Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
bce5a639d93390c338d7a0dcaa660c63.jpg

Fradista szemmel – Leonardo-show

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sikerült az első tavaszi győzelmünket abszolválni - március végén. Örülnöm kellene, és persze örülök is, de a kétségeim azért megmaradtak. Ennél azért jobb rajtra számítottam, számítottunk.

De most már csak előre szabad tekintenünk, nincs értelme az elhullajtott pontok miatt keseregni.

Azt most már bizton kijelenthetjük, hogy a Pápa a legideálisabb ellenfél a számunkra. Gyakorlatilag mindig megverjük őket és ők az egyetlen csapat a bajnokságban, akik nem ellenük szakadnak meg, hozzák ki a legjobb énjüket, mint a többi csapat, hanem más csapatok ellen.

Maximális respect a Pápaiaknak! Remélem, még sokáig tagjai lesznek az élvonalnak!

 

Thomas Doll három győzelmet aratott eddig nálunk, azt mind a Pápa ellen, ráadásul impozáns 10:0 -ás gólaránnyal. A két Liga Kupa győzelemmel és a továbbjutásunkkal nem kívánok érdemben foglalkozni, mert ezt a kupát a helyén kell kezelni. Valószínű, hogy ismét meg fogjuk nyerni, és ha van humorérzéke az MLSZ-nek, akkor stílszerűen Koncz Gábor fogja csapatkapitányunknak Gyömbér Gabinak átadni majd a győztesnek járó trófeát, hiszen ezt mi csak koncnak fogjuk majd megkapni, míg majd a kedvencek (a Szima-Tarsoly-Hemmingway-Garancsi tengelyhez tartozó csapatok) dőzsölhetnek és természetesen leéghetnek majd a BL és az EL kvalifikációs találkozókon.

Ez van, ezt kell szeretni, de erről majd bővebben a vasárnapi választás után kívánok értekezni.

A szombati mérkőzésen kifejezetten jól játszottunk, igaz nem is gördítettek akadályt a sárga-feketék elénk, az biztos. De végre győztünk - nem kaptunk gólt és négyet lőttünk, ez dicséretes.

Csak a drága jó Szűcs Lalinak volt köszönhető, hogy megúszta a Pápa négy kapott góllal.

Ha egy kicsit levetkőzzük az eddigi találkozók okozta elkeseredést és szkepticizmust, akkor azért néhány momentumnak örülhettünk a hétvégi bajnokink kapcsán.

Elsőként Leonardo tanári, parádés játéka miatt, másrészt Böde első tavaszi góljának, harmadrészt pedig annak, hogy végre elég nagy százalékban tudtuk kihasználni az adódó helyzeteinket.

Sokan bírálták Leonardót a hozzáállása, flegmasága miatt. Nos, Leo ezen a mérkőzésen - remélhetőleg végleg - elhallgattatta a kritikusainak a hangát. Hajtott, labdát szerzett, szerelt,  kérte állandóan a labdákat, mesteri módon irányította a társait, adott két gólpasszt előbb Bödének, majd Somáliának és belőtte a büntetőnket is. Annyira könnyed volt és elegáns minden megmozdulása, hogy méltán érdemelte ki azt, hogy felállva, a nevét skandálva tapsolta meg a publikum, amikor lecserélték.

Az a véleményem, hogy az a csapat, akinek van egy Leonardoja, egy Besice és egy Bödéje annak nem azt kellene számolgatni a 22. forduló után, hogy az ellenfelek majd esetleg miként fognak pontokat elhullajtani és akkor netalántán potyautasként a 4. helyet valahogy el tudja e csípni, hanem igenis a bajnoki címért kellene harcolnia. De most már ezen kár keseregni. A következő feladatra kell koncentrálnunk, ami nem lesz könnyű, hiszen Újpestre látogatunk, abba a stadionba, ahol eddig (a felújítása óta) még soha sem tudtunk győzni bajnokin.

Különös hangulata van ezeknek a derbiknek minden esetben. Itt valóban nem számít a helyezés, nem számít a papírforma, nem számítanak a külső körülmények, csak egy számít, hogy azon a napon, a derbi napján melyik csapat milyen formát tud majd mutatni. Ezért ez a találkozó egy kis mini bajnokság a két csapat között a bajnokságon belül.

Egy kicsit visszafogott vagyok, mert a tavaszi mérkőzéseink összképe alapján nem sok jót vizionálok, de ha képesek leszünk a Pápa ellen nyújtott játékunkat átmenteni péntekre, akkor nem fog elmaradni a győzelem.

Ehhez természetesen szükségünk van mindenkire! Játékosokra és szurkolókra egyaránt!

… ha Leonardo a derbin is be tudna mutatni egy hasonló show-t , mint a Pápa ellen, akkor egy igazi vérbeli Fradi győzelemnek örülhetnénk péntek este, ebben bizonyos vagyok.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Életmód (1) Politika (1582) Mondom a magamét (7501) Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Gazdaság (702) Heti lámpás (310) Jobbegyenes (2778) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (17) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Vetítő (30) Mozi világ (440) Kultúra (6) Tereb (146) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Szépségápolás (15) Belföld (10) Mozaik (83) Autómánia (61) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>