Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
a2a74540817bed87a5391f0338109652.jpg

Borókai Gábor: A jövő elkezdődött

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Forró és durva másfél évnek nézünk elébe, nem kérdés. Még csak 2012 nyarának utolsó napjait írjuk, de máris kezdenek kirajzolódni az MSZP és a Jobbik kampányának kör-és tűzvonalai.

A közvélemény-kutatási adatok alapján jól látszik, hogy a választás óta eltelt bő két év alatt, a parlamenti politizálás keretei között egyikük sem volt képes hiteles, kormányképes erőként feltűnni. Szimpatizánsi körük alig szélesedett. Maradtak a fanklubok. A nem elegek. Holott a bizonytalanok közé visszahúzódók hajlamosak a győzelmi reményűekhez csatlakozni.

Kockázatmentesen jelezhető előre, hogy a szocialisták és a jobbikosok harcmodort fognak váltatni. Mindketten a terepmunkára fordítják figyelmüket, hogy utcáról utcára, házról házra szerezzék vissza híveiket. (De minimum növeljék a kormányzókkal szembeni ellenszenvet.)

A devecseri és a ceglédi felvonulások és tüntetések is előrevetítik, hogy a Jobbik a rend felkent képviselőjeként a gárdamozgalmat igyekszik majd aktivizálni. A masírozók célpontjai agresszív, együttműködésre képtelen cigánycsaládok lesznek, velük együtt a rendőrség teszetoszasága. A szocialisták ugyancsak az irigység kultúráját ápolják majd, a lecsúszottak elégedetlenségét szítják. Hogy miként, arra a Magyar Nemzet szolgáltatott kiváló példákat. A lap az MSZP-s aktivisták által közmunkások körében terjesztett röplapokból idéz: "47 000 forintért gürcölsz hónapról hónapra, mert a Fidesz politikusai szerint ennyiből meg lehet élni." "Azt terjesztik gazdag urak, hogy gyerekcsinálásból, lopásból akarsz megélni, élősködsz az embereken, ezért megérdemled a sorsodat, mert annyit érsz, amennyid van. Az ő szemükben így semmi és senki vagy!" Ahogy Polonius mondja a Hamletben: őrült beszéd, de van benne rendszer.

Nemcsak a közmunkások kapnak majd heccmestereket, de a munkaképessé visszaminősített rokkantnyugdíjasok, az előnyugdíjukat elveszített rendőrök, és mindazok, akikről a korábbi, hitelekkel finanszírozott régi rendszer még úgy-ahogy képes volt gondoskodni, de az új, az örökül hagyott adóssághegyet saját erőből elhordani kényszerülő már nem.

Ezen a ponton érdemes utalni arra, hogy 2002 és 2010 között hitelt hitellel súlyosbítva kormányozták az országot, s az éves kamatszolgálatot 700 milliárd forintról a duplájára duzzasztották fel. A fizetési terhek máig megmaradtak, csak az akkori kormányzó elit szégyenérzete tűnt el nyomtalanul. Kórozs Lajos a minap azzal borzongatta klubrádiós hallgatóságát, hogy orvoscsoportok politikai megrendelésre nyilvánítják gyógyultakká szerencsétlen rokkantak ezreit, akik pedig magas járulékot fizetve megdolgoztak a járandóságukért... Amely állítás nemcsak a hatalmi elitet vádolja embertelenséggel, de orvosokat is valamiféle téboly kiszolgálásával. Miközben a hazai rokkantvilág abszurdjairól szóló évtizedes történetekkel Dunát lehet rekeszteni.

Forró másfél évnek nézünk elébe. A fanfárokat még nem fújták meg, de a jövő már elkezdődött. A biztonsági öveket kéretik bekapcsolni.

Borókai Gábor - hetivalasz.hu

* * *

"Nyakó István MSZP-s országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a téli éhségmenet után megalapították a Munkát, kenyeret, tisztességes béreket! Egyesületet, amely a közmunkások védelmét vállalja föl.

Nem kevés emberről van szó - mondta a politikus: idén 200, jövőre 300 ezer ember dolgozik közmunkásként. Éhen fogunk fagyni - idézte a szervezet főtitkára, Kordás László az egyik kis falu közmunkását."

(Eger Televízió, augusztus 14.)

"Kíván-e tenni valamit Orbán Viktor a családokért, az elszegényedő milliókért, vagy csak közgépes barátainak akarja megteremteni a luxuskörülményeket és pusztán kommunikációs szinten képes foglalkozni ezzel a súlyos helyzettel?"

(Az MSZP Még drágább az életünk című közleménye, augusztus 16.)

"Az Új Magyar Gárda Mozgalom és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai gyülekeznek egy magánháznál a ceglédi Köztes utcában. Becslések szerint mintegy 400-an gyűltek össze vasárnap este a város külterületének néhány utcájában, többek között a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, illetve szimpatizánsai. A környék romák lakta házait mintegy 70-80 rendőr zárta el az összegyűltektől, atrocitás nem történt."

(MTI, augusztus 20.)

"Tegnap szélsőjobb horda szállta meg Ceglédet. A rendőrség körbevette a megtámadott romák házait. A cigányok menekülnek. Apartheid Magyarországon - 2012-ben. Ide vezetett, hogy [...] Orbán Viktor felkarolta a szélsőjobbot."

(Gréczy Zsolt a blogjában, augusztus 21.)

]]>www.hetivalasz.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gazdaság (702) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Tv fotel (65) Jobbegyenes (2778) Belföld (10) Tereb (146) Gasztronómia (539) Nagyvilág (1309) Heti lámpás (310) Szépségápolás (15) Életmód (1) Mozaik (83) Egészség (50) Történelem (17) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Mondom a magamét (7501) Mozi világ (440) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (6) Titkok és talányok (12) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>