Ma 2021 december 03. Ferenc napja van. Holnap Borbála, Barbara napja lesz.
239322973d738071d4748cfe4cca0132.jpg

Megújulás helyett összefogás

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Majdnem sikerült, hősies küzdelem volt. Bajnai lőtt, Mesterházy cserélte a tárat, kint a Demokratikus Koalíció saját agyukat fogyasztó dühös zombijai.

Mikor elfogyott a lőszer, megszűnt az utánpótlás, Fodor Gabi felmentő seregei pedig sosem léteztek, puszta kézzel vetették magukat a harcba. Sokáig, de hiába tartották a bejáratot, mert a Gyuriferi csak beszüremkedett végül a hátsó ajtón valahogyan a Nagy Ellenzéki Összefogásba. Sajgó vállakkal ismerték el: Szinte biztosra vehető, hogy lesz közös ellenzéki lista a DK részvételével.

2010-2011 fordulóján a szárnyát bontogató Bajnai-mozgalom és a teljesen Mesterházy irányítása alá került MSZP is jó helyen kutakodott. A kétharmados söprés után frissiben született helyzetértékelések mind a két alakulatnál az új és hiteles arcokban látták a jövőt, a „korszakváltásban”. Vagyis a kevésbé elhasználódott arcokban – mert azért itt mégiscsak a baloldalról beszélünk. A Haza és Haladás alapítványba szorult liberális szocialisták (szintézis) új arcként az „emigrációból” visszatért Bajnaiban fedezték fel önmaguk megújult változatát (vö: Kun Béla), a szocialisták pedig a Gyuriferi látványos önkívületei miatt másodvonalban, a választópolgárok látószögön kívül ragadt generációban lelték meg a Zsiguliban lengedező fenyőfa-frissességet.
 
A választási kampány véghajrájában azonban elég volt egy kósza pillantást vetni az egyre kilátástalanabb támogatottsági adatokra, és a programjuk nyomban visszaállt alapállapotba. Futtatás – platform üzemmód – done.
 
Az elmúlt években megspórolt program-és arculatkészítés az orbánország vs. mindenki tételévé pusztult le, a hosszútávú politikai számításból (vagy tervezésből - ízlés kérdése) meg a százalékocskák összeadogatása maradt. A siker egyetlen mércéjévé azt tették, hogy sikerül-e leváltani a Fideszt, elfeledkezve arról, hogy ennek az esélye közelebb áll a nullához, mint az alagútnál a kilométerkő, ugyanakkor a Nagy Összefogás minden egyes kis részeleme a saját politikai jövőjét rombolja le ezzel a lépéssel.
 
Mégis mindent feltettek egy lapra, a 2014-es választásra és visszatértek a 2010-es állapotba, ahol a baloldalt az MSZP jelentette és a baloldalon belüli alternatívákat a szocialista párt platformjai között kellett keresgélni. Mindössze annyi változott, hogy a Szili Kati nemzeti szocialistái hazafias népfrontja patrióta baloldala helyett a társadalommérnökösödésbe és korrupcióba szellemileg teljesen belefáradt SZDSZ maradékokat szippantották fel a klotyódeszkáról.
 
Hát gratulálunk! Meg a Fidesznek is, hogy annyi pénzt kidobott az ablakon, hogy emlékeztesse a választókat a Bajnai-Gyuriferi barátságra.
 
A kabát újragombolása viszont lehetőséget adott Bajnainak az elegáns hátraarchoz, ahhoz hogy kifaroljon a teljesen idióta ígéretéből, az „egy év múlva miniszterelnök leszek”-ből, miközben ott üldögélt a parlamenti küszöbön és ritmusra bólogatott az Egyszer megjavulok én, jó leszek majd-ra. Persze, a hivatalos magyarázat mi más is lehetne, minthogy az összefogás érdekében tette ő félre a személyes ambícióit. Naná ez egy ilyen önfeláldozó faszi. Egy durkheimi ideáltípus.
 
Mi várható a hátralévő bő három hónapban?
 
A szokásos hiszti turbófokozaton. Nemzethalál, orbánisztán, simicskalajos, stadionleszállópályák a marsi inváziós erőknek. És persze a már jól ismert miniszterelnöki casting, ahol előveszik az összes baloldalhoz köthető, de pártpolitikában nem elhasználódott „tekintélyt” Bálint gazdától Glatz Ferencig. Mert ne legyünk naivak, nem azon tárgyalnak órákat, hogy akkor a közös lista hányadik helyére illesszék a lehetmásból táskahordóvá szelídült Karácsony Gerit, hanem hogy Bajnai „visszalépéséért” cserébe Mesterházy is kússzon vissza a második helyre, és találjanak egy „nemzetközilegelismertfüggetlenértelmiségit” a Nagy Összefogás tetejére tortadísznek. Legalább ennyi megmaradjon Gordonkának a két évnyi önlejáratásért cserébe.
 
Óriási bukakke party kezdődik! Megírom!
 
tutiblog.com

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Egészség (50) Gazdaság (662) Nagyvilág (1463) Heti lámpás (255) Tv fotel (65) Kultúra (6) Jobbegyenes (2164) Szépségápolás (15) Belföld (6) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Életmód (1) Politika (1578) Mondom a magamét (5729) Vetítő (30) Flag gondolja (33) Autómánia (61) Történelem (14) Titkok és talányok (12) Alámerült atlantiszom (142) Mozi világ (440) Mozaik (83) Rejtőzködő magyarország (168) Gasztronómia (539) Tereb (138) Irodalmi kávéház (508)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>