Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
db43d2819b488825de7a99258d5a83d4.jpg

Tétényi Éva komoly hibát vétett

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Sok érdekessége van a vasárnapi önkormányzati voksolásnak, az egyikről, Esztergomról még viszonylag kevés szó esett. Vajon mi történt, hogy a 2011-12-ben még országos szerepvállalással is hírbe hozott Tétényi Éva elveszítette a polgármesterséget egy politikai kezdővel  szemben?

A kampány idején ]]>jártam ]]>Esztergomban, kifejezetten érdekelt, miként néz ki helyben Tétényi Éva és a fideszes Romanek Etelka párharca. Előbbi volt az országos sajtóban felépített Jeanne d’Arc (ez szerepel a Népszabadságban ma megjelent Tétényi-]]>interjú ]]>címében is), aki egyedül küzd az arrogáns és buldózerként viselkedő Fidesz ellen. Az imázsnak ráadásul volt valóságalapja.

Tététnyi Éva, a háttérben Romanek Etelka kampányol - Fotó: Fűrjes Viktória

Mióta minden politikai erő támogatásával a Tétényi 2010-ben legyőzte az egyre furcsább kanyarokat leíró kormánypárti polgármestert, Meggyes Tamást, állóháború alakult ki a fideszes többséggel. Nyilván az ügyben Tétényinek is megvolt a maga sara, de lehetetlen volt nem észrevenni a jobboldali betartásokat – ezt különben maga a Fidesz is elismerte hallgatólagosan, amikor egyik önkormányzati képviselőjét sem indította újra.

Tétényi kiválóan kommunikáló, intelligens polgármester benyomását keltette, aki azonban érzékelhetően rájátszott a politikai üldözött szerepére. Beszélgetésünk idején aránytévesztésnek éreztem, hogy Esztergomot országos modellként emlegette, miközben a háborúba belemerevedett város láthatóan leépült. Ráadásul a kormánypárt jó taktikai érzékkel szintén női politikust, a helyi közélettel magát eddig meg nem égető Romanek Etelkát indította, aki nagy lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe.

Az eredmény: Romanek Etelka 46,8 – 43,4 arányban legyőzte Tétényit, a Fidesz a 14 fős testületben 10 helyet szerzett, minden egyéni körzetet megnyert. A vereség miatt érezhetően sokkolt volt a polgármester az idézett interjúbam a mögüle kihátráló ellenzéki pártokat vádolta. Mondván: négy éve támogatták, de amiért elzárta a „mutyicsapokat”, megorroltak rá és saját jelölteket indítottak.

Távol álljon tőlem, hogy a magyar pártok erényességét védjem, de a legnagyobb hibát alighanem maga Tétényi követte el. Korábbi szövetségeseivel összeveszett, saját csapatot nem épített (nem szervezett meg például minden körzetben elinduló egyesületet), kizárólag imázsában bízott. És ez a stratégia megbosszulta magát: hiába volt az országos sajtóban is egyik legismertebb polgármester, most még csak egy helyi képviselőséggel sem vigasztalódhat. Azaz politikai bázis hiányában esélye sincs, hogy négy éves munkája ne pusztán zárójel legyen Esztergom életében. 

Ablonczy Bálint - ]]>www.valasz.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Mozaik (83) Heti lámpás (312) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2788) Tereb (146) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Életmód (1) Gazdaság (705) Autómánia (61) Politika (1582) Mondom a magamét (7546) Sport (729) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (537) Rejtőzködő magyarország (168) Flag gondolja (36) Történelem (18) Belföld (10) Kultúra (7) Szépségápolás (15) Vetítő (30) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Emberi kapcsolatok (36) Nézőpont (1)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>