Ma 2023 június 07. Róbert napja van. Holnap Medárd napja lesz.
89ec7e2ec1367b2a1687d54a40171ce3.jpg

Legyőzi a Fideszt az MSZP csodafegyvere?

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

 A nagypolitikától való távolságtartásukat hangsúlyozzák a polgármesterjelöltek a pécsi időközi választás kampányhajrájában. Pedig a baloldal egyik utolsó vidéki fellegvára a tét, s a voksolás egyben főpróbája az - MSZP-SZDSZ-MDF összeállítású - olajfa-koalíciónak is.

Május 10. után Pécset egy pártonkívüli jelölt vezeti majd - legalábbis ez a benyomása a látogatónak, ha a Tasnádi Péter halála miatt kiírt időközi polgármester-választáson induló fideszes Páva Zsolt és a szocialista Szili Katalin kampányanyagait kézbe veszi. A legtöbbön egyetlen pártlogó sem szerénykedik, és hiányoznak a narancs/vörös színek is. Az ország legnépszerűbb formációját képviselő Páva plakátjai kékben pompáznak, a legkedveltebb szocialista politikus, Szili szórólapjai a nemzeti trikolórt idézik. Annál többet vallanak az indulók a Pécshez fűződő bensőséges viszonyukról.

E furcsa szemérmesség igazi harcot takar. Pécsett ugyanis összeállt az országos politikában sokat emlegetett olajfa-koalíció: múlt pénteken a helyi MDF bejelentette, hogy Szilit támogatja, s így tett a pécsi SZDSZ is. Elmúlt tehát az az idő, amikor a liberálisok makacskodása miatt esett el a mostani szocialista polgármesterjelölt a köztársasági elnöki poszttól. Ami azért is érdekes, mert ezzel az országos politikában piacpártiságát hangsúlyozó SZDSZ helyben a szocialista balszárny prominensét támogatja.

A kulisszák mögött tehát a - minden párt által európai parlamenti választási erőfelmérőnek tartott - voksolás előrevetíti, mi várható a következő országgyűlési megmérettetésen a kispártok részéről, ha jelöltjeik nem jutnak ki június 7-én Brüsszelbe. Túlélésüket ez esetben a szocialistákkal való nyílt összebútorozás biztosíthatja. Az eszmei muníciót már biztosította is Herényi Károly. A magát szintén meggyőződéses kapitalistának valló MDF elnökhelyettese leszögezte: azért álltak Szili mellé, mert vállalta javaslataik képviseletét. Minden feltétel adott hát egy jövőbeni, természetesen szigorúan "programalapú" országos együttműködéshez.Fent és lent

Pécsett mégsem a nagypolitikai számítások állnak a kampány középpontjában; a jelöltek a közterek, közparkok megújításáról, az utak rendbetételéről és az Európai Kulturális Főváros (EKF) program megmentéséről beszélnek. Szili Katalin hátránnyal indul, hiszen párttársai tíz éve vezetik a várost, s a korszak végére sűrűsödtek a botrányok. Ráadásul a házelnök kampánya bukdácsolva indult: a politikus februárban indítványozta egy helyi költségvetési tanács felállítását - noha ez a testület fideszes kezdeményezésre már tavaly év végén létrejött. Később a Magyar Rádióban a kopogtatócédula-gyűjtés állását firtató kérdésre azt mondta: "Ezzel nagyon jól áll a kampánystáb ott lent." A "fentiek", azaz fővárosiak lenéző magatartására érzékeny pécsieknek nem tetszett a megfogalmazás. Szili ráadásul feladta a magas labdát a "Budapesten élő politikus ejtőernyőzéséről" beszélő helyi ellenzékieknek, akik már eleve bírálták a házelnöki rezidencia és állami autó mellé 2002 óta felvett 24 milliós költségtérítéséért.

Mára összeszedte magát a Baja Ferenc miniszterelnökségi államtitkár vezette szocialista kampánystáb: Szili Katalin köré különbejáratú "civil" mozgalom szerveződött Helló Pécs! néven, s a házelnök rendületlenül rója az utcákat, piacokat, beszél összefogásról, a város megújításáról. Mindezt nem eredménytelenül: információink szerint a pártok által készített felmérések a két jelölt fej fej melletti népszerűségét mutatják. Bár 2006-ban Tasnádi Péter csak 287 szavazattal győzte le Páva Zsoltot, s az azóta történtek aligha erősítik a szocialistákat, Szili "csodafegyver" lehet.

Szocialista Kertváros

A helyi bennfentesek szerint másnak esélye sem lett volna a korábbi években megosztottságáról hírhedt, mostanára azonban bizonyításvágytól fűtött jobboldal ellen. Különösen nem Tóth Bertalan alpolgármesternek, aki a helyzetet felmérve félreállt, s inkább a 3. választókerületre összpontosít - ez Toller László hajdani körzete, ahol június 7-én időközi országgyűlési választást tartanak. Erre mindenképpen hatással lesz a májusi voksolás: a polgármesteri győzelem növelheti a Fidesz esélyét a kerület elhappolására (a párt egy erős helyi civilszervezet emberét, Kővári Jánost indítja). Ez azonban jelenleg a "lehetetlen" kategóriájába tartozik. A Kertváros - amely, nevével ellentétben, javarészt hatalmas lakótelep - az ország öt legbaloldalibb körzetének egyike. Toller 2006-ban több mint tízezer szavazattal verte meg a fideszes Ternák Gábort (összesen 34 ezren szavaztak akkor).

Június 7. egyelőre beláthatatlanul messzinek tűnik, a május 10-re gyúró polgármesterjelöltek a kampányukkal vannak elfoglalva. Ahogy az 1994 óta pécsi egyéni képviselő Szili Katalin a presztízsét kockáztatja az esetleges vereséggel, úgy Páva Zsoltnak is van vesztenivalója. A fideszes politikus egyszer már vezette a várost 1994 és 1998 között, s 2006-ban hiába próbálkozott az egyéni országgyűlési mandátum és a polgármesterség megszerzésével. Ennek ellenére elfogadottsága, ismertsége jó: a felmérések szerint még a szocialista hívek egy része is rokonszenvezik vele; ez is a magyarázata a hiányzó Fidesz-logóknak. Győzelme esetén helyben megpróbálná megvalósítani az elszámoltatással kapcsolatos, országosan is elhangzó jobboldali ígéreteket. Programjának hangsúlyos eleme az előző szocialista városvezetések gyanús ügyeinek kivizsgáltatása, amiből akad bőven (például a város közétkeztetési feladatait egy börtönviselt szocialista önkormányzati képviselő tulajdonában álló cég végzi).

Alacsony részvétel

Akadt viszont olyan ügy, melyben változott a helyi Fidesz álláspontja. Mint megírtuk, a párt eleinte nem ellenezte, hogy a Zsolnay-gyárat egy máltai strandra bejegyzett, a Tóth Bertalanféle ifjúszoci körhöz köthető offshore cég leányvállalata szerezze meg a porcelánrajongó Matyi Dezsővel, az Alexandra-könyvesbirodalom pécsi fejével szemben (Heti Válasz, 2009. február 26.). A jobboldali önkormányzati képviselők véleménye csak a városba látogató Orbán Viktor szavai után változott meg. A pártelnök március elején arról beszélt: "legalábbis gyanús", ha egy Máltán bejegyzett cégnek adják el a részvényeket. "Pontosítsunk: azt kértük, hogy a választás előtt már ne döntsünk stratégiai kérdésekben, így a Zsolnay-gyár ügyében sem. A baloldal ezt megígérte, aztán a döntést mégis áterőltették a közgyűlésen. Mi sosem voltunk elutasítóak egy átlátható, kellő garanciákat felmutató külső tulajdonos ellen. Legjobbnak mégis azt tartanánk, ha Herend mintájára az állam is szerepet vállalna a porcelánmanufaktúra megmentésében. És persze, ha egy pécsi lokálpatrióta üzletember is érdeklődik, akkor vele is tárgyalni kell" - mondja Páva Zsolt a Heti Válasznak (azok után, hogy a "máltai" befektető végül visszalépett).

Egyelőre tehát sem a Zsolnay sorsát, sem a választás végeredményét nem lehet megjósolni. Biztosnak egyelőre csak az alacsony részvétel tűnik (40 százalék feletti már jónak számítana). A helyi közélet ismerői szerint a majdani győztes legfeljebb néhány száz szavazattal előzheti meg vetélytársát.
 

"Ez Pécsről szól"- Nem láttuk szórólapjain az MSZP betűszót. Miért? -
kérdezzük Szili Katalintól.

- Habitusomból fakadóan törekszem a párthatárok átlépésére. Ezt mutatja, hogy az MDF-től az SZDSZ-en át a Helló Pécs! mozgalomig egy széles összefogás támogat engem.

- Tíz évig az ön pártjához tartozó politikusok vezették a várost; ettől nem lehet elvonatkoztatni.

- Minden döntéshez közük van azoknak, akik hosszú évek óta irányítják Pécset - akár a közgyűlésben ültek, akár tisztséget töltöttek be. Ezzel együtt magam is kritikával illetek néhány korábbi döntést.

- Például?

- Két éve nyilatkoztam: nem szabad megengedni, hogy a kultúrfőváros ügyét kizárólag épületekre szűkítsük le. Ha ez így alakul, mindenki azt gondolja: ha a beruházások csúsznak, akkor az EKF is csúszik. Másik téma a tubesi lokátor. A városnak már korábban világossá kellett volna tennie: nem lesz radar Pécsett. Ebben hajlandó vagyok akár ütközni is a honvédelmi tárca vezetőjével.

- A Bajnai-csomag nem hat majd a választók döntésére?

- Ez a választás Pécsről szól. Érthető, hogy nagy a várakozás, mert nem akármilyen történetről beszélünk. Egyik jelölt polgármester volt egy cikluson át, én hét év házelnökség után térek haza.

- Eddig nem volt itthon?

- A politikai szerepvállalásra értettem; amúgy mindig is együtt lélegeztem ezzel a várossal, itt lakom, ideköt minden. Voltak konfliktusaim az előző városvezetéssel, ezt sosem rejtettem véka alá. Remélem, hogy Pécs új lendületet kaphat megválasztásomat követően.

- Kampánytéma lett a képviselői költségtérítése. Hamarosan népszavazás is lesz ebben az ügyben.

- Helyeslem a referendumot, ugyanis minden ciklus elején javasoltam a kérdés rendezését. Különös, hogy pont azok kritizálnak most, akik nem akarják rendbe tenni az ügyet. Kicsinyes támadásnak tartom az egészet, nem óhajtok ilyen mélységekig lemenni. Nem fogok egyik szavammal összefogást hirdetni, a másikkal pocskondiázni.

 "Nincsenek szerepeim"- Miért nem szerepel Fidesz-logó a plakátjain? - faggatjuk Páva Zsoltot.

- A 2006-os polgármesteri kampányban sikeres együttműködést indítottunk el a legkülönfélébb közösségekkel. Ez a koalíció túlmutatott a szűk politika határain; ezt folytatjuk most is, így kevésbé van szükség klasszikus pártkampányra.

- A Bajnai-kormány megszorításokat tervez. Pécsről szól majd a választás, vagy a szavazók az országos politikáról mondanak ítéletet?

- Sem eltúlozni, sem lebecsülni nem szabad a nagypolitika történéseit, de tény, hogy mindez Pécsett talán kevésbé hat, mint Budapesten.

- Ellenfele a legnépszerűbb szocialista politikus. Nem tart tőle?

- Kampányomat nem befolyásolja a vetélytársam. Szili Katalin egyszerre próbál országos és pécsi szerepet eljátszani. Nekem nincsenek szerepeim: itt születtem, itt alapítottam családot, itt dolgozom. Mindenekelőtt pécsi polgár vagyok - nem az országos politika levezetőpályájaként tekintek a polgármesterségre. Ráadásul tíz évig a házelnök párttársai irányították a várost, a választók pedig a szavazás napján nem tesznek zárójelbe egy ilyen hosszú időszakot. Mindenki tisztában van például az EKF-projekt helyzetével, a tubesi radarral kapcsolatos ellentmondásos MSZP-s állásponttal. A szocialisták még ajándéknak tekinthetnék jelenlegi támogatottságukat: a város vezetői ehhez képest hihetetlen arroganciával kezelik az eltérő véleményeket.

- Ha megválasztanák, a város lényegében irányíthatatlanná válna, hiszen a testület továbbra is baloldali többségű.

- A törvény szerint a polgármester a kezdeményező, a közgyűlés elé kerülő napirendi pontokra ő tesz javaslatot - viszonylag széles a mozgástere. Ráadásul 1994 és 1998 között már irányítottam a várost kisebbségi helyzetből, tudom, hogyan kell együttműködni. És ne felejtse, hogy mindössze 18 hónap választ el minket az újabb önkormányzati választástól. Addig mindössze egy költségvetést kell készíteni és a testülettel elfogadtatni.

hetivalasz.hu, Ablonczy Bálint

Hozzászólások

Pogi
2016-01-28 13:27
Nagyon jó, de: Augsburgnál nem volt csata! Árulás, kelepce és a fegyvertelen testőrség lemészárlása,v
jennabaillieu5
2018-10-30 15:02
Thanks for making my Birthday Gifts (<a href="http://aniwiki.org/index.php/A_Higher_Florist_Flower_Supply">Aniwiki.Org</a>) special.
2018-12-15 10:26
Thank you for the good writeup. It in fact used to be a amusement account it.<br> <br> Glance complicated to far introduced agreeable from you! By the way, how can we keep up a <br> <br> correspondence?<br> <br> <br> <br> my web page :: win2888 - http://tvcweb.com.br/userinfo.php?uid=2392276
cheri20b6
2019-05-01 10:50
You've made some good points there. I looked on the net for more info about <br> <br> the issue and found most people will go along with your views on this site.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Look into my homepage; <a href="http://Yogakiddoswithgaileee.com/index.php?title=Mt4_Vps_-_Why_Do_You_Need_It_For_Forex_Buying_And_Selling">cheap Vps servers</a>
heidipzc29
2020-05-30 13:39
What's up, everything is going fine here and ofcourse every <br> <br> one is sharing facts, that's really fine, keep up writing.<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my homepage :: coronavirus - http://www.artistnewswire.com/everyone-is-struggling-to-fit-in-in-this-new-world-created-by-one-virus/
jessebunbu
2020-09-26 17:21
I'm gone to tell my little brother, that he should also visit <br> <br> this website on regular basis <a href="https://www.digitaldownloadbooks.com/2020/08/19/how-to-make-money-online-at-home-no-investment-2020/">how to make money online at home no investment 2020</a> get updated from most up-to-date news <br> <br> update.
2020-10-02 14:14
Ahaa, its good dialogue concerning this paragraph here at <br> <br> this webpage, I have read all that, so at this time me also commenting <br> <br> here.<br> <br> <br> <br> Also visit my web blog ... Serbaqq - http://2.56.212.4/
caseyburde
2020-10-17 03:35
Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?<br> <br> <br> <br> My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months of hard work due to no back up.<br> <br> Do you have any methods to prevent hackers?<br> <br> <br> <br> <br> <br> My page; <a href="http://www.place123.net/place/the-orlando-firm-p.c.-decatur-ga-united-statesOrlando">Extra resources</a>
ezequiel79
2020-10-19 06:50
Excellent post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!<br> <br> Extremely helpful information specially the last part :<br> <br> ) I care for such info a lot. I was seeking this certain information for a long time.<br> <br> Thank you and best of luck.<br> <br> <br> <br> my blog post: canon printer support - https://www.backlinkdir.com/technical-support-for-canon-printer.html
dylanpeebl
2020-10-22 23:13
Hello there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it <br> <br> and personally suggest to my friends. I'm <br> <br> sure they'll be benefited from this website.<br> <br> <br> <br> my web page - Matthew Hellyer - https://codexfusion.com
jackson56h
2020-10-24 11:30
If you are going for most excellent contents like I do, simply <br> <br> pay a quick visit this web page everyday since it provides feature contents, thanks<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my webpage - bad credit cards - https://ontogenesisservices.com/
2020-10-27 13:01
I don't know whether it's just me or if everybody else experiencing problems with your blog.<br> <br> <br> <br> It appears like some of the written text on your content are running off the screen. Can someone <br> <br> else please provide feedback and let me know if this <br> <br> is happening to them too? This may be a issue with my browser because I've had this happen before.<br> <br> <br> <br> Kudos<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my site ceza avukatı ankara - https://kadimhukuk.com.tr/makale/ceza-avukati/
carmella06
2020-11-04 21:51
I have been exploring for a bit for any high quality articles <br> <br> or blog posts in this kind of house . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site.<br> <br> <br> <br> Studying this info So i am happy to express that I've a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed.<br> <br> I such a lot definitely will make sure to don?t disregard this site and provides it <br> <br> a glance on a relentless basis.<br> <br> <br> <br> my web blog: <a href="https://mynuviet.net/forums/gai-goi-quan-phu-nhuan.34/">gái gọi</a>
ewxtemeka7
2020-10-17 06:46
I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up!<br> <br> I'll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best<br> <br> <br> <br> My homepage :: <a href="https://kadimhukuk.com.tr/makale/adli-sicil-kaydi-nasil-silinir">Adli Sicil Kaydı</a>
chetdonogh
2020-10-17 08:11
I got this website from my pal who informed me about this site and now <br> <br> this time I am visiting this site and reading very informative posts at this time.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to visit my blog Red Alert 2 Full indir - https://sites.google.com/view/red-alert-2-indir/
orenj03259
2020-10-17 15:32
Howdy! Would you mind if I share your blog with my myspace group?<br> <br> There's a lot of people that I think would really enjoy your content.<br> <br> <br> <br> Please let me know. Thank you<br> <br> <br> <br> my homepage <a href="http://maps.google.co.jp/url?q=http">Digital Signage</a>
ionakaye6
2020-10-19 04:06
Excellent pieces. Keep posting such kind of info on your blog.<br> <br> Im really impressed by your blog.<br> <br> Hey there, You have done a great job. I'll certainly digg it and in my view suggest to my friends.<br> <br> I am sure they'll be benefited from this web site.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Look at my web blog ... <a href="https://www.backlinkdir.com/technical-support-for-brother-printer.html">brother printer support</a>
laurenejam
2020-10-22 19:41
Does your blog have a contact page? I'm having trouble locating it but, I'd like to send you an email.<br> <br> I've got some creative ideas for your blog you might be interested <br> <br> in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it <br> <br> expand over time.<br> <br> <br> <br> Also visit my website; Australia - https://www.australialatestnews.com/
kerstinozh
2020-10-23 11:40
I was curious if you ever thought of changing the page layout of your <br> <br> website? Its very well written; I love what youve got to say.<br> <br> <br> <br> But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better.<br> <br> Youve got an awful lot of text for only having one or 2 images.<br> <br> Maybe you could space it out better?<br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my weblog ... <a href="http://fptplayboxtoanquoc.com/fpt-play-box/">mua fpt play box</a>
patricejhi
2020-11-03 12:06
Good post but I was wondering if you could write a litte more on this topic?<br> <br> I'd be very grateful if you could elaborate <br> <br> a little bit more. Bless you!<br> <br> <br> <br> Here is my web page ... بازی انفجار حضرات - https://yekshart.com/crash/hazarat-crash-game/
benjaminma
2020-10-26 04:24
Hi there would you mind letting me know which web host you're working with?<br> <br> I've loaded your blog in 3 different web browsers and I must say <br> <br> this blog loads a lot quicker then most. Can you recommend a <br> <br> good hosting provider at a honest price?<br> <br> Thanks a lot, I appreciate it!<br> <br> <br> <br> Review my web-site: <a href="https://tangballufadeal.blogspot.com/2020/10/2020-ios-android-ufadeal-com-ufadeal.html">สมัครเว็บแทงบอลบนมือถือ2020</a>
2020-11-01 16:23
Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am having difficulties with your RSS.<br> <br> I don't know why I am unable to subscribe to it.<br> <br> Is there anybody having the same RSS issues? Anybody who knows the answer can you <br> <br> kindly respond? Thanks!!<br> <br> <br> <br> my web blog: <a href="https://myrollerstone.com/collections/perle-pierre-naturelle">perle pierre naturelle</a>
bonny23u41
2020-10-19 23:50
I constantly spent my half an hour to read this weblog's content every day <br> <br> along with a cup of coffee.<br> <br> <br> <br> Here is my page :: <a href="http://nihs.ac.in/">best physiotherapy colleges in india</a>
valenciayg
2020-10-23 06:02
Hurrah! After all I got a website from where I be capable of really obtain helpful facts concerning my study and knowledge.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my web site <a href="http://jntbet.org">cara daftar judi online</a>
rodneyward
2020-10-23 14:33
Hi i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this paragraph i thought i could also <br> <br> make comment due to this brilliant post.<br> <br> <br> <br> Feel free to visit my page; <a href="https://intech-groupvn.blogspot.com/2020/10/vai-tro-cua-tu-ong-hoa-trong-cac-nha.html">Tự động hóa intech group</a>
claudiolis
2020-10-24 05:37
If some one desires expert view about blogging afterward i recommend <br> <br> him/her to go to see this web site, Keep up the <br> <br> nice work.<br> <br> <br> <br> My blog post ... jasa backlink - https://p-store.net/bisnis/5180/jasa-backlink-berkualitas-100000-gsa-ser-dofollow
lelastilli
2020-10-26 15:07
Hello, for all time i used to check blog posts here early in the morning, for the reason that i enjoy to learn more <br> <br> and more.<br> <br> <br> <br> my site ... <a href="https://www.hewecon.de/">kn95 maske Waschbar</a>
emeliachub
2020-10-27 16:20
Hello there! This post could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate!<br> <br> He continually kept preaching about this.<br> <br> I'll send this post to him. Fairly certain he will <br> <br> have a very good read. Thanks for sharing!<br> <br> <br> <br> Look at my website; <a href="https://www.psikolog-istanbul.com/aile-baskisi.html">Eş seçiminde Aile Baskısı</a>
wallysperl
2020-10-29 11:12
I am regular reader, how are you everybody? This article posted at this web page is genuinely fastidious.<br> <br> <br> <br> <br> <br> My site ... Adobe CC 2019 Aio Patcher Appnee - https://sites.google.com/view/adobe-cc-2019-aio-patcher/
roseannear
2020-10-29 21:22
My partner and I stumbled over here by a different page and thought I might as well check things out.<br> <br> I like what I see so i am just following you. Look forward to going over your web page <br> <br> repeatedly.<br> <br> <br> <br> Visit my website <a href="https://www.laboratorioiula.com">tampone Covid battipaglia</a>
taneshawhi
2020-10-15 02:08
Appreciation to my father who stated to me concerning this webpage, this <br> <br> blog is genuinely awesome.<br> <br> <br> <br> Stop by my website ... seva pusat mobil murah - <br> <br> https://fernleighphoto.wordpress.com/2020/10/09/resiko-beli-mobil-bekas-banjir-harga-murah-tapi-kualitas-jelek/
tiffanysis
2020-10-16 04:18
What's up colleagues, its enormous article about teachingand completely defined,<br> <br> keep it up all the time.<br> <br> <br> <br> my webpage - <a href="https://www.ybom03.com/">출장마사지</a>
dottyz8379
2020-10-16 09:41
Spot on with this write-up, I actually feel this amazing site needs a great deal <br> <br> Get More Info - https://www.eliteservicesnetwork.com/decatur-ga/professional-services/the-orlando-firm-p-chttp://Firm attention. I'll probably be returning to <br> <br> read more, thanks for the info!
2020-10-16 10:38
Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I've really enjoyed surfing around your blog posts.<br> <br> In any case I'll be subscribing to your rss feed and <br> <br> I hope you write again soon!<br> <br> <br> <br> Also visit my website: <a href="https://apluswk.com/">网课代修</a>
mathiasarm
2020-10-17 06:19
I have been exploring for a bit for any high quality articles or weblog posts on this <br> <br> kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site.<br> <br> Reading this info So i am satisfied to express that I've an incredibly just right <br> <br> uncanny feeling I found out just what I needed.<br> <br> <br> <br> I such a lot no doubt will make sure to don?t omit this web site and provides it a look regularly.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Take a look at my blog ... online psikolog <br> <br> tavsiye - https://www.psikolog-istanbul.com/online-terapi-tavsiye.html
kelleeboye
2020-10-17 17:50
You've made some decent points there. I checked on the net to <br> <br> learn more about the issue and found most people will go along with your views on this site.<br> <br> <br> <br> <br> <br> my webpage; <a href="https://www.twolinespoetry.com/2020/10/darta-hoon-kehnay-say-keh-muhabat-hai.html">Two Lines Poetry</a>
suzannecro
2020-10-22 20:24
Greetings! Very useful advice within this article! It is the little changes which will make the greatest changes.<br> <br> Thanks a lot Best Skateboard For 5 Year Old - https://airbiip.com/home/skateboarding/ sharing!
lorimcaula
2020-10-29 13:41
Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it.<br> <br> Look advanced to more added agreeable from you!<br> <br> <br> <br> However, how can we communicate?<br> <br> <br> <br> My web site :: <a href="https://www.taxitolondonairports.com/">airport taxis London</a>
agarosaura
2020-10-23 09:18
Heya i'm for the first time here. I came across this board <br> <br> and I to find It truly helpful & it helped me out much.<br> <br> I hope to give one thing again and help others such as you helped me.<br> <br> <br> <br> <br> <br> Feel free to surf to my web blog free online poker - http://www.897powerfm.org
hazelscerr
2020-10-23 15:35
Very quickly this web site will be famous among all blogging and site-building users, due to it's fastidious posts<br> <br> <br> <br> My blog post: <a href="https://yekshart.com/">بازی انفجار</a>
nataliafau
2020-10-23 23:00
Wonderful work! This is the kind of info that should be shared across the net.<br> <br> <br> <br> Disgrace on the search engines for now not positioning this put up upper!<br> <br> Come on over and discuss with my site . Thank you =)<br> <br> <br> <br> Check out my weblog Xiaomi Redmi 9i Price in Bangladesh October 16 - https://mobilebiponi.com/smartphone/huawei/huawei-y5p/
2020-10-28 09:43
Having read this I believed it was extremely <br> <br> enlightening. I appreciate you spending some time and effort to put this content together.<br> <br> I once again find myself personally spending a <br> <br> lot of time both reading and leaving comments.<br> <br> But so what, it was still worthwhile!<br> <br> <br> <br> Have a look at my blog post: <a href="https://www.vanpostasigazetesi.com/firma-rehberi/en-koleji-145.html">en koleji</a>
krystlehum
2020-10-26 10:59
I am sure this article has touched all the internet viewers, its really really good <br> <br> article on building up new webpage.<br> <br> <br> <br> Here is my homepage <a href="https://www.psikolog-istanbul.com">online psikolog tavsiye</a>
2020-10-18 22:55
I visited multiple blogs however the audio feature for audio songs <br> <br> present at this web page is genuinely excellent.<br> <br> <br> <br> Also visit my webpage: <a href="http://maps.google.co.vi/url?sa=t&amp;url=https">technology Week blog news</a>
tommymcfad
2020-10-23 08:03
It's difficult to find educated people on this topic, but <br> <br> you sound like you know what you're talking about! Thanks<br> <br> <br> <br> My weblog :: <a href="https://intechgroupvn.weebly.com/blog/tu-ong-hoa-va-giai-phap-cua-intech-group-cho-nha-may-san-xuat">Intech</a>
jannwillin
2020-10-23 20:53
What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge concerning <br> <br> unexpected feelings.<br> <br> <br> <br> My web page Veidehi Gite - https://www.krazybutterfly.com/kecak-dance-bali/
charityr66
2020-10-23 20:26
Wow, this article is pleasant, my sister is analyzing these things, therefore <br> <br> I am going to let know her.<br> <br> <br> <br> Look at my web page :: <a href="http://gapleonline.fun">http://gapleonline.fun ( Link Naked )</a>
alisoninq
2020-10-25 19:34
I got this web site from my buddy who informed me concerning this website and now this time I <br> <br> am browsing this site and <a href="http://mydesigntool.site/profile.php?username=Sabrina-Catalano_4532">continue reading this</a> very informative articles at this <br> <br> time.
penelope97
2020-10-28 21:43
When someone writes an article he/she keeps the thought of a user in his/her mind <br> <br> that how a user can know it. Thus that's why this article is great.<br> <br> Thanks!<br> <br> <br> <br> My blog - ฉีดปลวกเชียงใหม่ - https://www.facebook.com/chiangmaitermites/
hildegarde
2020-10-30 22:31
all the time i used to read smaller posts that also clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading <br> <br> here.<br> <br> <br> <br> Also visit my website; Avast Premium Crack - <br> <br> https://sites.google.com/view/telecharger-avast-premium-2019/

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tv fotel (65) Mozi világ (440) Gazdaság (681) Nagyvilág (1306) Szépségápolás (15) Flag gondolja (33) Tereb (142) Belföld (9) Rejtőzködő magyarország (168) Politika (1581) Emberi kapcsolatok (36) Titkok és talányok (12) Irodalmi kávéház (521) Sport (729) Mondom a magamét (6857) Életmód (1) Jobbegyenes (2624) Autómánia (61) Gasztronómia (539) Heti lámpás (264) Kultúra (6) Történelem (15) Alámerült atlantiszom (142) Egészség (50) Vetítő (30) Mozaik (83)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>