Ma 2024 március 19. József, Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
2562bd780364fd87afa2c863ea88471f.jpg

Fradista szemmel – Overture

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Mestermérleg 1.
Teljes mást játszott a Pécs, mint korábban, sokkal bátrabban játszanak, a meccs elején sok gondot okoztak, de aztán sikerült megoldani a feladatot. Meg vagyok elégedve az újoncokra, egyik sem játszott jól, ez Tuijpre jellemző, ami eddig csak Bödére, hogy a semmiből képes gólt elérni. Minden téren van még fejlődnivalót.

A nyitány operák, oratóriumok, színpadi kísérőzenék és balettek hangszeres bevezető zenéje, - írja a Wikipédia. Nos, igen a hét végén végre elkezdődött a honi pontvadászat, megrendezték a 2013-2014-es szezon nyitányát. Számunkra pécsi vendégjátékkal kezdődött szezon. Végre hosszú-hosszú évek után reálisan nagy reményekkel.

Most valóban reálisak a reményeink, elvárásaink a csapattal szemben, hiszen az elmúlt hetek, hónapok történései felfelé ívelő pályát mutatnak.

Aki figyelemmel kíséri az új Albert Stadion építési munkálatait, az szájtátva nézi, miként kerülnek az új elemek egyre-másra a helyükre, szinte napról-napra körvonalazódik a jövő pompás arénája.

A nyári átigazolási időszakban sikerült megerősíteni a csapatot. Ricardo Moniz, Leonardo és Besic hosszabbított. Érkezett Jack Tuyp a holland gólfelelős, Arsenio Valpoort a szintén németalföldi szélvészgyors tehetség és az ex-MTk-s Hídvégi Sándor is jó fogásnak ígérkezik.

Bemutattuk az új mezt, amely végre a tradicionális Fradi hagyományokat követve hosszanti zöld-fehér csíkos, olyan, mint a legendás 30-as években használt mezünk, amelyben sikerült megnyernünk a máig egyedül álló 100 százalékos bajnokságot.

Ezekkel a pozitív előjelekkel látogattunk Pécsre, ahol rend szerint nehéz találkozókat vívtunk a hazaiakkal. Most sem volt ez másképpen.

Nagyon bekezdtek a mecsekaljaiak. Igazán megleptek a harcias, kemény és egyáltalán nem defenzív játékukkal. Nem is igazán találtuk az ellenszert. Kicsit tompának, fáradtnak tűntünk, valószínű a lábakban voltak még Moniz kőkemény edzései. Szinte a semmiből sikerült vezetést szereznünk, az új igazolás Tuyp révén. Ekkor volt egy két jó megoldásunk, de egyáltalán nem voltunk meggyőzőek. (Habár 1:0-nál, Somália lerántásánál a bírói síp néma maradt, így nem kaptunk 11-est, nem lett 2:0 az állás, de ezen nem is lepődök már meg, hiszen ez immár megszokott.) A védelem pedig, finoman szólva elég foghíjasnak bizonyult. Főként a magas beívelések okoztak zavart, hiszen nincs komoly magasságú védőnk és Jova valljuk be vonal kapus.

A második félidőben egy szöglet után egyenlítettek is a hazaiak. Megérdemelten. Ezután nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, volt egy kiállítás is a hazaiaknál.

Ekkor már mi domináltunk és végül Valpoort révén meg is szereztük a győzelmet jelentő gólt. Gyengén játszottunk, de ennek ellenére győzni tudtunk. Ezeket a mérkőzéseket tavaly legjobb esetben is csak döntetlenre tudtuk hozni. Nagyon fontos volt ez a győzelem, ez a három pont, hiszen egy nagyon nehéz sorozatot kezdünk meg vasárnap. Jön a Vidi, megyünk Győrbe, jön az MTK és utazunk Debrecenbe.

Hát… nem tűnik sétagaloppnak.

A védelembe mindenképpen kell még erősítés, ezen a hírek szerint dolgozik is a vezetőség.

Hétvégén „hazai pályán” is bemutatkozik a csapat, reményeim szerint 10-15 ezer néző előtt, a Puskásban.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Mozaik (83) Heti lámpás (308) Flag gondolja (36) Mondom a magamét (7479) Mozi világ (440) Nézőpont (1) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Sport (729) Autómánia (61) Belföld (10) Történelem (17) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Tereb (146) Szépségápolás (15) Életmód (1) Egészség (50) Politika (1582) Gazdaság (701) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Jobbegyenes (2772) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (536)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>