Ma 2024 május 13. Szervác, Imola napja van. Holnap Bonifác napja lesz.
7881872dfe9806310ecdbd3325b57ac8.jpg

Orbán Viktor: Van némi puskapor a levegőben

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Meg kell védeni az Európai Unión belüli szabad mozgás jogát, a visegrádi négyek ezért fogtak össze – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Orbán Viktor a 180 percben elmondta: a Schengen barátai nevű csoporthoz várják mindazon tagállamok csatlakozását, amelyek szintén elutasítják, hogy a mostaninál kevesebb országra korlátozzák a schengeni övezetet. Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia vezetői csütörtöki prágai találkozójukon egyetértettek abban, hogy a mini Schengen létrehozása helyett a külső határok védelmére kell összpontosítani.

Van némi puskapor a levegőben, néhány ország azt a tanulságot vonta le a menekültválságból, hogy a levegőt szűkíteni kell, ezek le akarják választani magukról a közép-kelet európai államokat, ami magyar szempontból teljesen elfogadhatatlan, hiszen mi voltunk az egyetlenek, akik megvédtük Schengen külső határát. Sajnos, elő-elő bukkan egy gondolat, hogy ha baj van az EU-ban, akkor kevesebb tagállammal jobban mennének a dolgok, ezért is alakították meg a V4-ek a „Schengen barátai” csoportot.

Nem kellenek a kvóták

Az Európai Bíróság egy független testület, de egy más, nemzetek fölötti szempontból nézi a világot, Magyarország azonban ragaszkodik ahhoz, hogy a kvótáról született döntést hatályon kívül helyezzük. Senki nem mondhatja meg a magyaroknak, kikkel akarjanak együtt élni, nem lehet olyan hatalma Brüsszelnek, hogy olyanokat telepítsen ide, akivel mi nem karunk együtt élni. Hogy mi magyarok jól döntünk-e, majd az idő megmutatja… Mindenkit oda kell visszavinni, ahonnan eljött – ismételte meg a kormányfő a 180 percben. A helyzet meglehetősen bonyolult, nehéz kiigazodni a hírek közt, a kormánynak ezért az a dolga, hogy a helyzetet tisztába tegye, ezt szolgálja a kampány – tette hozzá.

Nem szabad koldulni

Az EU-török tárgyalásról a kormányfő azt mondta, nem vásárolhatunk biztonságot, meg kell mutassuk, hogy saját erőből is képesek vagyunk erre, egyébként kiszolgáltatottal vagyunk. Ezért a magyar javaslat, hogy először bizonyítsuk be: képesek vagyunk megvédeni a határokat. Nem igaz ugyanis, hogy az újabb kori népvándorlással szemben Európa ne tudná megvédeni magát, csak akarat kellene. E helyett az EU Törökországgal alkudozik. Az azonban biztosan nem lehet a végeredmény, hogy újabb migránsok jöjjenek Európába, akiket aztán szétosztanak a kontinensen.

Őrült gondolat

Ha a nyugat-európai vezetőket hallgatjuk, azt hisszük, valamiféle ravaszkodás lehet amögött, amit állítanak, el kell azonban hinnünk, hogy azt gondolják – és ez egy őrült gondolat -, hogy az európai élet akkor lesz kívánatos, csillogóbb, ha a migránsok jönnek. Bár a V4-ek közt is vannak vitás kérdések, az egyetértés jóval nagyobb, hiszen történelmileg, földrajzilag is közelebb vagyunk egymáshoz, félmondatokból is értjük egymást.

Liberális helyett demokratikus

A magyarok, a V4-ek válságkezelése – mára ez kiderült -, sikeres volt, vannak azonban olyan európai körök, amelyek ezt nehezen viselik. Az eurobürokraták, a balliberális világ egy része azt gondolja, a nemzetek létezése rossz dolog, mi pedig azt mondjuk, nemzetek nélkül nincs Európa, az EU célja pedig megerősíteni ezeket. Az európai emberek szándéka nyilvánvalóan egyre távolabb kerül az európai vezetők akaratától, ezért a politikának változnia kell, a liberális korszak helyett demokratikus korszak kell, hogy jöjjön.

hirado.hu -]]> www.magyaridok.hu]]>

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Irodalmi kávéház (537) Sport (729) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Történelem (18) Egészség (50) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Tereb (146) Szépségápolás (15) Mondom a magamét (7595) Politika (1582) Nagyvilág (1310) Mozaik (83) Alámerült atlantiszom (142) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Rejtőzködő magyarország (168) Kultúra (9) Heti lámpás (313) Jobbegyenes (2802) Autómánia (61) Gazdaság (708) Belföld (11) Tv fotel (65) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>