Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
b17833b651b5eced67f9754d40db39c8.jpg

Fradista szemmel – Böde tripla

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Az előjelek nem voltak a legjobbak a bajnoki rajt előtt. Kupabúcsú kettős vereséggel, az új igazolásaink finoman szólva nem igazán meggyőző bemutatkozása, a szurkolók és a vezetőség kötélhúzása és még sorolhatnám.

Ráadásul a mumusnak számító Kecskemét volt az ellenfél abban a Széktói Stadionban, ahová nem fényes, könnyed győzelmeket ünnepelni szoktunk járni.

Most valahogy mégis minden összejött.

Szembetűnő volt, hogy azok a játékosok, akik a nemzetközi kupa találkozókon nem tudták megnyerni a párharcaikat és beleszürkültek a mezőnybe, most a hazai bajnokin rendre a rájuk bízott ellenfél fölé tudtak nőni. Dilaver bejátszotta a jobboldalt, Kukurozovics remekül szedte össze a labdákat és rendre jól is játszotta meg. Gera Zoli még mindig remekül lát a pályán, nagyon nagy erőssége lesz a csapatnak, ha bírni fogja a lába. Egy remek helyzetfelismerés után rúgatott gólt Böde Danival az első félidőben. A második játékrészben egy kicsit visszaestünk, ekkor egy potyaízű találattal kiegyenlített az egyébként nagyon szimpatikusan küzdő Kecskemét, de valahogy az volt az ember érzése, hogy magabiztosak vagyunk és csak idő kérdése, hogy mikor fogjuk megszerezni a győztes találatot. Bár volt egy-két veszélyes helyzete a hazaiaknak, de egy remek akció végén a csereként beállt Benjamin Lauth nagyon jól kényszerítőzött Bödével, mely után ismét Dani volt eredményes: ezúttal fejjel vette be Tujvel kapuját.

Ekkor már nem volt kérdéses a győzelmünk, de végül egy védelmi hibát követően Böde Dani berúgta a harmadik gólját is, így a játék képét azért valljuk be, nem hűen tükröző - magabiztos győzelmet arattunk a bajnoki nyitányon.

Érdekesség, hogy Böde Dani szerezte a Ferencváros történetének 125. mesterhármasát az élvonalban. Gratulálunk hozzá és abban bízunk, hogy ez az idény végre igazán Daniról fog szólni, hiszen az elmúlt szezon nem igazán sikerült a mi kis „Madocsai Messinknek”.

Kíváncsian várom, miként tud ez az új, átalakult keret hétről hétre fejlődni.

A nemzetközi megmérettetésben vitathatatlanul alul maradtunk, talán valóban korai volt még ennek a gárdának a nemzetközi porond, de egyelőre úgy tűnik az NB I.-ben lehet keresni valónk. Bár egy találkozó után nem szerencsés messzemenő következtetéseket levonni.

Annyit azonban nyugodt szívvel leírhatunk, hogy immár Thomas Doll és az általa irányított Fradi a 10. bajnoki találkozóját nyerte meg zsinórban.

Lesz e folytatás? Vasárnap Pápán kiderül!

Mini - jegyzőkönyv:

KTE-FTC 1-3 (0-1)

KTE: Tujvel - Botka, Karan, Polyák, Varga R. - Patvaros, Eninful, Savic (Balázs, 63.), Kitl - Bebeto (Gréczy, 46.), Pavicevic (Novák, 46.)
FTC: Dibusz - Dilaver, Mateos, Pavlovic, Bönig - Gyömbér, Kukurozovic (Nagy Dániel, 69.) - Somalia (Nalepa, 83.), Gera (Lauth, 63.), Busai - Böde
Sárga: Pavicevic (16.), Polyák (79.), Pavlovic (84., 91.)
G.: Kitl (64.) ill. Böde (25., 76., 86.)

Hajrá Fradi!                                     

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Mozi világ (440) Flag gondolja (36) Nagyvilág (1309) Életmód (1) Heti lámpás (310) Egészség (50) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Autómánia (61) Mondom a magamét (7501) Jobbegyenes (2778) Történelem (17) Gazdaság (702) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Nézőpont (1) Belföld (10) Gasztronómia (539) Tereb (146) Sport (729) Szépségápolás (15) Kultúra (6)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>