Ma 2024 április 18. Andrea, Ilma napja van. Holnap Emma napja lesz.
f62f4695df86cfb4e8291ac71cd25c81.jpg

Lehallgatott telefonbeszélgetés a vasárnapi tünciről

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

BREAKING! Vasárnap este kaptam egy hanganyagot az orosz nagykövetség egyik kulturális attaséjától - kinek nevét, saját kérésére nem közölhetem - a keleti nyitás jegyében.

A Toronyházban csak kicsit hezitáltunk azon, hogy nyilvánosságra hozhatjuk-e az anyagot, Snowden óta ebben a kérdésben nem lehet választásunk! A hanganyag tanúsága szerint az oroszok lehallgattak egy, vasárnapi este tüntető fiatal férfit, aki telefonon hívta fel a barátját. Most - a sajtószabadság elveihez híven - vágatlanul közöljük a telefonon lezajlott beszélgetés leiratát! Csak a neveket töröltük ki a szövegből.

-          Szeva X! Mi van? Nem jössz?

-          Csákány! Hová is?
-          Hát a tüncire, öreg!
-          Hová? Nem hallom rendesen, hogy mit pofázol… nagy a zaj mögötted. Kocsmában vagy, vagy buliztok valahol? Hol vagytok?
-          Nem! Mondom: nem jössz a mai tüncire?
-          Még mindig nem értem… A Tünde presszóba isztok? Kivel vagy?
-          Várjál kicsit, félre állok… Na szóval: nem jössz a tüntetésre? Tudod, amit a Fészen áttoltam.
-          Miért, ma is van tüntetés?
-          Persze hogy van! Sőt! Ma van az igazi… várjál kihangosítalak… hallod?
(Recsgés és „Orbán, takarodj! Orbán takarodj!” a háttérben)
-          Ja… Azt hittem a tegnapi volt az igazi. Nem arra hívtál meg? (…) Szombat este kinn is voltunk, kerestelek is, de nagyon nem tetszett az egész. Bullshit! Voltunk vagy háromszázan és azt kiabálták, hogy „Mocskos Zsidesz”. Szerintem a jobbikosok is kinn voltak.
-          Nem a tegnapi, a vasárnapi az igazi. De ezt küldtem el neked priviben a fészen, nem?
-          De biztos… Nem tudom már követni, minden nap van tüntetés…  Egyébként meg a szombat esti annyira gány volt, ráadásul beszartunk, hogy néhány kopasz megint rátör a Fityeszes székházra, így inkább elmentünk berúgni. Nem vártuk végig, inkább elmentünk a Szimplába és benyomtunk… és képzeld összejöttem egy kis kur…
-          Fejezed már be, baszki! Mondom, ma van az igazi tünci! Innen hívlak az Andrássyról, oszt vagyunk vagy tízezren. Kurva jó a hangulat… Figyeld csak, kihangosítom megint.
(Recsegés és„Vida Ildikó Mondjon le!” a háttérben)
-          Tök jól hangzik, de olyan másnapos vagyok… és különben is, ki a fene az a Vida Ildikó? Mert a Vida pincészetet és a borukat is ismerem – asszem Szekszárdiak. Ez ellen tüntettek? Mert bor ellen nem vonulok!
-          Hülye vagy bakker! Vida Ildikó az Apeh… vagyis a NAV elnöke… Ő mondjon le.
-          De miért?
-          Mert korrupciós botrány van… de leszarom, most nem tudom ezt így elmagyarázni… Inkább gyere ki és meglátod! Kurva jó! Kurva sokan vagyunk!  Rohadt jó a hangulat, gyere má’ ki!
-          De politikus nincs kinn ugye? Mer’ az nagyon ciki lenne megint.
-          A francot! Civil tünci van baszod! Vágó Gábor beszél mindjá’, de ő már csak volt elempés képviselő, most már civil. Meg itt van mellettem Demszky Gabi is, de már SZDSZ sincs, ugyebár…. Az öreg meg nagyon jól nyomja.
-          Még meggondolom, mert holnap korán kell kelnem, meg másnapos is vagyok.
-          Szarj már bele, siess inkább, mert mindjárt forradalom lesz!
-          Hát nem tudom… Az internetadóval mi van?
-          Ki a francot érdekel az internetadó, tünci van baszod!
-          Jó-jó... Mingyá’ összeszedem magam. Indulok, csákány!
-          Siess!

]]>www.tutiblog.com]]> - Szerző: Boris Vian

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Nézőpont (1) Flag gondolja (36) Alámerült atlantiszom (142) Nagyvilág (1310) Jobbegyenes (2788) Mozaik (83) Autómánia (61) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Gazdaság (705) Szépségápolás (15) Belföld (10) Irodalmi kávéház (537) Mozi világ (440) Vetítő (30) Egészség (50) Heti lámpás (312) Politika (1582) Emberi kapcsolatok (36) Sport (729) Gasztronómia (539) Rejtőzködő magyarország (168) Történelem (18) Kultúra (7) Életmód (1) Mondom a magamét (7546)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>