Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
125a3a9ccb6d08b862f2600441244cfc.jpg

Fradista szemmel – Lila bánat

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A derbi, az derbi. Mindig, minden körülmények között. A két csapat pillanatnyi helyezése, pontjai és gondjai is másodlagosak az esélyek szempontjából. Azért mert ezeken a találkozókon egész egyszerűen nincs olyan, hogy esélyes. 

Itt pszichikai, filozófiai kérdések döntenek, na és az, hogy Fortuna Istenasszony éppen, a derbi napján zöld vagy lila ruhát öltött magára.

Az utóbbi derbiken sokszor fordult elő, hogy az utolsó percekben, vagy még utána dőlt el a három pont sorsa.

Nagy izgalmak, remek hangulat, igazi futballünnep – Ez a magyar El classico!

Mi győzelemmel hangoltunk a NAGY mérkőzésre, az Újpest egy szombathelyi vereséggel. Az előjelek tehát mellettünk szóltak, de mint azt korábban írtam, itt ezek a dolgok rendszerint háttérbe szorulnak. Nebolsa Vignjevics keze alatt a lilák egyre jobb formát mutattak, sőt az ismert gondok, problémák jobban összekovácsolták a 4. kerületieket.

A találkozót a lila-fehérek hatalmas elánnal és elszántsággal kezdték, egy kicsit meg is ijedtem, hogy ha ez így lesz az egész mérkőzés alatt, akkor nagy bajban leszünk. De az Újpesti vezető gól után, hála Istennek egyre jobban átvettük az irányítást és az első félidő közepén Gyömbér kibrusztolt találatával egyenlíteni tudtunk. Megpróbáltunk támadásokat vezetni, de hozzá teszem nem sok sikerrel, mert a hazaiak nagyon jól semlegesítették Leonardot, így kihúzták a méregfogunkat.

 Meddő mezőnyfölényben játszottunk az egész második félidőben, de az Újpesti kontrák rendszerint veszélyt jelentettek a kapunkra. Dibusznak egy alkalommal nagy bravúrra volt szüksége, hogy ne kerüljünk hátrányba. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezető nem ítélt büntetőt a javunkra egy kezezést követően, de végül az eredmény ismeretében jobb, hogy a síp néma maradt.

Egyszer hagyták a hazaiak őrizetlenül Leot, aki tanári pontossággal és irigylésre méltó játékintelligenciával az utolsó percekben eldöntötte a javunkra a mérkőzést. Valóban „döntetlen szagú” mérkőzés volt, már én sem számítottam győzelemre, de végül kiderült, hogy Fortuna Istenasszony ezen az estén zöld ruhában pompázott, köszönet érte!

14 év óta először sikerült győznünk Újpesten. Ez a győzelem át kell, hogy segítsen minket a gyenge szériánkon, hogy végre valóban, érdemben bele tudjunk szólni a dobogós helyek elosztásába.

Köszönjük srácok!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Vetítő (30) Tereb (146) Mozi világ (440) Egészség (50) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Történelem (17) Heti lámpás (310) Sport (729) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (702) Szépségápolás (15) Tv fotel (65) Nagyvilág (1309) Kultúra (6) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Gasztronómia (539) Belföld (10) Életmód (1) Politika (1582) Mondom a magamét (7501) Autómánia (61) Jobbegyenes (2778) Emberi kapcsolatok (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>