Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
9fef4a0ed58abb6abc73e51049dfe973.jpg

Fradista szemmel – Ködbe veszett remény

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Emberemlékezet óta nem láttunk ilyen mértékű ködöt futballmérkőzésen, de nem volt mit tenni a játékvezető alkalmasnak ítélte a körülményeket a találkozó megrendezésére.

Emlékszem 1984. november 7.-én az UEFA Kupa 2. fordulójában a Videoton a PSG csapatát fogadta és az első játékrészt követően hatalmas köd borította be a Sóstói stadiont, így a játékvezető a 64. percben, egyébként 2:0-s Vidi vezetésnél félbeszakította a mérkőzést. Másnap játszották újra a találkozót, ekkor a Székesfehérváriak 1:0 arányban gyűrték le a nagyhírű párizsi gárdát és így 5:2-es összesítéssel jutottak a kupa 3. fordulójába.

Nos, most nem volt akkora a tét, s talán a köd sem, mint akkor, de azért nagyon fontos lett volna ezt a mérkőzést megnyernünk, hiszen győzelmünk esetén felléphettünk volna a dobogóra.

Ez nem sikerült.

A paksi csapat azt hozta, amire számítani lehetett, sőt talán, ha lehet még deffenzívebb arcát mutatta. De ezt már megszokhattuk, ellenünk mindenki a védekezésre helyezi a hangsúlyt, nem számít számukra, hogy a hátukat feltöri a saját kapujuk hálója. Csak a pontszerzés lebeg a lelki szemük előtt. Ha így nézzük a mérkőzést, akkor a Paks remekül megvalósította Csertői mester elvárásait.

Pedig nagyon keményen, harcosan kezdtünk. Letámadtunk, már az ellenfél térfelén sok labdát szereztünk, gólhelyzeteink is voltak, csak nem értékesítettük azokat.

Nem tudom igazán mi a probléma.

De az az igazság, hogy egyre jobban hajlok arra, hogy én is úgy gondoljam, hogy képességbeli hiányosságaink vannak. A védekezésünk tűrhetőnek mondható, bár a széleken sebezhetőek vagyunk, de az előre játékunk egész egyszerűen szánalmas. Nyílván rányomja a bélyegét ezen csapatrészre az, hogy Böde Dani az egész őszi szezonban betlizik és az is, hogy igazán nincsenek rajta kívül támadóink, mert valljuk be Lauth és Ugrai egy-egy felvillanástól eltekintve gyenge produkciót mutat.

A mai modern fociban a szélső védők szerepe felértékelődött, hiszen nekik már nem csak a védekezést kell nagyszerűen megoldani, hanem a támadások segítése is szerves részévé vált a játékuknak. Ebben a szegmensben a mi szélsővédőink, finoman szólva nem nyújtanak megfelelő teljesítményt.

Jegyzőkönyv:

FTC-Paks, 0-0 (0-0)
Nézőszám: 6241
FTC: Dibusz - Dilaver, Pavlovic, Nalepa, Bönig - Somalia, Cukic (Nagy Dániel, 81.) - Gera, Böde (Ugrai, 65.), Nagy Dominik (Busai, 65.) - Lauth
Paks: Molnár P. - Gévay, Fiola, Kovács G., Kesztyűs - Bertus, Kesztyűs, Kecskés, Hahn (Simon A., 70.) (Kulcsár, 81.) - Bartha (Vági, 90.), Haraszti
Sárga: Bönig (4.), Pavlovic (28.), Báló (38.), Kecskés (56.), Fiola (57.), Cukic (65.)

A bajnoki reményeink már korábban elúsztak, hiszen a Videoton fényévekre van az egész mezőnytől. Most már az a tét, hogy a dobogóra fel tudunk e majd állni a végelszámolásnál. Tudom, hogy még nagyon sok van hátra, de ha továbbra is ilyen intenzitással hullajtunk el pontokat, mint ahogy tettük az egyébként rivális Paks ellen, akkor nem sok jóra számíthatunk.

Sajnos pont a közvetlen riválisainkkal szemben veszítettük el a legtöbb pontot (lásd. Dózsa, DVTK, MTK, Paks.) Ezek a pontok nagyon fognak majd hiányozni.

Pénteken ismét a Honvéddal játszunk. Létkérdés a három pont megszerzése. Remélem ezt a játékosok is átérzik, mert ha a győzelem most is el marad, akkor sajnos beigazolódik a címben tett kijelentés, mely szerint ködbe veszett a remény.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Történelem (18) Autómánia (61) Kultúra (7) Tv fotel (65) Heti lámpás (312) Egészség (50) Sport (729) Gasztronómia (539) Tereb (146) Szépségápolás (15) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Mondom a magamét (7546) Gazdaság (705) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Flag gondolja (36) Irodalmi kávéház (537) Életmód (1) Jobbegyenes (2788) Vetítő (30) Mozi világ (440) Politika (1582)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>