Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
5268c46b23c20980ed616dbdc61fe31c.jpg

Fradista szemmel - Reménygól

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mestermérleg 11.
{...}A kívülállók nem tudják felfogni, hogy mit éltünk át. Néhányan azt mondják, hogy az élet megy tovább. Persze, megy tovább, de idő kell. Az biztos, hogy a csapat lelkileg megerősödve fog kikerülni ebből a szörnyű helyzetből. Akeem és az ágya mellett ülő édesanyja ad nekünk erőt{...}

Engedjék meg kedves barátaim, hogy a Kaposvári vendégjátékunkról írt jegyzetemet egy régi, immár 32 évvel ezelőtti mérkőzés felidézésével kezdjem. Akkor más idők jártak… 1981.június 17.-én már bajnokcsapatként látogattunk Kaposvárra. Az eredmény azonban ugyanaz lett, mint a múlt vasárnapi összecsapáson.

Egy kis múltidézés…

A Pécs elleni 4:0-ás siker után már, mint újdonsült bajnok utaztunk Somogyba. Remek volt a hangulat, hiszen akkor még úgy tűnt, hogy a bajnoki cím mellett Nyíl lesz az európai Aranycipős is, de az „élet”, illetve Szlavkov beleszólt…

{…}A lerándult ezrek Üllői úti hangulatban ünnepelték a bajnokcsapatot. A bevonulás előtt Horváth István, a Képes Sport rovatvezetője átadta a játékosoknak a Képes Sport ajándékát: sporttáskában egy–egy teljes garnitúra ADIDAS szerelést! Ezt azért kapták a fradisták, mert a bajnokság során a mieink rúgták a legtöbb gólt!{…}

Az egyébként kaposvári születésű Murai Sanyi góljával szereztünk vezetést, de a sors fintoraként Kisteleki István, a későbbi MLSZ elnök, akinek köszönhetjük a 2006-os kizárásunkat egyenlített, bár a remek hangulatot még ő sem tudta elrontani.

A mérkőzés érdekessége volt még, hogy ezen a találkozón védett utoljára Hajdú Jóska, Attila édesapja.

{…}Kakas néhányszor bizonyíthatta, hogy méltó őre a bajnokcsapat kapujának. Aztán a 86. percben átadta helyét Hajdú Jóskának, hogy ő is bajnokcsapat tagjaként fejezze be pályafutását! És milyen a sors: az utolsó percben Hajdúnak minden tudására szükség volt, hogy egy bombalövéssel szemben megvédje a kaput! Igy Hajdú Jóska utolsó védése is méltó volt ahhoz a szép pályafutáshoz, amelyet tízezrek örömére a Ferencvárosban bemutatott. A játékvezetői sípszó ezúttal különösen sokatmondó volt: jelezte egy kiváló kapus pályafutásának a végét, és jelezte, hogy befejeződött az 1980—81-es bajnokság. És ami számunkra rendkívül fontos: a Ferencváros bajnoki elsőségével!{…}

34. forduló: 1981. június 17. Kaposvár, 16.000 néző
Kaposvár – Ferncváros 1:1
FTC: Kakas — Jancsika, Judik, Rab, Takács — Ebedli, Mucha—Murai, Nyilasi, Mörtel, Pogány
Cs: Hajdú, Szepesi 
G: Kisteleki ill., Murai



Állnak (balról): Szepessy, Mörtel, Rab, Judik, Mucha, Major, Kakas, Murai, Koch. Elől: Jancsika,
Takács, Nyilasi, Ebedli, Pogány, Szokolai, Hajdu J

Vissza jelenbe…

Most is 1:1 lett a mérkőzés végeredménye. De a helyzetünk közel sem olyan rózsás, mint akkor 32 évvel ezelőtt. Az ismert és egyelőre ismeretlen okok miatt nagyon gyengén focizunk. Két vereség után most is csak egy soványka 1 pontot sikerült összegründolnunk az NB 1 pofozógépe ellen.

Lélektelen, arcnélküli volt a játékunk, szinte helyzet nélkül játszottuk le a találkozót, ami lehetőségünk volt az csak a második félidő végéhez köthető, amikor a Kaposvár már teljesen behúzódott és őrizni akarta az egygólos vezetését.

Természetesen megemlíthetjük a bíró harmatgyenge produkcióját, hiszen még az első játékrészben Busait olyan egyértelműen rántották le a hazai védők a 16-oson belül, hogy a meze szinte leszakadt róla, de a síp néma maradt. De ezt már megszokhattuk.

Egy jó Fradi gólokkal verte volna meg ezt a Kaposvárt! De most nem vagyunk jók, sajnos.

Nagyon össze kell kapni ezt a társaságot, mert komoly bajok lesznek, ha ez nem fog sikerülni.

Talán Böde Dani 89.percben szerzett egyenlítő találata felrázza a csapatot ebből a csipkerózsika állapotból. Dani gólja az én olvasatomban egy úgynevezett „reménygól” – erre hitem szerint lehet építeni.

Holnap érkezik a Mezőkövesd, Wéber Gyuri gárdája…

Mikor javítunk, ha nem most?

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Belföld (10) Jobbegyenes (2788) Politika (1582) Mozaik (83) Történelem (18) Nézőpont (1) Vetítő (30) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Életmód (1) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Autómánia (61) Sport (729) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Szépségápolás (15) Gazdaság (705) Egészség (50) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>