Ma 2024 július 13. Jenő napja van. Holnap Örs, Stella napja lesz.
5c96e75a92769b2f50e814c156d6ea34.jpg

Viszketeg kibuzogás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nem morogtak akkor sem, amikor a felejthetetlen Todor Zsivkov, vagy a baráti Lengyelország Edward Gierekje látogatott meg minket.

Fanyalgott, sőt morgott a magyar sajtó egy része, hogy egy nő miatt (a nő egyébként Németország kancellárja) le kellett zárni fél Budapestet.

Fanyalog és morog a magyar sajtó egy része, hogy Putyin miatt (aki nem Németország kancellárja, hanem a titokzatos orosz birodalom feje) megint lezárják fél Budapestet.

Lezárják, hát lezárják, és akkor mit szóljon Brüsszel, Berlin és London, ahol szinte mindennaposak az ilyen események. Ne szóljon semmit, nekünk akkor is nyűg ez az egész hajcihő.

 

Bár nem volt mindig így. A mostani fanyalgók és népszavás - népszabadságos elődeik elfelejtik, hogy nem voltak régen ennyire fanyalgók. Például akkor, amikor a keletnémet tetőfedő, Erich Honecker itt járt. És nem morogtak akkor sem, amikor a felejthetetlen Todor Zsivkov, vagy a baráti Lengyelország Edward Gierekje látogatott meg minket. Hogy a többi hatalmasságról most ne is beszéljünk. Pedig akkor is voltak útlezárások.

Nem vitás, a biztonságpolitikai szakma is nagyot változott, valóságos hadsereg kíséri a mai potentátokat külföldi útjaikon. Üzenve a mai sajtós fanyalgóknak, azon már túl vagyunk, hogy az Üllői úttól a Nagykörútig, majd a Rákóczi úton kivezényelt iskolások, úttörők ezrei integettek önként és dalolva az érkező kommunista vezetőknek.

Angela Merkel persze más. Ő, aki von Haus aus keletnémet (Ossi), most a Nyugat, a haladás, az út, az igazság és az élet. Putyin meg nem, nagyon nem. Más kérdés, hogy a hatalmas Magyar Liberális Párt szerint Putyin látogatása nem Magyarország, hanem Orbán Viktor kormányfő érdeke. Más kérdés, hogy Tóbiás mester már előre mindent jobban tud, hogy gázügyben nem kíván hosszú távú szerződést kötni Magyarország Oroszországgal. Más kérdés, hogy a szintén gigantikus Korszakváltók Pártja szerint történelmi hiba, hogy a magyar kormányfő a jelenlegi helyzetben fogadja Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Más kérdés, hogy a fantasztikus erejű Demokratikus Koalíció szerint Putyin budapesti látogatása diplomáciai kudarc Magyarország számára. De nem hallgatott a Párbeszéd Magyarországért üdvöskéje, Szabó Tímea sem, aki a paksi szerződésről azt mondta, meggyőződése, hogy az azért felelős személyek "börtönben fognak ülni".

Figyelmezzünk, mit is mondott Széchenyi István?

Újabb időkben… annyira nőtt s mindegyre nő Magyarországban a szólási viszketeg, mintha egyedül a nyelv működése által akarna kibuzogni a magyarnak minden energiája, tettre nem maradván semmi. ( A magyar Akadémia körül.)

Ennyi viszketeg kibuzogás után azért megjegyezhetjük, hogy nem volt mindig ilyen viszketeg ez a kibugyogás. Például akkor sem, amikor Gyurcsány F., mint szép hazám miniszterelnöke szakmányban utazott ki a szintén szép Moszkvába, hol a Kremlben, hol egy étteremben (+Dobrev) találkozott az ördögi Putyinnal, akkor ez nem volt diplomáciai kudarc.

Figyelmezzünk, mit is mondott Széchenyi István?

Legyen idő, bár ne legyen késő, mikor ki fog világlani: valjon azon rátorkolók, kik - Isten bocsássa meg bűneiket, mert nem tudják, mit tesznek - újjá alakításunk legnagyobb gátjai, értettek-e a nemzeti ápoláshoz jobban, vagy velem együtt azon kevesebbek, kik a magyarság általános megkedveltetésére törekednek. (Eszmetöredékek).

Sajnos késő van már. A rátorkolók - elvégre azért vannak - nemigen értenek a nemzeti ápoláshoz, mert huszonöt éve mindenre és mindenkire rátorkollnak, Antallra, Orbánra, Alaptörvényre, a nemzeti összefogásra, a határon túliakra, mindenre, nem is eredménytelenül.

Szóljon megint Széchenyi:

Meg vagyok győződve, hogy a polgárosodás és haladás egész titka a közérzületben rejlik.  A mit egyes nem tehet, az sokaknak együtt könnyű lesz. (Úti napló 1825.).

Mit mondjak, szép is lenne.

(szék) - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mondom a magamét (7708) Heti lámpás (322) Tv fotel (65) Autómánia (61) Alámerült atlantiszom (142) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Nézőpont (1) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Sport (729) Gasztronómia (539) Mozaik (83) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2823) Történelem (18) Rejtőzködő magyarország (168) Vetítő (30) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Egészség (50) Belföld (11) Gazdaság (713) Kultúra (9) Emberi kapcsolatok (36) Politika (1582) Irodalmi kávéház (537)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>