Ma 2024 március 29. Aguszta napja van. Holnap Zalán napja lesz.
d53a07b84077fed5d3e9c4feae638782.jpg

Orbán gratulált Medgyessynek

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Frusztrált óvodások nyilatkoztak vasárnap éjjel a magyar nyilvánosság előtt. Panaszkodtak arra, aki nem adta oda nekik a homoklapátot. Árulkodtak az óvó néninek, hogy a csúnya Győző nem engedte őket homokvárat építeni.

Elégedetlenek voltak a megmaradt kis homokozóval.

Durcás gyerekeknek bizonyultak azok, akik komoly politikusnak képzelték magukat. Képtelenek voltak legyűrni a vereség okozta csalódottságot, a híveik előtt elszenvedett blamázst.

Megsértették a demokrácia íratlan szabályait.

Emlékezzünk csak vissza 2002-re. Medgyessy Péter jelentette be híveinek, hogy Orbán Viktor már gratulált neki telefonon. Pedig az a választás a legkevésbé sem tűnt tisztának. Az a győzelem kisebb volt az egyszázalékosnál.

Orbán azonban demokrataként viselkedett.

Hiába volt ott a Hercegprímás utcai logisztikai központ, amelyben hemzsegtek a külföldi szakértők, és szervezték – az akkori törvényt megsértve – a választás napján a mozgósítást. A demokrata gratulált a győztesnek.

Az amerikai mintaállamban is gratulál a legyőzött elnökjelölt.

A magyar politikai kultúra azonban dagadt óvodásokat is játszani enged. Olyan figurákat, akik nem tudják, de nem is akarják leplezni frusztráltságukat. Suták ahhoz, hogy megfeleljenek a demokrácia szellemi kihívásainak.

Nincs demokrata az ellenzékben.

Még az önmagát liberálisnak füllentő tan. seg. sem tudott kiemelkedni abból a korpából, amibe keveredett. Megették teljes egészében. Egykor adjunktusnak lódította magát, most „frakciónak” nevezte ki egy személyben önmagát.

Négy évig kapja a költségtérítéseket.

Az Amerikában kiképzett szerzet jelentette be elsőként, hogy ő nem gratulál. Megmakacsolta magát. Nem a győztest, az országot sértette meg. Az ország kiállított róla egy bizonyítványt. Hagyott neki egy kisebb homokozót.

Nem köszönte meg.

A Rém megígérte, hogy az első naptól kezdve harcolni fog a felszínre jött – teljesen egyértelmű – választói akarat ellen. Ő nem törődik bele abba, hogy négy évig ellenzékiként élvezheti a mentelmi jogot.

Át akarja nevelni a társadalmat.

A dagadt óvodás sem tudott túllépni az árnyékán. A médiára panaszkodott, ahogyan egykor – Isten nyugosztalja – Csurka tette. Ő nem hibás, csak az a csúnya Győző, aki nem adta neki oda a homoklapátot.

Még a második legnagyobb párt elnöke is elfelejtett gratulálni.

Pedig ő volt az egyetlen, aki a négy évvel korábbinál jobb eredményt ért el. És az alig bejutott törpepárt elnökkettőse is elfeledkezett a demokrácia alapkövetelményéről. Gyerekesen duzzogtak.

Nincs államférfi az ellenzéki pártokban. 

Kovács G. Tibor - gondola.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Mozaik (83) Belföld (10) Kultúra (6) Tv fotel (65) Flag gondolja (36) Gazdaság (702) Gasztronómia (539) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2778) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Történelem (17) Titkok és talányok (12) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (537) Mondom a magamét (7501) Rejtőzködő magyarország (168) Tereb (146) Egészség (50) Életmód (1) Nézőpont (1) Sport (729) Heti lámpás (310) Szépségápolás (15)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>