Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
22dd7aafc67531765a202a66b32fb8c8.jpg

Fradista szemmel – Három pont a zsákban

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az első mérkőzésnek lélektana van. Megadja az alaphangot. Ha nem sikerül, akkor a mélybe húzhat, ha viszont sikerrel veszi egy csapat, a győzelem lendülete kitarthat akár a szezon végéig is.

Nagy terveket szövögetünk erre a tavaszi idényre, ezért a Dunaújváros csapatának legyőzése kötelező feladat volt. Tudtuk jól, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen mindig nehéz egy olyan gárda otthonában játszani, aki az „életéért” küzd. Nem volt ez másképpen vasárnap sem.

Végig mi irányítottuk a mérkőzést, a kapunk nem forgott veszélyben, de nehezen boldogultunk a két sorban felálló hazai védelemmel. Ennek ellenére többször sikerült mögéjük kerülni, az első lehetőségünkből még Roland Lamah hibázott, de a második helyzetét már gólra váltotta belga idegenlégiósunk.

A második játékrészben is volt több kisebb helyzetünk, de legközelebb a második gól megszerzéséhez akkor voltunk, amikor Gera Zoli parádés emelését hatalmas bravúrral védte a dunaújvárosi hálóőr, az ismétlést pedig a végig nagyot küzdő Böde Dani vágta a jobb kapufára.

Hajnal Tomi bemutatkozott „régi-új” csapatában és nagyon jól, okosan és lendületesen játszott. A Nemzeti Sport-tól meg is kapta a mezőny legjobbja megtisztelő címet.

Választ kaptunk arra a kérdésre is, hogy Hajnal és/vagy Gera, hiszen mindkét klasszisunk egyszerre volt a pályán.

A hétvége többi eredményének a fényében a soványka dunaújvárosi győzelmünk még nagyon értékes lehet a végelszámolásnál, mert úgy gondolom, ahogy közeledünk a bajnokság végéhez egyre nehezebb lesz játszani a kieső jelöltek otthonában.

Szerdán még volt egy nagyon fontos fellépésünk, hiszen a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Csákvár együttesét fogadtuk. Sokan előre legyintettek a sorsolás után, hogy a Fradi besétál majd a döntőbe. Én mindenkit óva intenék attól, hogy előre elkönyveljék a fináléba jutásunkat. Hiszen a labdarúgás egy sport,  a labda pedig gömbölyű, itt minden megtörténhet. Mondom ezt annak ellenére, hogy egy simának mondható 5:0 – al hoztuk az odavágót.

Gólerősen játszottunk, de azért néha homokszemek kerültek az egyébként korrektül működő gépezetünkbe. Doll el is mondta a találkozót követő sajtótájékoztatón, hogy nem lehet hibázni, mert azt egy komolyabb játékerőt képviselő csapat könyörtelenül ki fogja használni.

Ki kell emelnem a mérkőzés kapcsán Busai Attilát, aki már a felkészülési találkozókon is megcsillantotta gólerős játékát, de most igazi kupa specialistává vált, hiszen a Újpest elleni Liga Kupa találkozó után a Csákvár kapujába is háromszor talált be.

Lassan kihagyhatatlan lesz!

Jegyzőkönyvek:

NB I, 18. forduló
Dunaújváros-FTC 0-1 (0-1)
Nézőszám: 3227
Dunaújváros: Nagy - Villám, Csehi, Farkas, Hidvégi - Lázár, Böőr (Jakab, 88.), Petneházi, Papp (Orosz, a szünetben) - Eppel (Godslove, 72.), Nikházi
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez - Somalia - Varga (Nagy Dániel, 72.), Gera, Hajnal (Gyömbér, 67.), Lamah (Ugrai, 87.) - Böde
G.: Lamah (32.)

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. m.
FTC-Csákvár 5-0 (2-0)
Nézőszám: 3154
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pavlovic, Ramírez - Gyömbér Busai - Nagy Dániel (Varga R., 46.), Gera, Lamah - Böde
Csákvár: Gelei - Wild (Fényes, 46.), Dulló, Kocsis G., Szalai T. - Molnár Cs., Domján, Nyilasi B., Bakos (Horváth R., 46.) - Gajdos (Molnár T., 46.), Varga Z.
Sárga: Domján (82.)
G.: Busai (7., 63., 70.), Lamah (37.), Ramírez (65.)

Most szombaton viszont már egy más, magasabb szintű megmérettetés vár ránk. Az a Győr látogat a Groupama  Arénába, aki ugyan az ősz folyamán nem nyújtott meggyőző teljesítményt, de Miriuta Laci személye garancia lehet egy nagyon jó tavaszra a Rába partján. Abban biztos vagyok, hogy el fognak indulni felfelé a tabellán, ezt jelzi a múlt heti értékes döntetlenjük a listavezető ellen.

Reményeim szerint azonban a Győr felemelkedése nem most szombaton fog elkezdődni, és ha szoros mérkőzésen is, de le fogjuk győzni őket. Ha komolyak a szándékaink, már pedig miért ne lennének azok, akkor az első tavaszi hazai találkozónkat kötelező megnyernünk!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Gazdaság (702) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Egészség (50) Szépségápolás (15) Autómánia (61) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2778) Kultúra (6) Mondom a magamét (7501) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Tereb (146) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Politika (1582) Nézőpont (1) Belföld (10) Történelem (17) Sport (729) Heti lámpás (310) Emberi kapcsolatok (36) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>