Ma 2024 április 19. Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
601779b93f80b12ff71715e25b0762c3.jpg

Politikai és közéleti abszurditások - Szégyen

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Köztudott, hogy a balliberális magyar ellenzék, sokszor az amerikai nagykövetség áttételes segítségével, itthonról vezényli a külföldi sajtóhadjáratok egy részét. Érdekes, hogy Magyarország külföldi megítélésével sosincs baj, ha az MSZP és az SZDSZ van kormányon.

Akkor sosem sérülnek az emberi jogok, és még az sem zavar senkit, ha a kormány lovasrohamot vezényel békés utcai ünneplők ellen. De ha veszítenek egy demokratikus választáson, Magyarországon szinte azonnal megszűnik a jogállam, összeomlik a demokratikus államberendezkedés, tombolni kezdenek a nacionalisták és az antiszemiták.

A kisebbségek és a liberálisok rettegnek, az emberi jogok érvényesítését a jobboldali kormányok figyelmen kívül hagyják. E forgatókönyv szerint ilyenkor rögtön szervezkedésbe kezdenek a baloldali, liberális és zsidó szervezetek, majd az egykori SZDSZ-es értelmiségi holdudvar segítségével a hivatásos rettegők a felvilágosult és liberális Amerika és Európa segítségét kérik személyes biztonságuk megóvása érdekében. Úgy, ahogy azt az SZDSZ-es Göncz Árpád is tette, amikor térdre borulva kérte Európa segítségét, az egyébként nem létező jobboldali veszély miatt.

Árpi bácsit megbízói ma is istenítik, pedig még a papírszalvétát is aláírta, ha SZDSZ-es vagy szocialista barátai tették elé. Lánya dr. Göncz Kinga Mária a Gyurcsány-kormány mindenese volt, most Magyarország lejáratásával tölti az idejét az Európai Parlament Szocialista Frakciójában.

A koreográfia és a szereplők húsz éve változatlanok. Vajon mit gondol egy átlag francia, amikor ezt olvassa a Le Monde február 9-i számában: „Nem lehet mindent megmagyarázni, néha el kell fogadni a tényeket. Magyarország egy olyan fatalitás, amelynek sem értelme, sem magyarázata nincsen, s egyedülálló Európában. A magyarok ragaszkodnak a sorsukhoz. Egy nap valószínűleg úgy fognak elbukni, hogy nem fogják tudni, miért történt.” Ezek a zavaros mondatok, a magyarságát többször megtagadó, Berlinben élő, Nobel-díjas Kertész Imrétől valók.

A nem magyar kezdeményezőkről érdemes tudni, hogy az Európai Zöldpárt társelnöke szerint az emberek többsége nem hisz a nemzetben, a hűségben, a családban. Az egykori ultrabaloldali, pedofil hajlamait nyíltan megvalló Daniel Cohn-Bendit ma az Európai Parlament tagja, a Zöldpárti frakció társelnöke. Már januárban felszólalt a magyar médiatörvény ellen, jelezve: a törvény nem felel meg az Európai Unió értékeinek. Cohn-Bendit a magyar miniszterelnököt Európa Chavezének, nacionalistának és populistának nevezte. De az Alaptörvénnyel sem volt kibékülve: miután ő nem hisz Istenben nem értette mit jelent az, hogy: „Isten áldd meg a magyart!”

Hannes Swoboda, az európai szocialisták frakcióvezetője 2011. február 10-én részt vett az MSZP frakcióülésén, ahol biztosította elvtársait, hogy Orbán Viktor nem annyira fontos személy, hogy egész Európa összeesküdjön az elmozdítása érdekében. Később hozzátette: budapesti látogatása sem oszlatta el aggályait.

Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke és frakcióvezetője azzal kedveskedett a rózsaszín szemüveget viselő vendégnek, hogy megerősítette: Magyarországon valóban baj van a demokratikus és jogállami elvek érvényesülésével.

Ulrike Lunacek EP-képviselő, az osztrák Parlamenti Zöld Klub alelnöke, aki 2009 óta az európai politika, valamint a leszbikusok, melegek és transzneműek esélyegyenlőségének szóvivője és a jelek szerint a magyar demokrácia kizöldülésének híve.

Neelie Kroes, az Európai Bizottság (EB) holland alelnöke egy rendkívül erőszakos és sértődékeny valaki, aki arra akarta rávenni Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettest, hogy olyan szövegmódosítást fogadjon el, amit még nem is látott.

Kroes kijelentette: nem tűri, hogy bárki elhallgattassa.

Guy Verhofstadt az EP liberális frakciójának vezetője, még a tárgyilagosság látszatát is elkerülve, nemzetközi sajtótájékoztatón, független értelmiségiként maga mellé ültette az SZDSZ egykori befolyásos háttéremberét, az Orbánt egyértelműen gyűlölő Konrád Györgyöt.

Strasbourban, az Európai Parlament február 16-i ülésén megszavazták azt a szocialista, liberális, zöldpárti és kommunista frakció által benyújtott határozatot, amely elítéli és helytelennek tartja a magyarországi jogalkotási folyamatokat. Megvizsgálandónak tartják, hogy a hazánkban nemrégiben elfogadott jogszabályok megfelelnek-e az európai értékeknek. Az ezzel foglalkozó szakbizottságot (LIBE) Neelie Kroes médiaügyi biztos vezeti.

A Magyarországot elmarasztaló határozatot minden magyar szocialista képviselő megszavazta. A 315 igen mellett 49-en tartózkodtak, az ellenszavazatok száma 263 volt.

A magyar néppárti képviselőcsoport szerint az elítélő határozat nem tényeken, hanem pártpolitikai érdekeken alapul, és a „koncepciós perek gyakorlatát idézi.” Az állásfoglalás szerint az EP „súlyos aggodalmának ad hangot a demokrácia, a jogállamiság, az emberi és szociális jogok, a fékek és ellensúlyok rendszere, az egyenlőség és a megkülönböztetés tilalma terén fennálló magyarországi helyzet miatt.”

A baloldaliak rosszhiszeműségét és előítéletességét jelzi, hogy az EP nem várta meg a magyar kormány válaszát a januárban indított három kötelezettségszegési eljárás ügyében született válaszra, amelyet időközben elküldtek Budapestről az Európai Bizottságnak. Ez az egész procedúra nem Magyarország, hanem az Európai Unió szégyene.

Tóth Gy. László
politológus,
a miniszterelnök volt főtanácsadója

demokrata.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Politika (1582) Történelem (18) Mondom a magamét (7546) Egészség (50) Szépségápolás (15) Tereb (146) Heti lámpás (312) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Vetítő (30) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Jobbegyenes (2788) Mozi világ (440) Tv fotel (65) Sport (729) Titkok és talányok (12) Belföld (10) Autómánia (61) Nagyvilág (1310) Gazdaság (705) Életmód (1) Kultúra (7) Gasztronómia (539) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>