Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
4d4ea72608b5d3e2f660500a71d9289b.jpg

Détári interjú - "Tehetségekre vadászunk"

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem kell több zsákbamacska Détári Lajosnak, a Fradi edzőjének. A nyári bronzérem után egyértel­műen csalódás a Ferencváros őszi szereplése az NB I.-ben. A csapatnál edzőváltás is volt, és Détári Lajos a kieső helyről végül a kilencedikre vitte fel a csapatot, ami nem rossz.

Az viszont nagy csalódás volt az Üllői úton, hogy a Magyar Kupában a Békéscsaba a hét végén kiejtette a Fradit.

– Nagy a csalódottság az elbukott Magyar Kupa-nyolcaddöntő miatt?

– Természetesen. Katasztrofális volt a játékvezetés, de az az igazság, hogy ezt mi szúrtuk el. Egygólos vezetésünk után ki kellett volna használni a helyzeteket. Utólag persze már felesleges ezen rágódni, mennünk kell tovább.

– A szezon közben vette át a csapatot, hogyan értékeli ezt az őszt?

– Elégedett lennék, ha ez a kupabúcsú nem csúszott volna be. A többi eredményért semmiképp sem kell szégyenkeznünk. Megnyertünk két rangadót az Újpest és a Diósgyőr ellen, és kezd kialakulni az a játék, amit minden meccsen látni szeretnék. Persze továbbra is azt mondom, egy percre sem engedhetünk ki. Hajtani kell a mérkőzéseken, végig, minden percben, ezt értékelik igazán a szurkolók.

– Kialakult egy kezdő tizenegy, de mintha vékonyka lenne a keret.

– Igazolnunk kell, ez nem vitás. Elsősorban nem sztárokra gondolok, hanem fiatal tehetségekre. Kutatjuk a vidéket, az egész országot, és már több olyan játékost felfedeztünk, akik egy-két éven belül meghatározó futballistákká fejlődhetnek. Tavaszra ki kell alakítani egy olyan tizennyolcas keretet, amelyre rábízhatom magam. Ha a meccs hevében ránézek a kispadon ülő játékosokra, akkor látni akarom, hogy kitől mit várhatok.

– Lesznek olyanok is, akiknek megköszönik a munkát?

– Óhatatlanul fel kell szabadítani helyeket, hogyha igazolni szeretnénk. Neveket ne várjon tőlem, hiszen először velük kell ezt megbeszélnem személyesen. Semmiképpen sem akarom, hogy az újságból tudják meg.

– Külföldről is érkezhet erősítés?

– Nem akarom belehajszolni a vezetőséget abba, hogy zsákbamacskát vegyenek. Egy összevágott film vagy nyolc-tíz napos próbajáték alapján nem akarok igazolni senkit sem.

– Január elején kezdik meg a felkészülést. Hallani lehet egy amerikai meghívásáról is.

– Igen, úgy tudom, jó irányban haladnak a megbeszélések. Személy szerint én nagyon örülnék egy tengerentúli túrának, hiszen jó talajon, jó ellenfelek ellen készülhetnénk. Ennél nincs ideálisabb megoldás.

– Most kilencedik a csapat. Hova érhet a bajnokság végén?

– Bízom benne, hogy feljebb, de helyezést most ne várjon tőlem. Ha a hatvannapos alapozást végig tudjuk csinálni, akkor biztos vagyok benne, hogy megindulunk felfelé. Azt hiszem, ezt a szurkolók is tapasztalni és értékelni fogják.

(Magyar Hírlap)

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Vetítő (30) Flag gondolja (36) Tv fotel (65) Autómánia (61) Politika (1582) Nagyvilág (1309) Titkok és talányok (12) Történelem (17) Jobbegyenes (2778) Gasztronómia (539) Tereb (146) Mozi világ (440) Gazdaság (702) Életmód (1) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (168) Belföld (10) Szépségápolás (15) Egészség (50) Sport (729) Mozaik (83) Mondom a magamét (7501) Irodalmi kávéház (537) Kultúra (6) Heti lámpás (310) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>