Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
b85abd369a430a45c3bae133ac5f808d.jpg

Senkik háborúja

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Lendvai Ildikó, a szocialisták megmondója az MSZP szétesése előtti kétségbeesett belharcok közepette a minap azt nyilatkozta, hogy ellenreformáció sújtja az országot. Jó, hogy nem ellenforradalom és fehérterror. Szegény Pázmány Péter, ha hallotta volna, forgott volna a sírjában.

Még felelősséget is érez Ildikó asszony abban, hogy a kétharmados többség rászabadulhatott az országra, ezért mindent megtesznek, hogy ettől a többségtől megszabaduljanak. Ezt már ismerjük 1945-ből és 1956-ból. A kérdés persze az, hogy milyen ellenreformáció harcol a reformáció ellen?

Tudomásom szerint az elmúlt nyolc évben nem reformáció zajlott, hanem szabadrablás, az ország eladósítása, végső kiárusítása, háború a magyar nép ellen. Egy éve vezeti a Fidesz–KDNP-pártszövetség az országot, s eddig nem történt más, mint a kommunisták és liberálisok okozta kár romeltakarítása, a szakadék szélére került Magyarország újjászervezése, egy új honfoglalás. Orbán Viktor miniszterelnök nem véletlenül nem használja a reform szót, mert ma nem reformok zajlanak, hanem szerkezetátalakítás, az állam újjáépítése, az ország hosszú távú, biztonságos jövőjének megalapozása.



A magyar baloldal története során eddig mindig csak a fizikai és szellemi rombolásban jeleskedett. Elegünk van abból, hogy a magyar bolsevizmus – 1918 óta máig – generációk életét teszi tönkre büntetlenül. Majd jön a jobboldal, amely először romot takarít, aztán a súlyos károkat, anyagi, morális és szellemi rombolásokat, veszteségeket felszámolja, kijavítja, helyre hozza. Ezt teszi immár másodjára az Orbán-kormány. A balliberális erők médiacsahosai a sajtóban, suttogó propagandájuk a köznép körében minden erőfeszítést, minden eredményt igyekeznek jelentéktelenné és nevetségessé tenni. Közkeletű vélekedés, hogy egy év óta nem történt semmi, Orbán nem csinált semmit, mindenünket elveszi, már a nyugdíjunkra tör stb. Szembekötősdit játszatnának az országgal, a változás valóságát el akarják takarni, elfedni, a tényeket el szeretnék hallgatni az emberek elől, s rettegnek, nehogy a kendőt valaki levegye a szemekről.

Nem terhelem az olvasót, hogy mi minden történt az elmúlt egy év alatt a mi érdekünkben, csak lapozzák fel szombati számunkat, ahol a címlapon pontokba szedtük a második Orbán-kabinet törvényhozási nagyüzemét, bátor kezdeményezéseit. Elég, ha csak megemlítem: elfogadták új alkotmányunkat, amelynek lényege, hogy a magyarságot megvédik saját hazájában. A családok támogatására a gyes idejét meghosszabbították, és szigorították a családi pótlék kifizetését, válságadót és bankadót vezettek be, megalkották az államadósság csökkentését célzó Széll Kálmán-tervet. Itt nem történt semmi, ez lenne az ellenreformáció? Ha a pázmányi magasságokat nézzük, és a gyurcsányi szocialisták magukat reformátoroknak képzelték, akkor még ezt is be lehetne vállalni. No de nem, ők az igazságot semmisnek, láthatatlannak szeretnék láttatni.



Nem tanultak a történelemből. Már elmúltak azok az idők, amikor ha ők valamiről nem beszéltek, akkor azt hitték, hogy az meg sem történt. Ma már sokkal erősebb az életösztön a magyarság egészséges többségében, mint a senkik háborúja belföldön és külföldön hazájuk ellen. A tények önmagukért beszélnek. A kemény kormányzás ellenére a Nézőpont Intézet kutatásai szerint a magyarok harminchat százaléka Orbán Viktort tartja az elmúlt húsz év legjobb miniszterelnökének. A szétesőben lévő baloldal korábbi miniszterelnökei közösen sem érik el a jelenlegi miniszterelnök népszerűségét. Persze hátradőlni és megelégedni korai lenne. Az ellenfelek nemcsak kívül, hanem a Fidesz belső háza táján is ott vannak, észrevétlenül koptatják a párt hitelességét. Az a néhány százezer szavazó nem véletlenül fordult el a jobboldaltól. Részben a rossz és átgondolatlan döntések miatt, amelyek társadalmi rétegeket állítottak szembe a Fidesszel, részben a balliberális ellenzéknek tett túlzott engedmények miatt. Ez mostanság a kulturális életben látszik leginkább. A következő évek kormányzási sikerét csak határozott, egységes gondolkodású, összetartó tábor, polgári szövetség teremtheti meg. Erre is jó lesz odafigyelni.

Stefka István, magyarhirlap.hu

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Nagyvilág (1309) Alámerült atlantiszom (142) Mozaik (83) Heti lámpás (310) Életmód (1) Mozi világ (440) Gazdaság (702) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Szépségápolás (15) Történelem (17) Jobbegyenes (2778) Nézőpont (1) Tereb (146) Egészség (50) Kultúra (6) Gasztronómia (539) Belföld (10) Emberi kapcsolatok (36) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Autómánia (61) Mondom a magamét (7501) Sport (729)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>