Ma 2020 április 04. Izidor napja van. Holnap Vince napja lesz.
sorosgyorgy-2-0.jpeg

Soroshoz kötődő intézményekben dolgozott a Momentum egyik vezetője

Flag

Szöveg méret

5
Átlag: 5 (1 szavazat)
Az Origo szerdai cikke szerint Soros Györgyhöz szorosan kötődő intézményekben dolgozott Hajnal Miklós, a Momentum Mozgalom (MoMo) egyik vezetője.
A hírportál azt írta, a 22 éves férfi jelenleg Oxfordban tanul politikát, közgazdaságtant és filozófiát, az egyetem honlapja szerint ez évi 7,6-9,6 millió forintba kerül a lakhatási költségeket is beleértve.
 
Hajnal Miklós dolgozott egyebek mellett a Soros Györgyhöz szorosan kapcsolódó Közép-európai Egyetemen (CEU), ahol segédkutató volt a közpolitikai iskolában. Emellett szakmai gyakorlatot töltött Berlinben a Global Public Policy Institute-nél, amely szintén kötődik az üzletemberhez. Megjegyezték: Hajnal Miklós korábban tagadta, hogy Soros-ösztöndíjas lenne.
 
Az Origo cikke szerint a MoMo politikusa régebben egy internetes honlapot indított volna a diákok online tanulását segítendő. A vállalkozásból végül nem lett semmi – a LiteUp.org cím egy valutaváltó oldalra vezet -, a támogatásként kapott 12 millió forint azonban “eltűnt” – fogalmaztak.

Az Origo szerint “balliberális potentátok gyerekei” politizálnak a MoMóban. Úgy fogalmaztak: néhány név már nyilvánosságra került “a lehetséges háttéremberek közül”.

Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő Haris Évát, a szocialista párt választmányának korábbi elnökhelyettesét nevezte meg a mozgalom egyik fő szervezőjeként.

A MoMo tagja Mécs Imre volt szabaddemokrata politikus és szocialista országgyűlési képviselő egyik fia, valamint Donáth László evangélikus lelkész, korábbi MSZP-s parlamenti képviselő lánya is – írta az Origo.

A párt elnökségi tagja Soproni Tamás, aki a 2014-es önkormányzati választásokon az Együtt-MSZP-PM-DK jelöltjeként indult Budapest VI. kerületében.

A MoMo külpolitikai koordinátora Radnóti András, Radnóti Sándor filozófus, volt SZDSZ-es politikus fia, és a mozgalomban dolgozik Tabajdi Péter, Tabajdi Csaba szocialista politikus fia is – olvasható az Origo cikkében.

MTI

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Jobbegyenes (1727) Tv fotel (65) Heti lámpás (239) Titkok és talányok (12) Sport (729) Politika (1571) Irodalmi kávéház (485) Egészség (50) Flag gondolja (33) Mondom a magamét (4424) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Rejtőzködő magyarország (171) Nagyvilág (1449) Tereb (139) Belföld (5) Gasztronómia (539) Szépségápolás (15) Gazdaság (646) Mozaik (83) Életmód (1) Történelem (14) Mozi világ (440) Vetítő (37) Kultúra (5)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>