Ma 2024 június 19. Gyárfás napja van. Holnap Rafael napja lesz.
9fbb2ae42603c7613a0de9d7359a316b.jpg

Fradista szemmel – Iksz

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az utóbbi évtizedben nem sok babér termett számunkra, amikor Debrecenbe látogattunk. Kaptunk hatot, négyet és még sorolhatnám. Ezért minden esetben óvatos vagyok, ha a piros-fehérekhez látogatunk. Ráadásul az új Nagyerdei Stadionban most rendezték az első Debrecen-Fradi mérkőzést.

A találkozóra mind a két csapat győzelem után készülhetett, a DVSC a Videotont fektette két vállra, míg mi a Pécs ellen gyűjtöttük be a három bajnoki pontot.

A mérkőzés első játékrészében meglepően jól és szervezetten játszottunk, főleg a középpályánk teljesített jól. Somália ismét bizonyította, hogy védekező középpályásként is lehet rá számítani.

Gera tanárian és megható alázattal focizott. Meg is lett az eredménye. Egy nagyszerű három érintős kontra végén Ugrait szöktette, aki ezen a napon szintén nagyon jól játszott – előbb lefutotta Mátét, majd a vetődő Novakovics mellett elgurította a labdát és ezzel megszerezte a vezetésünket.

A mérkőzés ezen szakaszában, mivel a hazaiakat megfogta a gól, szerezhettünk volna még találatot, ha az utolsó passzok jók, illetve a szintén remekül kiugró Lamah pontosabban céloz. De sajnos nem sikerült növelni az előnyünket. Ezért az történt ami várható volt, a DVSC a második félidő első 10-15 percét nagyon megnyomta és megfordította az állást. Ekkor bevallom egy kicsit megijedtem, mert az vitán felül állt, hogy váltanunk kell, de abban nem voltam egészen biztos, hogy át fogunk tudni állni egy másik játékrendszerre.

Jött Busai és Lauth.           

A cserék jónak bizonyultak, hiszen Busa passzából egyenlített a német támadónk. De be kell vallani, hogy az egyenlítésünket nagymértékben annak köszönhetjük, hogy a Debrecen szinte feladta a támadás lehetőségét és nagyon visszaállt.

Megítélésem szerint igazságos döntetlen született. Az iksz nem a legjobb eredmény, sőt a három pontos rendszerben egyenesen rossznak mondható. De, azért vannak olyan ikszek amelyek miatt nem kell szégyenkeznünk, illetve még nagyon jól jöhetnek a végelszámolásnál. Nos, ez a debreceni döntetlen ebbe a kategóriába tartozik.

Jegyzőkönyv:

DVSC-FTC 2-2 (0-1)
DVSC: Novakovic - Lázár, Brkovic, Máté P., Korhut - Bódi (Zsidai, 67.), Varga J., Szakály P., Jovanovic - Tisza (Balogh N., 62.), Kulcsár T.
FTC: Dibusz - Dilaver, Palvovic, Nalepa, Bönig - Gyömbér, Somalia - Nagy Dominik (Lauth, 66.), Gera, Lamah (Busai, 66.) - Ugrai
Sárga: Ugrai (45.), Korhut (76.), Zsidai (82.)
G.: Varga J. (56.), Szakály P. (59.) ill. Ugrai (15.), Lauth (79.)

Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Honvéd-FTC, 0-0, b.u.:1-3
Honvéd: Kemenes - Ikenne-King, Alcibiade, Ignjatovic, Nagy G. - Youla, Godoy, Prosser, Baráth - Job )Bobál, 60.), Hidi
FTC: Dibusz - Nalepa, Mateos, Pavlovic, Dilaver - Gyömbér (Busai, 46.), Cukic - Somalia, Gera, Ugrai (Nagy Dominik, 60.) - Lauth
Sárga: Pavlovic (29.), Nalepa (35.), Dilaver (40.), Hidi (49.), Alcibiade (60.), Cukic (83.), Baráth (83.), Mateos (92.)

Nagyon fontos ez a mostani hét. A bajnok elleni iksz igazán akkor nyer valódi értelmet, ha szombat este két vállra tudjuk fektetni az eddig nagyszerűen teljesítő Paks együttesét.

A szerdai nagyon kemény, végül szerencsésen alakuló kupamérkőzésünk után kénytelenek leszünk ismét felpörögni, mert az a játék, amit a Honvéd ellen mutattunk az bizony nagyon kevés lesz a Csertői csapat ellen.

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (11) Sport (729) Flag gondolja (36) Gazdaság (711) Nézőpont (1) Egészség (50) Emberi kapcsolatok (36) Heti lámpás (319) Irodalmi kávéház (537) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Tereb (146) Mondom a magamét (7660) Mozaik (83) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Kultúra (9) Nagyvilág (1310) Szépségápolás (15) Történelem (18) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2816) Vetítő (30) Tv fotel (65) Politika (1582) Életmód (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>