Ma 2024 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
d145aa866b98ecc2fd7dfef9571bcd0f.jpg

Unortodox amerikai turisták

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Teljesen és bűnösen elkanászodtak az amerikai és brit emberek az utóbbi időkben.Fittyet hánynak a trendliberális folyamatokra, az USA-adminisztráció egyértelmű terelő impulzusaira {...}

{...} és olyan helyekre mennek nyaralni, őszölni, telelni, egyszóval üdülni, ami nem javallott és szembemegy a kötelező PC-oktrojátumokkal. Például Magyarországra. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint ugyanis valósággal tódulnak hazánkba jelzett államokból a turisták.

Ráadásul az idegenforgalom egészére is igaz, hogy özönlenek a külföldiek hozzánk. Az objektív, rideg számok nyelvére lefordítva annyit tesz, hogy a tavalyi év első nyolc hónapjában a külfölditurista-érkezések volumene 7,6 százalékkal növekedett, miközben világszinten csupán 4,8 percent a gyarapodás. Összességében a külföldi vendégek száma egy év alatt 4,5 százalékkal bővült. Hát nem ismernek ezek a nyájtól elcsatangolt báránykák se Istent, se embert, akarjuk írni: se ateizmust, se liberalizmust, se ortodoxiát?

Nem olvasnak balliberális újságot, internetes portálokat, ahonnan még időben értesülhettek volna arról, hogy Magyarföld Európának az a szeglete, amelyet felvilágosult, a világra nyitott polgárnak úgy kell kerülnie a rugalmas szabadelvűség nagyobb dicséretére, mint Belzebubnak a keresztvizet?

De ők csökönyösen nem, nem és nem hallgatnak a jó, intő szabadszellemű szóra, és nem átallnak tódulni és özönleni busszal, vonattal, repülővel, biciklivel és gyalog egy liberálbaloldal által szigorúan ellenőrzötten rühellt-utált Európai uniós tagállamba. Nem lehet, hogy rengetegen kíváncsiakká váltak, milyen is testközelből az az ország, amelyről annyi rosszat, hetet-havat összehordanak a modern, a papíron nyitott társadalmat istenítő liberális rémmesék kiagyalói?

Ha ez igaz, akkor a Goodfriend-féle ideiglenes követségi ügyvivői alakok, vagy a Soros György-féle fondorkodó spekulánscsászárok a legjobb országimázs-építőink a rendszerváltás óta. Még egy-két alattomos támadás a velünk elvben szövetséges NATO-tagállamokból, valamint a hazai balliberális segédkommandók részéről és annyi kedves külföldi vendég érkezik hozzánk látogatóba, hogy ki kell tennünk az ideiglenesen megtelt táblát. A végén köszönettel fogunk tartozni módszeres eláztatóinknak. Akinek ilyen ellenségei vannak, annak már nincs is szüksége barátokra?

Mondjuk ki: feltehetően katasztrófaturistaként toppantak be hozzánk ezek az irántunk érdeklődő idegenek, aztán kollektív borzongás, szörnyülködés helyett ittragadtak, miután kiválóan érezték magukat a tradicionálisan vendégszerető szittya környezetben. Bármit áskálódjanak, hordjanak össze tücsköt-békát-kígyót-bogarat tehát a gonoszok, visszaállt a magyar vendégszeretet legendás presztízse. Legfrissebb hazai hír, ami a rendes, becsületes, a kormány elsüllyesztésén fáradozó kedélyeket borzolja, hogy nem fér a bőrébe az építőipar sem. Növekszik, méghozzá jelentősen a legújabb kimutatások szerint. Egészen pontosan 8,8 százalékkal. És nem bír magával a többi gazdasági, foglalkoztatási paraméter sem. Nem ismernek ultraortodox liberális illemet? Így aztán most minden maradék reménykedésüket a svájci frank erősödésébe és az euróhoz is kötődő forint gyengülésébe vetik, de úgy néz ki, hiába.

Ebben sem tudnak persze dűlőre jutni a honi ellenzéki szabadcsapatok. Mert ugye egyrészről alig bírják palástolni, hogy majd szétveti őket a boldogság, amiért végre van valami negatív fejlemény a pénzpiacokon, ami a patologikusan utált kabinetet végre sarokba szoríthatja. Másrészt viszont arról dörögnek, hogy főként a Fidesz tehet a forint mostani gyengüléséről is. Ez persze igen-igen hízelgő a konzervatív koalícióra nézve. Nem kevés elismerés van abban a balos feltételezésben, miszerint mi határozzuk meg a svájci gazdaságpolitikát, jegybanki döntéseket. Hízelgő, nagyon hízelgő ez a vélemény, de nem értékelik egy cseppet túl a budapesti kormány financiális potenciálját?

Tóbiás József egy sajátságos vádat is megfogalmazott mintegy mellesleg. Az MSZP-elnök szerint tudniillik többek közt zongorabeszerzésekre herdálják el az állam vagyonát. Hogy miként tudja érdemben befolyásolni az alpesi valutát egy különleges hangszer kifejlesztésére áldozott összeg, a meglehetősen kusza monológból nem derült ki. Amennyi azonban érthetőnek bizonyult a zagyva szpícsből, az elég riasztó. Eddig ugyanis úgy tudtuk, hogy a posztkommunista blokk többek között inkább azért morgolódik, mert kevesli a kultúrára szánt költségvetési kereteket. Most megtudhattuk, dehogyis. Sokallja.

Legszívesebben ledarálnák, netán elégetnék tehát ama kifogásolt billentyűs zeneeszközt a mások üldözésében mindig kedvüket lelő szocialisták. Érdekes: ők szokták emlegetni ködös utalásaik során, hogy ahol könyveket égetnek el, ott előbb-utóbb embereket is fognak. Hát akkor a logika szabályai szerint nem ez a passzus illik a muzsika instrumentumainak megsemmisítőire is? Hisz mennyiben különb az, aki a zenei művek megszólaltató eszközeit likvidálná? Miért esne enyhébb megítélés alá az, aki kiirtaná a jegybank tételei közül még a nagy egészhez, összvolumenhez viszonyítva elhanyagolható ráfordításokat is? Nem volt elég, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen nekimentek a belvárosi szoborállításoknak?

Még a lipótvárosi Columbo szobrot sem kímélték a fullánkjaiktól, ami akár burkolt antiszemitizmusként is felfogható, mivel egyszerűen nem voltak hajlandók tudomást venni Peter Falk magyar gyökereiről. A balliberális oldalon a rasszizmus nem vész el, csak átalakul. A Gyurcsány-párttal az élen rendkívül álságos módon, a megvédése ürügyén lecigányozták az év első magyar újszülöttjét, tehát elmondhatjuk: az utódpártnak és kapcsolt részeinek nemcsak a múltja sötét, hanem a jelene és a közeljövője is.

Mert lehet, hogy a Jobbik egyik országgyűlési képviselőjének minősíthetetlen volt a megjegyzése a kis jövevényről. Ám miért lenne szalonképesebb az a minden képzeletet alulmúló farizeus eljárás, ahogy vele karöltve kisebbségnek, romának nyilvánítottak egy tisztességes, törekvő családot pusztán egy fotó és egy latinos keresztnév alapján a megkérdezésük nélkül és ezzel pellengérre tették, feldúlva a nyugalmukat, megmérgezve a csodás csecsemő okozta boldogságot? Illyés Gyula örökbecsű meghatározása szerint magyar az, aki annak tartja magát. És ezt még a baloldali szélsőségeknek is kötelességük tudomásul venni és tiszteletben tartani.

A zenét, a képzőművészetet, a film- és színművészetet célkeresztbe teszik, a kultúrát lebecsülik, semmibe veszik, rasszista húrok pengetésével megtiporják az emberi jogokat. Nem túl biztató, haladónak pedig még radikális PC-elfogultsággal sem nevezhető negatív tulajdonságjegyzék ez, amit nemigen rakhatnak a kirakatba. Meg aztán milyen turizmus- és gazdaságfejlesztés lehetne ott, ahol ha rajtuk múlna, a liberálbaloldal mindent elkövetne a kulturális támogatások, s ezáltal az idegenforgalmi bevételek megcsappantásáért?

Mindezek miatt kiváltképp figyelemreméltó a Frankfurter Allgemeine Zeitung egyik cikke, amely azt vélelmezi, hogy a nacionalizmus miatt gyengülhet a magyar gazdaság a jövőben. És persze ugyanígy a Financial Times írása a szélsőjobb növekvő befolyásáról. Ne minősítsük rögtön rosszindulatú traktátumnak a megjelenteket. Ha ugyanis az egyre szélsőségesebbé váló hazai balliberális blokk miatt boronganak és aggódnak, akkor csak azt mondhatjuk: Bingo! Talált, elsüllyedt, mert igazuk van: a szélbal térnyerése komoly veszélyt jelentene a magyar gazdaságra.

Még szerencse, hogy megítélésünk ma már korántsem ily sötét festésű. A mérvadónak tartott Bloomberg hírügynökség dicséri, hősként jellemzi, az Economist is méltatja a magyar miniszterelnököt és kormányát, amiért pénzügyi katasztrófát hárítottak el a devizahitelek forintosításával. A nyugat-európai, amerikai cégek pedig már régóta pozitív véleménnyel vannak hazánkról – egyre nagyobb számban érkeznek hozzánk a tőkeerős befektetések. Aki magánemberként, turistaként jól érzi magát nálunk, szívesebben hozza ide a pénzét vállalkozóként is. Ezen semmilyen ultraliberális ellenpropaganda nem tud változtatni. Úgy tűnik, elmondhatjuk, amit Liza Minnelli énekelt Sally Bowlesként a Kabaré című filmben: minden apróság az oldalunkra áll.

mno.hu - Megyeri Dávid

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Gasztronómia (539) Mondom a magamét (7593) Nézőpont (1) Gazdaság (708) Vetítő (30) Emberi kapcsolatok (36) Kultúra (9) Autómánia (61) Történelem (18) Irodalmi kávéház (537) Flag gondolja (36) Tereb (146) Heti lámpás (313) Politika (1582) Mozi világ (440) Alámerült atlantiszom (142) Tv fotel (65) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Belföld (11) Jobbegyenes (2801) Rejtőzködő magyarország (168) Egészség (50) Sport (729) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>