Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
5036a177cc075633a5d9b5f1a1c6077f.jpg

Nem Spice Boy vagy Becks: Sir David Beckham!

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Brit lapértesülések szerint David Beckham neve is szerepel II. Erzsébet királynő újévi kitüntetési listáján. Arról szólnak a hírek, hogy az Angol Labdarúgó-szövetség, az FA elnöke, Vilmos herceg üti lovaggá a három oroszlánosokkal több világ- és Európa-bajnokságon is szerepelt legendás 7-est.

Ettől hangos a sajtó: Vilmos herceg üti lovaggá a futballikont?

 

Anglia a futball bölcsője, Beckham pedig Anglia jobb lába. 115-ször szerepelt hazája válogatottjában és 17 gólt szerzett, megjárt három világ- (1998, 2002, 2006) és két Európa-bajnokságot, jellegzetes ívű szabadrúgásaiért, beadásaiért, indításaiért milliók rajongtak korra és nemre való tekintet nélkül. Klubkarrierjében azután is csúcsminőséget képviselte, hogy elhagyta a szigetországot.

A Manchester Unitedet követően Európán belül a Real Madrid, az AC Milan és a Paris Saint-Germain szerelését is viselte, az Egyesült Államokban a Los Angeles Galaxy színeiben pedig legalább annyit tett a sportág népszerűsítéséért, mint a brazil Pelé az 1970-es években a Santos mezét a New York Cosmos dresszére cserélve. 1999-ben volt a legsikeresebb, ekkor a Manchesterrel úgy triplázott, hogy a Premier League-en és az FA-kupán kívül drámai körülmények között a Bajnokok Ligáját is megnyerte.

Példás férj és apa, a világsajtóban hétről hétre futótűzként terjedő családi fényképeken feleségén, az énekesből lett divattervező Victorián kívül pedig már nem „csak" három fiú; Brooklyn Joseph, Romeo James és Cruz David, hanem egy kislány, Harper Seven is mosolyogva integet. Interjúk, fotózások, divatbemutatók, reklámfilmek és jótékonysági kampányok teszik kerek egésszé azt a képet, ami egy precízen felépített marketinggépezetről árulkodik. Ilyen felfokozott figyelem soha egyetlen celebpár mindennapjait nem kísérte.

S elérkezett az újabb mérföldkő, egybehangzó nemzetközi források szerint az uralkodó éppen tíz évvel azután, hogy a Brit Birodalom Rendjének tiszti rangját adományozta, lovaggá üti a futballikont. Így David Robert Joseph Beckham jogosulttá válik a Sir előnév viselésére, Victoria Adams pedig a Lady Beckham megszólításra tarthat igényt férje kitüntetése után.

Ezekben a napokban már csak az ilyenkor szokásos utolsó rutinszerű háttérvizsgálatok folynak. A brit adó- és vámhivatal ellenőrzi például, hogy David Beckham pénzügyeivel minden rendben van-e, ahogy azt az uralkodói elismerésre felterjesztett tehetős jelöltek esetében formálisan mindig megteszik az adóhatóságok. A jelek szerint nincs semmiféle akadálya Beckham magas kitüntetésének.

A The Sunday Times című vezető konzervatív vasárnapi brit lap minden év tavaszán összeállítja listáját a Nagy-Britanniában élő leggazdagabb száz sportoló és sportmenedzser becsült vagyonáról, és az idei listát Beckham vezeti, aki a kimutatás szerint 165 millió fontot, közel 60 milliárd forintot tudhat a bankszámláján. A Sport Rich List szerkesztői ebbe az összegbe pedig még csak bele sem számolták Victoria mintegy 35 millió fontra (több mint 12 milliárd forintra) taksált személyes vagyonát.

David Beckham lovagi rangra emelésének lehetősége májusban vetődött fel, miután a futballista húsz sikeres év után bejelentette, búcsút int szeretett sportágának. A The Sun forrásai szerint könnyen elképzelhető, hogy Beckhamet II. Erzsébet királynő unokája, Vilmos herceg üti lovaggá. A futball-legenda köztudottan szoros baráti viszonyt ápol az angol labdarúgó-szövetség elnöki tisztségét is betöltő Vilmossal, a brit trón majdani várományosával. II. Erzsébet a 115-szörös válogatott egykori manchesteri edzőjét, Alex Fergusont is lovaggá ütötte korábban, a skót szakember azonban önéletrajzi könyvében éles hangú kritikával illette egykori tanítványát - éppen az ex-Spice Girl Victoria miatt.

hetivalasz.hu - Füzi Boldizsár

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Heti lámpás (310) Nézőpont (1) Titkok és talányok (12) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (6) Nagyvilág (1309) Politika (1582) Szépségápolás (15) Irodalmi kávéház (537) Gazdaság (702) Történelem (17) Belföld (10) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Életmód (1) Mozaik (83) Mondom a magamét (7501) Sport (729) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Vetítő (30) Tereb (146) Jobbegyenes (2778) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>