Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
0720835ba0e2aad1c44ce4b8ae09bddf.jpg

Orbán Viktor: Stabil többséget kell szerezni

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke még nem lát reális esélyt a minősített többségre, de ha mégis meglesz, élni fog vele - nyilatkozott az ellenzéki párt vezetője a Népszabadságnak.


 
 
 

"Nincs, nem lesz kétharmad, ennek semmi realitása nincsen" – mondta a Népszabadságnak tegnap Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Kijelentette, hogy a szombati Magyar Nemzetben nem erről, hanem a következő ciklusra a stabil többség kialakításáról értekezett.

Orbán Viktor laptársunk véleményrovatában megjelent publicisztikájában azt írta, hogy csak a Fidesznek van esélye stabil többség megszerzésére az új Országgyűlésben. Márpedig szerinte a legmélyebb és legfontosabb változások így valósíthatók meg a legegyszerűbben és legeredményesebben. A Fidesz tegnap délelőtti frakcióülésén Orbán Viktor is felszólalt, de az esetleges kétharmados parlamenti választási győzelemről nem beszélt. Úgy tudjuk, szót ejtett viszont az uniós kampányról, annak kommunikációs kereteiről, arról, hogy a kampány tervezetten, olajozottan halad, és hogy egységesen kell az emberekhez beszélni. Információink szerint furcsállotta, hogy egy évvel az országgyűlési választások előtt az MSZP előállt a választások budapesti listájával. A frakcióülésen felszólalt Répássy Róbert, a párt jogi kabinetjének vezetője, a képviselői költségtérítésről beszélt. Kubatov Gábor pártigazgató a pécsi és az EP-választási kampány tapasztalatairól értekezett.

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője arra az újságírói felvetésre, hogy kétharmados győzelmük esetén megszavazná-e azokat az alkotmánymódosításokat amelyeket korábban javasolt – így a kétszázas létszámú parlamentet vagy a Költségvetési Tanács jogköréne módosítását –, elmondta: ha lesznek ilyen módosítások, akkor ezek a jogállamot, a demokráciát és a köztársaságot erősítik. Szerinte a kisebb parlament létrehozása és a Költségvetési Tanács jogkörének erősítése ebbe az irányba mutat. Azt is mondta, korai lenne az esetleges többi alkotmánymódosító javaslatukról beszélni.

magyarhirlap.hu

Hozzászólások

Pacsi
2016-01-28 13:27
Tisztelt LIBERATION ,FLORECE LABRUYERE ÚR.Személy szerint én csak annyit kérek öntől,hogy ránk is vonatkoztassa az önöknél evidens,(feudalizmus elleni kivvott jogot)LIBERTE,EGALITE,FRATERNITE! Örök hálám az Öné ha ezekett a jogokat ránk is vonatkoztattja.Tisztelettel egy EU.polgár.

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Kultúra (6) Gasztronómia (539) Vetítő (30) Alámerült atlantiszom (142) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Politika (1582) Rejtőzködő magyarország (168) Titkok és talányok (12) Nézőpont (1) Heti lámpás (310) Mondom a magamét (7501) Tereb (146) Életmód (1) Történelem (17) Mozaik (83) Nagyvilág (1309) Autómánia (61) Gazdaság (702) Belföld (10) Jobbegyenes (2778) Emberi kapcsolatok (36) Egészség (50) Flag gondolja (36) Sport (729) Szépségápolás (15) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>