Ma 2024 július 12. Izabella, Dalma napja van. Holnap Jenő napja lesz.
7eca896795bcb6642e54e8921cc02233.jpg

Fradista szemmel - Már nem csak píár

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve
Miért?
Hogy, hogy nem hétről hétre eltüntetnek a tisztelt újságíró kollégák 1000-1500 nézőnket...Aki járt már az Albert Stadionban az tudhatja, hogy a második félidőben a kijelzőn rendre megjelenik a tényleges nézőszáma az adott találkozónak. Ez a Paks ellen sem történt másképpen, megjelent az 5800 néző kiírás. Ennek ellenére az MTI-ben megjelent nézőszám csupán 4000! néző volt! ... Miért?

Egy biztos: Kubatov Gábor és Orosz Pál vezetésével a Fradi kilábalni látszik nehéz anyagi helyzetéből, sőt számos előre mutató intézkedés történt a szakmai munka fejlesztésének az irányába is. Gondolok itt első sorban a Dalnoki Jenő nevével fémjelzett Akadémia visszatérésére. 

Valamint az is körvonalazódik, hogy Ricardo Moniz szakmai kvalitásaival az egész klub szakmai munkája jó kezekbe került.
Sokan bírálták és bírálják most is a klub vezetését azzal, hogy csak olcsó szólamokat pufogtat és csak a piárra fordít megfelelő figyelmet. Való igaz, hogy a mai világ futballja már nem csak arról szól, hogy ki mikor kerül be a csapatba, ki milyen cseleket csinál, milyen gólokat lő. A foci tetszik, nem tetszik a szórakoztató ipar része lett és amellett, hogy milliókat szórakoztat kőkemény üzlet is, nem hiába fektetnek be tőlünk nyugatra (sőt már keletre is!) hatalmas összegeket egy-egy szuper klubba.
Ezért fel kell venni ezt a ritmust, el kell lesni a tecnikákat és komoly piár tevékenységet is folytatni kell, csak így lehet egy komoly klub hosszú távon sikeres.
A klubházunkban jelenleg meg is tesznek mindent azért, hogy újra nagy klub legyen a Ferencváros és ne csak a múlt dicsőségeiből éljen. Ennek jele a múlt héten bemutatásra került Fradi snack család, illetve a pár napja kapható Fradi Whiskey is.

A csapat közben továbbra is alakul, fejlődik. Moniz tudatos munkája, hitem szerint meg fogja hozni a nagyon régen várt sikert az Üllői útra.
A legutóbbi fordulóban a Paks vendégszerepelt az Albert stadionban. A Vidi elleni siker után szinte mindenki azt várta, hogy most már mindenkit meg fogunk verni, így a Paks sem lehet akadály.Nem így történt.

Szivics nagyszerűen felkészítette az egyébként nagyszerű erőkből álló Paksot erre a találkozóra. Megszereztük a vezetést, helyenként jó játékkal még az első játékrészben. Ionescu nagyon szépen talált be a vendégek kapujába. A második játékrészben a várt további rohamok és a remélt gólok elmaradtak, sőt volt egy kb. 15 perces blokkunk - mert ahhoz elég hosszú volt, hogy rövidzárlatnak hívjuk - , amely során az addig kapura teljesen veszélytelen Paksiak ki tudtak egyenlíteni. Ezt követően egy nagyobb sebességre kapcsoltunk és ügyesen, jól fociztunk, de az utolsó passzt, lövést mindig elrontottuk, vagy éppen a vendégek mentettek önfeláldozóan.

S ahogy azt a foci aranyszabálya mondja: megbosszulták magukat a kihagyott helyzetek és egy, a szilveszteri bakiparádéban biztos helyet kapó öngóllal megszerezte a vezetést a vendég zöld-fehár gárda.


Ekkor már nagyon kevés idő volt hátra, a fiúk mentek előre és végül meg is lett az eredménye az igyekezetüknek, egy szöglet után Gyömbér egyenlíteni tudott, így 2:2-re hoztuk a mérkőzést.
Többet vártunk, többet vártam én is, de azzal tisztában kell lennünk, hogy még nem vagyunk olyan jók, hogy sorra hozzuk a mérkőzéseinket. El fog jönni annak is az ideje. Örüljünk a pozitívumoknak. Ionescu kezd beilleszkedni, nagyszerűen irányította a csapatot, sajnos a második félidőre elfáradt, de nagy reményeket fűzök a srác játákához. Besic tanári volt! Ő a legnagyobb igazolásunk, csak ne hogy elvigyék tőlünk ideje korán!

Holnap a listavezető, bombaformában lévő Győr látogat hozzánk. Igazi rangadó lesz, reményeim szerint szép számú szurkoló sereg előtt. Végre elmondhatjuk, hogy háromesélyes a mérkőzés, azaz már van csapatunk, így visszatérhetnek az Albert Stadionba a régi idők rangadóinak szép emlékei!

Azt kívánom mindannyiunknak, hogy egy színvonalas találkozót láthassunk, amely után tovább élhet bennünk az a remény, hogy nem csak piár munka folyik a hőn szeretett, édes-bús csapatunk házatáján.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7708) Történelem (18) Gasztronómia (539) Egészség (50) Jobbegyenes (2823) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Gazdaság (713) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Alámerült atlantiszom (142) Flag gondolja (36) Mozaik (83) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (322) Sport (729) Autómánia (61) Politika (1582) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Tereb (146) Belföld (11) Életmód (1) Vetítő (30)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>