Ma 2024 március 28. Gedeon, Johanna napja van. Holnap Aguszta napja lesz.
5cef47dad554e3a1ad5ac94153c11a9d.jpg

Lopott baloldal

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Nincs Simon-ügy. Nincs Hunvald-ügy. Nincs Zuschlag-ügy. A Kedves Olvasó ezt így leírva látván nyilván máris a bicskájához vagy legalábbis az ép eszéhez kap. Hiszen százmilliókat zacskóztak el így vagy úgy ezekben a történetekben.

Ennek ellenére kérem, még egy pillanatig fogadják el, nincsenek ilyen ügyek. Sőt, akár hiszik, akár nem, még csak három másik ügy sincs.

Nincs Bajnai-ügy.

Nincs Gyurcsány-ügy.

Nincs Mesterházy-ügy.

Igazából csak MSZP-ügy van.

A fenti urak mindössze kisebb vagy nagyobb súlyú szereplői e történetnek. Ki színesebb, ki szürkébb. Ki hangosabb, ki harsány üvöltöző. Ki meg semmilyen. Volt, aki osztott pénzt, volt, aki szatyorba és dobozba tett, vagy csak amúgy páncélszekrényben matatott. Nyilván volt olyan is, aki csak regisztrált, mulyán félrenézett, majd ravaszul félretett.

Lehet és kell ezt súlyozni, de igazából ezek csak mennyiség- és tehetségbeli különbségek. A büntetési tétel majd eldönti.

A lehetőséget azonban mindehhez a Magyar Szocialista Párt nevű szervezet teremtette meg.

Közhely, hogy a rendszerváltáskor Marxból csak a tőkét markolták fel gyorsan. Közhely, de igaz.

Az MSZMP vagyona, újságok, kiadók és egyéb cégek egy az egyben le lettek nyúlva. Azon erősen lehet vitatkozni, hogy anno ezek mennyire szolgálták a köz javát, de az biztos, hogy ’89 után csak egy igen szűk körnek kamatoztak. Ebből lehetett megteremteni a „békés átmenetet” a kapitalizmusba. Ebből lettek milliárdos vagyonok, kapcsolati hálók és egyebek.

Ez az a közös kapocs, ez az a régi alapbűn, amely egyes urakat mindig ugyanabba az akolba terel. Különcködhetnek, marakodhatnak, de aztán mégis érvényesül „az én tudom, hogy te tudod, hogy én tudom” összefogása. Hogy éppen minek nevezik ezt, az már csak egyszerű matricázási kérdés. Elvégzi egy Ron Werber vagy egy tehetségesebb magánzó.

Persze mint minden „szép” kapcsolat, ez is bővült és fejlődött. Volt három kormányzati ciklus, amikor az egész országot lehetett zsebre nyúlni. Ezek voltak aztán a dőzsidők. Ebből már ki lehetett fizetni bőven nemcsak a kisebb-nagyobb barátokat, hanem a „demokratikusan gondolkozó értelmiségnek” is osztottak. A mostani színház- és morális viták alapvető indítéka is az, hogy most nem csak ők kapnak a jóból. Az ilyesmivel roppantul meg lehet sérteni egy szabadelvű embert.

Az MSZP alapalkuja volt a nyugati multikkal: annyit kerestek, amennyit akartok, amíg mi is kapunk belőle. A „mi”-n, természetesen nem a tisztelt választópolgárt kell érteni. Ezért a Nyugat elfelejtette, milyen pedigrével érkeztek a hatalomba ezek az urak. Sőt, őket kezdte el szeretni, őket méltatta kegyeire, és értük is háborodott fel Brüsszelben menetrendszerűen az elmúlt években. A Fidesz rezsicsökkentése ezért bűn, sértés és már-már párját ritkító gyalázat sokak szemében.

Az MSZP vezetői – és itt megint csak hangsúlyoznám, hogy nem csupán azokról van szó, akik most éppen szegfű alatt mutatkoznak – sajátos alkut ajánlottak a tagjaiknak is. Ez-az csurran-csöppen, ti meg hallgattok. Az MSZP különböző generációs és megújhodási küzdelmei, a gyurcsányi kivonulás is abból eredt, hogy ki és mennyit kap.

Az MSZP alkura kényszerítette a magyar emberek egy részét. Mi vagyunk a baloldal – mondták, és csak úgy lehet, ahogy mi akarjuk. Vörös szín és póló most is bőven van. Meg antifasiszta küzdelem, ha nincs más módszer. Ha te baloldalinak érzed magad, szavazz ránk, mert ha nem, hát akkor nem is tudjuk, mi lesz… Meg aki nem velünk, az fasiszta, meg a demokrácia letéteményesei mi vagyunk, és tegnap Mesterházy egy néger fiúra is rámosolygott New Yorkban.

S ezt bő két évtizeden át el is hitték az emberek. Van, aki most is elhiszi.

Pedig a pénzmosdatók lebukása után már nem nagyon lehet kétely afelől, hogy az MSZP nemcsak pártvagyont nyúlt le, nemcsak állami pénzeket terelt magánszámlákra, hanem kisajátította, kiárulta a baloldali gondolatot is.

Simon Gábor ügye az MSZP módszereinek mintája.

Az, hogy miképpen kell lopni.

Az MSZP most azt mondja, derítsük ki, hogy miképpen lehet lenyúlni százmilliókat. Miközben hallgat arról, hogy a lopás bűn.

Máté T. Gyula - magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>

 

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Emberi kapcsolatok (36) Nagyvilág (1309) Vetítő (30) Mozaik (83) Kultúra (6) Heti lámpás (310) Történelem (17) Irodalmi kávéház (537) Belföld (10) Jobbegyenes (2778) Szépségápolás (15) Életmód (1) Sport (729) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1582) Titkok és talányok (12) Tereb (146) Autómánia (61) Mozi világ (440) Mondom a magamét (7501) Alámerült atlantiszom (142) Nézőpont (1) Gazdaság (702) Egészség (50) Gasztronómia (539) Tv fotel (65) Flag gondolja (36)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>