Ma 2024 július 27. Olga, Liliána napja van. Holnap Szabolcs napja lesz.
5eaa4ef80ca5712d4e2145a2461c5aa6.jpg

Fradista szemmel – Az Örökrangadó margójára

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Immár a 206. Örökrangadót rendezték meg a válogatott szünet előtti hétvégén. Mind a két csapat számára nagyon fontos volt ennek a mérkőzésnek a kimenetele, {...}

{...} hiszen a dobogó második foka, azaz ezüstérem megszerzésének a lehetősége volt az igazi tét.

Szép számú közönség, majd kilencezer néző látogatott ki a Groupama Arénába, ezen a vasárnapon. A szervezők ismét sikerre tudták vinni a Győr elleni találkozó előtt már bizonyított családi rendezvények receptjét. Számos család, nők és gyermekek látogattak ki az Üllői útra, egy részük egészen biztos a csábító programok, akciók hatására. De természetesen ne vegyük el a csapattól azt a dicsőséget sem, hogy egyre jobb, megbízhatóbb és szebb játékkal rukkolnak elő, hétről-hétre, így tehát a nézőszám növekedés nekik köszönhető leginkább.

„A tét rányomta a bélyegét a mérkőzésre” – így szokott hangzani a sablonos szöveg. Nos, most ezt nem lehetett elmondani, legalábbis a mi vonatkozásunkban.

Az első perctől kezünkbe vettük az irányítást, az MTK az első játékrészben nem is nagyon tudott átjönni a felezővonalon. Gyakorlatilag beszorítottuk a kék-fehéreket a saját kapujuk elé. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az a tény, hogy a vendégek irányítója Kanta József, aki minden találkozón a támadások szervezésével foglalatoskodik, ezen a találkozón számos esetben a saját ötöséről vágta ki a játékszert.

Hegedűs a vendégek hálóőre bravúrt bravúrra halmozott, előbb Mateos, majd Gera fejesét hárította. De volt több kisebb védése is. A találkozó után azt nyilatkozta, hogy nem gondolta, hogy a Fradi ezt a kemény, pressziós játékot az egész első félidőben tudja majd játszani.

Tudtuk bizony! Sőt szemre is tetszetősen játszottunk, benne volt a mérkőzésben a gólszerzésünk, ami végül egy jogos tizenegyesből sikerült. Lamaht választották el szabálytalanul a vendég védők a 16-oson belül. A büntetőt Mateos biztosan értékesítette.

A második játékrészben egy kicsit visszavettünk, de az MTK-nak ekkor sem volt számottevő helyzete, egyszer sem kellett bravúrt bemutatnia Dibusz Dénesnek. Hiányzott a második találat, mert az 1:0 nagyon veszélyes állás. A cserék, - Böde és Busai - beállításával élénkebbé vált a játékunk, majd a 89. percben Varga remekül húzta meg a jobbszélt, kitűnően centerezett és ki más, mint Busai Attila megszerezte a második találatunkat.

Magabiztos győzelmet arattunk. Feljöttünk 1 pontra az ezüstéremért folytatott harcban.

Jegyzőkönyvek:

NB I, 21. forduló
FTC-MTK 2-0 (1-0)
Nézőszám: 8973
FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez - Gera, Somalia - Lamah (Gyömbér, 86.), Hajnal (Busai, 74.), Varga - Lauth (Böde, 69.)
MTK: Hegedüs - Nagy T., Baki, Thiam, Vadnai - Vass, Pölöskei - Horváth Zs., Kanta, Csiki (Bese, 46.) - Torghelle
Sárga: Lamah (41.), Gera (75.)
G.: Mateos (36., 11-esből), Busai (89.)

MK-negyeddöntő, vv.
Csákvár-FTC 0-5 (0-3) - összesítésben: 0-10
Csákvár: Gelei - Wild (Fényes, 46.), Hajdú S., Dulló, Köntös - Domján (Oldal, 54.), Molnár Cs. - Mihály D., Bakos (Kocsis G., 46.), Varga Z. - Molnár T.
FTC: Jova - Csilus Á. (Dilaver, 46.), Nalepa (Busai, 46.), Batik (Zsivoczky, 46.), Bönig - Cukic, Kukuruzovic - Nagy Dániel, Gyömbér, Nagy Dominik - Ugrai
Sárga: Fényes (47.)
G.: Kukuruzovic (27.), Cukic (33.), Nagy Dominik (44., 77.), Ugrai (53.)

Remélem a válogatott mérkőzés miatti szünet nem vetett minket vissza, hiszen nagyon fontos találkozó vár ránk holnap Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen.

A srácok kedden a Csákvár ellen hangoltak, ismét egy ötöst helyeztek el a másodosztályú csapat hálójába, bejutva ezzel a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol a Szolnok lesz az ellenfelünk.

Feszített a tempó, de bírni kell!

Hajrá Fradi!

Csépányi Balázs

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Sport (729) Heti lámpás (322) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Vetítő (30) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7737) Belföld (11) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Emberi kapcsolatok (36) Mozaik (83) Autómánia (61) Történelem (18) Gazdaság (713) Flag gondolja (36) Gasztronómia (539) Alámerült atlantiszom (142) Kultúra (9) Egészség (50) Jobbegyenes (2825) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Nézőpont (1) Tereb (146) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>