segíthetett, a dán sztárcsapat tulajdonképpen végig vezetett és nagyon hamar ledolgozta kétgólos hátrányát is. A győriek az első félidőben meglehetősen gyenge teljesítmény nyújtottak és ha Pálinger Katalin nem véd olyan jól, akkor már 30 perc játék után elmehetett volna az a bizonyos hajó. Így is 4 góllal 14-10-re vezetett a Viborg a szünetben, ami az összesítésben kétgólos dán fórt jelentett.

 
Fordulás után sem parádézott a Győri ETO, el is mentek a vendégek hét góllal, főleg azért mert gyengén védekeztek és átütőerő nélkül támadtak a mieink és ráadásul – az első mérkőzéshez hasonlóan – most is rengeteg hétméteres maradt kihasználatlanul. Konkoly Csaba vezetőedző reklamálása miatt is a csapat került emberhátrányba.
A közönség fergeteges buzdítása azonban valamelyest kihozta a gödörből a kisalföldi lányokat és a hajrában egyre közelebb kerültek ellenfelükhöz, sőt kettő perccel a vége előtt már csak 25-23-ra vezettek az északiak és ez akkor a magyar bajnok sikerét jelentette volna.
Sajnos azonban a véghajrá – mint már oly sokszor elátkozott sporttörténelmünkben – nem a mieinknek kedvezett. Herr Anita sajnos döntő pillanatban kapufára ejtette a megítélt büntetőt és ezzel az utolsó esély is elszállt, hogy legalább a ráadásban megszerezze az ETO a kupát.
A vége tehát 26-23 lett a Viborg együttese javára, így összesítésben, ha egy árva góllal is, de ők nyerték idén a női kézilabda Bajnokok Ligáját.
 
A Győr együttesének semmi oka szégyenkezni; ez a fiatal csapat még sok nagy siker előtt állhat főleg, ha játékosai megtanulnak 7 méterről, csak a kapussal szemben állva a kapuba találni!
 
 
Juhász Attila
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

Hozzászólások

Angyal
2016-01-28 13:27
Ki a fene kiváncsi vörös dani véleményére, mi köze a magyarokhoz húzzon el innen minnél előbb és vigye magával a meghívóit is. Ha lenne egy szikrányi becsület benne nem pofátlankodott volna hazánkba.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Jobbegyenes (2778) Sport (729) Életmód (1) Heti lámpás (310) Egészség (50) Történelem (17) Irodalmi kávéház (537) Tv fotel (65) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Politika (1582) Nézőpont (1) Tereb (146) Mondom a magamét (7501) Mozaik (83) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Gazdaság (702) Mozi világ (440) Kultúra (6) Autómánia (61) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Belföld (10) Gasztronómia (539)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>