Ma 2024 április 16. Csongor napja van. Holnap Rudolf napja lesz.
a208c6316ec1d2181d983c7e0483c316.jpg

Fradista szemmel - Szabadságharc

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Szándék

"Ugyan még egy hónapja sem vagyok itt, de bizonyos tapasztalatokat már szereztem. A mai magyar futballban egyelőre nem találkoztam olyan játékossal, akit én úgy hívok, hogy stylist, fazonszabász. Aki a különbséget jelenti az én csapatom és az ellenfél, a győzelem és a vereség között. Az ilyen játékosok kinevelése embert próbáló feladat. Sok jó utánpótlásedzőre lenne szükség, minden az ő munkájukon múlik. Napi 24 órában heti hét napban a Ferencváros vezetőedzője vagyok. Eltökéltem, hogy jó csapatot csinálok."  Ricardo Moniz

(MLSZ)

Új edző, görcsösen bizonyítani akaró játékosok, pontatlanság, figyelmetlenség, de ennek ellenre formálódó taktika. Ezek az ismérvek jellemzik a legpontosabban a mostani Fradit. Egy vereség és egy döntetlen a bajnokságban, két győzelem, javuló játékkal a Liga Kupában. Ennyi Ricardo Moniz eddigi ferencvárosi mérlege.

Nem a legacélosabb annyi bizonyos. Ennek ellenére van valami megfoghatatlan aura, ami körül lengi ezt a holland trénert. Talán ezt a kisugárzást érzik, érezték meg a fradisták, mert ilyen kiállást, bizalmat, mint Moniz nem sokan kaptak még az Üllői úton.
Az Eger elleni mérkőzésünket volt szerencsém a helyszínen, Debrecenben(!) megtekinteni. (Külön köszönet az Egernek és személy szerint Bódi Csabának a rugalmas, gyors és korrekt segítség nyújtásért!)

Nem játszottunk rosszul, de akadozott a gépezet, főként a támadó szekcióban. Gyömbér Gábor védelembe való hátravitele megítélésem szerint jó döntés volt a szakmai stábtól. Két gólos vezetésünk birtokában, azonban, mintha megfordult volna az addigi kép és a valljuk be a szorványos, harmatgyenge egri próbálkozások egyre több problémát jelentettek a védőink számára.

Az új szerzemény Peric 11-es gólja és Böde első Fradi gólja elég kellett volna, hogy legyen az újonc otthonában a három pont megszerzéséhez. Figyelmetlenségek és pontatlanságok miatt azonban szépített az Eger, ami egy kicsit megzavarta a srácokat, elbizonytalanodtak, de ha ekkor Böde kétkapufás lövése utat talált volna a hazaiak kapujába megszereztük volna az első idegenbeli győzelmünket.
De a fociban nincs ha, nincs volna, így a 94. percben egy ártatlan szöglet után ismét elaludtunk, mint az Újpest ellen és a hevesiek egyenlíteni tudtak.
Koncentráció hiány és figyelmetlenség. Értékes két bajnoki pontot hullajtottunk el ismét.
Mint mondtam a bizalom és a türelem vitathatatlanul Moniz és a csapat mellett van. Ennek eredményeképpen a válogatott szünet alatt lebonyolításra került két Liga Kupa mérkőzésünket meg tudtuk nyerni, helyenként jó játékkal. Az MTK ellen idegenben, míg a KTE ellen otthon tudtunk győzni. Kellenek ezek a felhozó, önbizalom növelő sikerek, mert csak így tudunk előre lépni. Nem is beszélve arról, hogy ezeken az "éles"  találkozókon tud szabadon próbálkozni, variációkat begyakorolni a szakmai stáb.

A Ferencváros dicső múltját senki nem tudja letagadni, de ma már az egész magyar labdarúgás megváltozott. Ma meg kell vívnunk a saját szabadságharcunkat - nap, mint nap. Nem elég a Fradi címeres mez, teljesítmény kell. Ma már győzelmi reményekkel érkeznek az Üllői útra a vendégcsapatok, pedig 10-20 éve még örültek, ha 3-4 gól alatt megúszták.
Ma sikk belerúgni Fradiba, sikk nevetgélni és tort ülni egy-egy újabb Fradi zakó után.
Állítsuk vissza a régi hírnevünket! Nagyon nehéz munka lesz, sok sok gánccsal és akadállyal, de meg kell nyernünk ezt a csatát. Nem élvezünk finoman szólva prioritást, sőt falakba ütközünk időről-időre.
Át kell törni a falakat le kell küzdeni az akadályokat. Holnap a Haladás lesz az ellenfél, Artner csapata nagyon jó erőkből áll, csak pontos, fegyelmezett játékkal lehet őket térdre kényszeríteni.
Reménykedjünk benne, hogy a kéthetes szünetben Moniz rendett tett a fejekben és végre ismét győzelmet ünnepelhetünk az Albert Stadionban!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs
 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Nagyvilág (1310) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Kultúra (7) Mondom a magamét (7536) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Szépségápolás (15) Mozi világ (440) Gazdaság (704) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Heti lámpás (312) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Jobbegyenes (2786) Politika (1582) Egészség (50) Gasztronómia (539) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>