Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
3ac7d99db954f723c5149b8703fbe076.jpg

Degeszre Dagesztánban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Aha Balázs, Mahacskala! Mondja, mi a büdös francot csinálna ott Dagesztánban? Együtt hízna Roberto Carlos-szal? A brazil testméret tekintetében terebélyesedne, Balázs meg valutamennyiség ügyében?  

Jó komoly kihívás Eindhoven után Európa közepéről elindulni az Oroszországi Föderációba, hétköznapi életet élni. Ami itt bömössel virítás, az ott páncélozott Latvija. Ami Hollandban vihogós kávézó, odaát, a vadabb verzióban nem pusztán liberális felvonulás díszlete a nyakba akasztós Kalasnyikov.

Ami a PSV-nél menő S.Oliver, az orosz földön keki színű pufajka. Dög nagy repülős óra kóser villantása a Németalföldön, az 500 ezres lélekszámú Mahacskalában egy megbízható UAZ terepjáró.

Különben úgy fest, Roberto Carlos, az esetleges jövőbeli kolléga, az Anzsi Mahacskala csapatkapitánya nem csak a rengeteg pénz miatt ugrott egy kicsit nagyobbat, és egy kicsit más irányba. Szaporítóanyag kiszórására is látott ott lehetőséget! Nyilván lesz jelentkező kihordani Dél-Amerika legnagyobb fallisztikus ikonjának kromoszómáit. Őt már a pénz annyira nem izgatja, annál inkább a gyermekszaporulat!

Amúgy meg ha Dzsudzsák átigazol Dagcsiba, mi lesz az új kannákat ajándékba kapott manökennel, aki Magyarországon csinos karriert épített magának? A hölgy manapság, ha nem a csatár dudorodó támadójátékénak nagyságában gyönyörködik, akkor parádés divat-ötletekkel rukkol elő. De ha teszem mellékhősnőnk párja mégis „da”-t mond a mahacskalai szerződésre, mi lesz vele? A tervezői álmaival, a kifuróbeli életével? 

 

Műszempillát rebegtetve műsort vezet majd az avarok, oroszok, kumikok, darginok csecsenek és azeriek által lakott ország valamelyik kisbolygó kereskedelmi tévéjében?
A Sztálin plázában fog kényszeredetten pipiskedve shoppingolni? Esetleg áttetsző, zselépántos push-up-os bombatartót fog tervezni távoli, kaukázusi rokonoknak? Vagy harci helikoptert festet cuki rózsaszínre, felcsatolható műhajjal? Netán egy KRAZ típusú teherautót átalakíttat ocelotmintás, digitklímás, bőrüléses USB csatlakozós naptetős csudaverdává?

Hogyan telnek majd ott a hétköznapok? Olajvezetéken kapja majd a fizuját? Esetleg prémcsiben kap valami nem túl zajos kormányzóságot? Hogyan? Minek, Onnan ki fogja őt leigazolni? Esetleg Husztival megalakítják a gazdag, de tartalékos magyar labdarúgok szakosztályát?

Csak apró érdeklődés: ugye elhallatszott Hollandiáig egy montenegrói labdarúgó esete, akinek a teljesítménye nem volt elégséges ahhoz, hogy kitöltse a 2012-ig szóló szerződését. A Kubany Krasznodar elnöke megkérte a srácot menjen el a csapattól, Nikola Nikezics nem volt hajlandó ezt megtenni. A góré erre két nem túl okos, de elég erős fickót küldött a focistához, észérvekkel felszerelve. Az erőemberek mondandójának lényege: ha úgy gondolná és aláírná a felmondást, nem kellene őt egy páncélszekrénybe zárni és a folyóba dobni.
Aláírta. Ott ugrálhat, a FIFA, UEFA, Orosz Labdarúgó Föderácija, hiába.
Nem biztos, hogy mindig a degeszre tömött pénztárca a legjobb motiváció!

Horti Gábor, fourfourtwo.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Heti lámpás (310) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Tereb (146) Flag gondolja (36) Rejtőzködő magyarország (168) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Sport (729) Mozi világ (440) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Tv fotel (65) Politika (1582) Gazdaság (702) Belföld (10) Életmód (1) Vetítő (30) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>