Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
7f58c229df42a0736e3cb8665f46e132.jpg

Fradista szemmel – Pápa = pipa

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mestermérleg 7.
Uraltuk a játékot. Nem rúgtuk meg elég gyorsan a második találatot, s nem szereztünk elegendő gólt, így volt a végén egy kis problémánk – kezdte mondandóját Ricardo Moniz magyarul, majd ezután anyanyelvére váltott. – Meg kell szokniuk még egymást a játékosoknak, Besic és Mateos betegséggel küszködött a meccs előtt, Adamstől pedig azt várjuk, többször kerüljön a védelem mögé, hogy még több labdát adhasson be. Fontos volt Gerson szerepe is a védelem előtt. Diallo és Böde jól kiegészítik egymást, előbbi mozgékonyságával segíti Böde játékát. Szeretnénk, ha Böde minél több ehhez hasonló gólt szerezne, akár a hollandok ellen is a válogatottban.

Győzelem a Kecskemét ellen, papíron verhető ellenfél, Lajos a kapuban, vendégszerető város, mellettünk álló statisztika, kell ennél több? Pápára látogattunk szombaton, nem titkoltan a győzelem reményében.

Az időjárás megkegyelmezett a srácoknak, hiszen szinte egész nap zuhogott az eső, de a kezdésre kitisztult az ég és így remek futball időben kezdődhetett el a találkozó.

Jova –Gyömbér, Besic, Mateos , Adams, Jenner, Gerson, Józsi,Holman, Böde , Diallo - kezdő csapatot küldte pályára Ricardo Moniz, ami valljuk be a jelenlegi állapotunkban a legjobb összetételű Fradi.

A védelem így a legbiztosabb, főként, ha ide vesszük még a brazil Gerson sallangmentes szűrőjátékát is. Sokan fanyalogtak és még fanyalognak is azon, hogy Adams nem balhátvéd. Nos, ez igaz, de Mateos és Besic a belső védő posztján képes a legjobb teljesítményre, így a labdabiztos, jól fejelő trinidadi kiszorult a bal védő pozíciójába. Soha ne legyenek nagyobb gondjaink!

Gyorsan vezetést szereztünk, hiszen Jenner passzából Böde Dani lekopírozva az észteknek lőtt válogatottbeli gólját, végignyargalt a saját térfeléről indulva és magabiztosan helyezett Lajos hálójába. A gyors gól megfogta a pápaiakat, de becsületükre legyen mondva, a tőlük telhető módon támadtak, sőt voltak lehetőségeik is.

Azért Böde és Diallo is eldönthette volna a találkozót már az első játékrészben. De a mi késett az nem múlt a pápai Perutz Stadionban. Alig kezdődött el a második játékrész és egy remek Jenner beadást, az addig elég szürkén játszó Holman védhetetlenül fejelt a hazaiak kapujába. 0:2

Ezt követően már szemmel láthatóan a szeptember 22.-én esedékes Dózsa elleni Derbyre tartogattak a fiúk. A győzelmünk nem forgott veszélyben, magabiztosan hoztuk el Pápáról a három bajnoki pontot, így ezt a mérkőzést, immár kipipálhatjuk. De jönnek a további feladatok.

Vasárnap a Puskás Stadionban, Jön a Derby!

Bár nehéz lesz, meg kellene próbálni nem túlmisztifikálni a lilák elleni mérkőzést, ez is csak egy találkozó a 30- ból. Az a csapat lesz a bajnok, aki több pontot tud begyűjteni a 30 bajnoki forduló alatt. Ez nekünk csak egy állomás. Nehogy görcsöljünk, mert most hitem szerint jobbak vagyunk és ez meg is fog mutatkozni, ki is fog jönni vasárnap, és ezt most nem csak a szívem mondatja velem.

UI.: A pápai kirándulás tartogatott számunkra még egy pozitívumot a Mester először szólalt meg magyarul! Gratulálunk Ricardo, így tovább!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Szépségápolás (15) Sport (729) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Gasztronómia (539) Tereb (146) Kultúra (6) Tv fotel (65) Belföld (10) Történelem (17) Életmód (1) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Flag gondolja (36) Egészség (50) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Heti lámpás (310) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Jobbegyenes (2778) Gazdaság (702) Mondom a magamét (7501) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>