Ma 2024 március 19. József, Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.
e78f16dac577b90561438e00b8ee43f3.jpg

Szocik rezsire

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Mesterházy Attila pilledten ébredt, rutinból megsimizte Ron Werber bájos buksiját, aztán szólt megértő nejének: reggeli után szívesen lenne újra miniszterelnök-jelölt!

Mindezt ráadásul baloldalian gondolná, vörös szín, vörös plakát, és Szanyi kapitánynak is szóljanak a piros sál ügyében. A kínos a történetben csak az, hogy a Magyar Szocialista Párt körülbelül annyira fogékony a társadalmi igazságosságra, mint egy mérsékelt tehetségű vásári tolvaj.

Itt van például mindjárt a rezsicsökkentés. A hihetetlenül gonosz Orbán-kormány, az a nyüves, fogja magát, és csökkenti az energiaárakat. Egy olyan országban, ahol az ezredfordulón átlagban hetvenezer forintba került egy lakás fenntartása, ma laza kétszázezer. Ez persze, mint írtuk, átlag, benne van a Gyurcsány-villa is, Bajnai és Simor nagyszerű szakértősége és az is, aki életében nem látott tíz darab húszezrest egyszerre. Sőt, még a gondolatát sem ismeri.

Nos, most a magyar baloldal vezérpártja azt mondja, nem kell rezsit csökkenteni, mert hát hiába akarják mindig a legjobbat a dolgozónak, valahogy mindig az IMF és a multi támogatása a vége. Az MSZP vezérszónokának tegnap a Parlamentben sikerült kiejtenie: ne törvény szabályozzon és csökkentsen árat, hanem legyen a kedves energiamultiknak alapítványuk, abba tesznek, ami jólesik, aztán a prolinak is esik. Leesik. Valami.

Ez a mai magyar baloldal.

A rezsicsökkentés Mesterházynak olyan, mintha az MSZP híresen munkáskörnyéken lévő székházába, a hatodik kerületi Jókai utcába betoppanna Hugo Chávez a feltámadt Che Guevarával karöltve. Vagy bárki, aki számlát fizet. Vagy bárki, aki tényleg baloldali. Bárki, aki szembesíti azzal, hogy a szocialistáknak csak véres szemű píár a dolgozó ember érdeke, a társadalmi igazságosság meg a csúsztatott borítéknál végződik.

Ennek fényében egyébként Gyurcsány politikája valahol szórakoztatóan értékelvű.

Fletó nem beszél rezsiről, mert azt emelni kell, mert ez az alku. Mert fizetni kell annak, aki minket fizet. Ferencünk ezenkívül még roppantul antifasiszta is. Életében nem tett semmit a barna mocsok ellen, sőt, hagyta és támogatta újraéledését. Menetelni akkor kezdtek, amikor ő volt a miniszterelnök. Hagyta, mert ezen is keresni akart, szavazatot szerezni a rémkorszak szenvedéseiből, kihasználva a rettenetet.

Gyurcsány a hét végén éppen a Klubrádióért tüntetett. Ez az a médiatermék, amely magát pártatlannak és függetlennek reklámozva újra tartott egy… Nos, nehéz finomabban kifejezni: lejmológyűlést. Mert kell a pénz, mert a hiteles, szabad szó csak úgy működik, ha a polgár fizet és fizet. Drága Bolgár úrék évek óta lobbiznak azért, hogy a roppant fasiszta Orbán-kormány betiltsa őket, de láss csodát, ez a hihetetlen önkényuralom valamiért mégsem teszi. Hát lehet így demokratának és antifasisztának lenni?

Hát lehet.

Ha fizetnek.

Gyurcsány Ferenc, kitörve a tények bűvöletéből, a változatosság kedvéért most megint a Magyar Hírlap nácizásába kezdett. Valljuk meg, egy sajtószabadságért hirdetett gyűlésen felvetni, hogy mekkora királyság volt, amikor ő méltóságos miniszterelnökként egy újság betiltását követelte – ehhez gyurcsányi arcpír kell. Persze a Demokratikus Koalíció név is pazar, a 2006-os Deák téri gumibotból ihletett.

Igaz, Fletó már nem tényező, Mesterházy átverte, Bajnai meg folyamatosan alkudja lefelé az árát.

Lehet így Klára szemébe nézni? Avagy párbeszédet folytatni a honért vagy az LMP-ért, amelyért a demokrata szív dobog?

Mesterházy, Bajnai, Gyurcsány. S a politikai prostitúciót tegnap találékonyan megfogalmazó, beszédes nevű Milla: szervezetileg nem csatlakozik Bajnai milliárdjaihoz, privátim viszont hajrá. Mert hát olyannak maradnak, mint eddig, hídnak a civilek és a politika között, hogy a politikusnak álló „mégoly tiszta szívű, lelkű és eszű” civilek ne felejtsék el, „hogy honnan és miért indultak el az úton”.

Bankszámlát nem figyel nagyobb lelkesedéssel az ember.

Ébredő Mesterházy, fásuló Bajnai, eladó Gyurcsány? Kérem, legyenek demokraták, kerüljék őket!

Máté T. Gyila - magyarhirlap.hu

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Gasztronómia (539) Politika (1582) Vetítő (30) Irodalmi kávéház (536) Mozi világ (440) Titkok és talányok (12) Egészség (50) Tereb (146) Emberi kapcsolatok (36) Szépségápolás (15) Flag gondolja (36) Gazdaság (701) Tv fotel (65) Belföld (10) Történelem (17) Alámerült atlantiszom (142) Rejtőzködő magyarország (168) Életmód (1) Autómánia (61) Jobbegyenes (2772) Kultúra (6) Heti lámpás (308) Mozaik (83) Mondom a magamét (7479) Sport (729) Nézőpont (1) Nagyvilág (1309)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>