Ma 2024 július 27. Olga, Liliána napja van. Holnap Szabolcs napja lesz.
4410ccbfb7ca5a1c403f4d0876f2bba1.jpg

Fradista szemmel – Mea culpa...

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Kedves Fradista szemmel olvasók! Valamit be kell, hogy valljak Önöknek, méghozzá töredelmesen.

A legutóbbi NB 1-es fordulóban az MTK-tól a Bozsik Stadionban elszenvedett vereségről szándékosan nem írtam. Bevallom, nagyon gyűlölök veszíteni, így a vereségekről papírra, jelesül képernyőre vetni gondolatokat sem szeretek.

Tudom ez nem helyén való újságírói magatartás, de mentségemre legyen mondva: legalább őszinte. Bizony önző módon nem jelentkeztem a szokásos kis jegyzettel. Arra gondoltam, hogy lesz egy remek válogatott mérkőzés az észak- írek ellen és lesz két fellépése a Csapatnak is a következő, most vasárnap esedékes Puskás Akadémia elleni találkozóig.

Nos, valóban volt egy Liga Kupa mérkőzésünk Pakson, ahol 1:1-es döntetlent értünk el úgy , hogy csak a mérkőzés hajrájában kaptuk egy szabadrúgásból az egyenlítő találatot, ami nem egy rossz eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy gyakorlatilag a „B” csapatunkkal álltunk föl a Hali ellen.

A vasárnapi válogatott mérkőzés egyetlen pozitívuma mindössze az volt, hogy ebben a hatalmas blamában nem vett részt Fradi játékos. (Reméljük Gera Zoli húzódása a PAFC mérkőzésig el fog múlni!)

Maradt hát még búfelejtőnek, illetve szépségtapasznak az MTK elleni fiaskóra a tegnapi Magyar Kupa mérkőzés a Vecsés ellen. Az ellenfél ideális volt (megye 1.) az eredmény is jónak mondható, hiszen 6:1 arányban múltuk felül az Urbán Flórián által dirigált „káposztásokat”. (Böde Dani mesterhármas!)

Így, hogy immár a 32! – közé jutottunk - egy kicsivel, könnyebb szívvel fogalmazok meg pár gondolatot a fránya MTK elleni mérkőzés margójára. 

Vérszegény, halovány, harmatgyenge, lélektelen stb. Ezeket a szavakat bírom csupán előcsalogatni, mert nem is nagyon lehet mást mondani az elbaltázott Örökrangadóról. Lehetne papolni az elszalasztott esélyről, lehetne arról dohogni, hogy ezek a pontok, hogy fognak majd hiányozni a végelszámolásnál. Én még sem ezt teszem!

Thomas Doll nagyon jól látta, látja a helyzetet. Elmondta a találkozó után, hogy ilyen lélektelen játékra nem kíváncsi a jövőben és punktum.

A legfontosabb tapasztalat, amit feltétlenül le kell szűrnünk az elveszített bajnoki mérkőzésből: előre játékban és kreativitásban nagyon gyengék vagyunk. Ezen változtatni kell, mert ez kevés lesz.

A hét örömteli híre volt Roland Lahma érkezése. Az elefántcsontparti születésű belga srác érkezése remélhetőleg ki fogja a csapatot mozdítani ebből a meddő tehetetlenség szülte tanácstalanságból.

De nem szeretnék semmit elkiabálni, nyugtával dicsérjük a napot. Várjuk meg mit tud majd hozzátenni a játékunkhoz az egyébként jónak ígérkező színes bőrű fiú.

Emlékeztető:

NB I, 6. forduló
MTK-FTC 2-1 (1-1)
MTK: Hegedűs L. - Nagy T., Vukmir, Kelemen, Hidvégi - Pölöskei Zs., Poór - Vass P. (Frank, 87.), Kanta J., Fernandez - Horváth Zs. (Thiam, 91.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Gyömbér - Ugrai (Kukuruzovic, 46.), Gera, Busai (Cukic, 46.) - Böde, Lauth (Nagy Dominik, 72.)
Sárga: Mateos (24.), Dilaver (60.)
G.: Poór (25.), Horváth Zs. (80.) ill. Lauth (30.)

Ligakupa, F-csoport, 1. forduló
Paks-FTC 1-1 (0-1)
Paks: Máté R. - Bagó P., Fiola, Kesztyűs, Vági (Steinbach, 76.) - Haraszti, Kulcsár D., Szekszárdi (Szekszárdi, 76.), Hahn - Kiss T. (Nagy R., 65.), Eppel (Simon A., 65.)
FTC: Tarczy - Kárász (Zsivoczky, 14.), Batik, Nalepa, Bosnjak (Korozmán, 46.) - Cukic (Cukic, 71.), Nagy Á. - Csilus Á., Nagy D., Oláh A. (Havas, 46.) - Popov
Sárga: Cukic (9.), Vági (34.)
G.: Haraszti (85.) ill. Zsivoczky (15.)

Magyar Kupa, 2. forduló
Vecsés-FTC 1-6 (0-0)
Vecsés: Botlik - Molnár D., Király A., Mészáros R., Radnai - Molnár I. - Petruska, Ádám E. (Tell, 59.), Kalderás (Segesdi, 66.), Kiss K. - Zalaegerszegi (Tárkányi, 78.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Bönig (Batik, 59.) - Gyömbér, Busai - Nagy D., Kukurozovic, Ugrai - Lauth
Sárga: Pavlovic (50.), Radnai (59.), Nalepa (65.), Kiss K. (76.), Somalia (91.)
G.: Petruska (87.) ill. Lauth (47.), Kukurozovic (56.), Böde (62., 86., 90.), Busai (74.)

Vasárnap immár harmadszor lépünk pályára bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában, a mérlegünk eddig kettőből kettő. Reméljük ez az arány tovább fog javulni és a következő jegyzetemben már 3/3-as arányszámról tudok majd beszámolni.

Addig is mea culpa... az önző módon elodázott jegyzet miatt!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (9) Flag gondolja (36) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Belföld (11) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Nagyvilág (1310) Sport (729) Gazdaság (713) Történelem (18) Nézőpont (1) Mozaik (83) Tv fotel (65) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Heti lámpás (322) Egészség (50) Autómánia (61) Jobbegyenes (2825) Mondom a magamét (7737) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>