Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
38a1c517629bddbae3fcd708b423005f.jpg

Határerődítés

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

A rendőrségen belül határvadász századok jönnek létre, amelyekben több ezer egyenruhást vezényelnek délre, hogy megvédjék a magyar–szerb határszakaszt – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az intézkedés várható volt, hiszen a műszaki határzár és az ideiglenes kerítés önmagában nem állítja meg a bevándorlási hullámot, funkciójának biztosításához nyilvánvalóan élőerő és jogi védelem is szükséges.

A határvadász századok létrehozásának hírére a balliberálisok menetrendszerűen ráizgultak, bár nem lehet tudni, hogy a határ vagy a vadász kifejezés, esetleg a határvadász szóösszetétel a gerjedelem oka. Nekik már a kerítésépítés híre is hasonló izgalmat okozott: néhány héttel ezelőtt tyúkhálóból készített ellenkerítéssel bohóckodtak a Parlament előtt, és még véletlenül sem került szóba, hogy az amerikai–mexikói vasfüggöny elérte az óceánt, és rövid időn belül ezer kilométeres hosszúságúra bővül, Izrael biztonsági kerítést emel a jordán határnál, és ez lesz a negyedik ilyen létesítmény, amelyet Izrael az illegális bevándorlók beszivárgása ellen emel, de említhetnénk a görög–török és a bolgár–török kerítéseket is.

A balliberálisok szándékosan összemossák az európai munkaerő szabad áramlását a népvándorlással, és remélve az ország etnikai felhígítását és a nemzeti kötelékek további lazítását, legszívesebben az összes migránst hazánkban telepítenék le, oly módon, hogy a menedékkérelmeket a tiltott határátlépőkből álló bizottság rögtön el is bírálhatná. Közben azonban kínosan kerülik annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy ha az arab tavasz és az Egyesült Államok demokráciaexportja sikeres volt, akkor a megdemokratizált területekről miért indultak el milliók Európa felé.

Háborús helyzetben az államhatár védelme katonai feladat, és egy ország határainak az ellenséges betörés elleni védelmét, vagy saját erői számára a határ mögötti felvonulás biztosítását jelenti. Hazánkban 1940-ig a határvédelmet rendszerint határőr, csendőr, vámőr, pénzügyőr alakulatok látták el, ezeket a mozgósítás után erősítették meg a haderő alakulataival és eszközeivel. A magyar hadsereg 1940-ben már ötvenhárom határvadász századot foglalt magában, a határvadászok személyi állománya csaknem huszonnyolcezer főt tett ki, amelyből kilencezer-ötszáz volt határszolgálatos.

Déli határunknál jelenleg katonai erőkkel történő védelmi jellegű határerősítés folyik, amelynek célja a határ egész hosszában való biztonságos lezárása. A szó katonai értelmében biztosan nincs háborús helyzet, és éppen ezért logikus, hogy a rendvédelmi feladatokat ellátó határvadász századokat a rendőrség állományából szervezzék meg, különös tekintettel arra, hogy a határőrséget 2007-ben a rendőrségbe olvasztották be.

Közben azonban nem enyhül a migrációs nyomás: Macedóniában rendkívüli állapotot hirdettek, és a hadsereg fénygránátokat vetett be a migránsok ellen, Bulgária közölte, hogy katonákat vezényel a határőrség megsegítésére, Horvátország a Szerbiával közös határát erősíti meg, hazánkban naponta több ezer illegális bevándorló lépi át a zöldhatárt. Budapest főpolgármestere közleményt adott ki, amely szerint „ellenőrizhetetlen személyazonosságú emberek tömege ellepi a fontos gócpontokat, túlterjeszkedik, elemi szabályokat nem tart be, és jogi eszközök hiányában lassan senki semmit nem tehet a magyar városlakók érdekeinek védelmében”. A hazai balliberálisok a tatárjárás idején bizonyára a tatárok integrációjáról meséltek volna. S ha így folytatják, egyre jobban bízhatunk abban, hogy 2018-ban alulmaradnak az egyetlen reális ellenfelükkel, az ötszázalékos parlamenti küszöbbel szemben.

Zsolnay MIklós - magyarhirlap.hu

Tisztelt olvasók! Legyenek olyan kedvesek és támogassák "lájkukkal" a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: ]]>https://www.facebook.com/flagmagazin]]>
- Minden "lájk számít, segíti a magazin működését!

Köszönettel és barátsággal!

]]>www.flagmagazin.hu]]>]]>
]]>

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Alámerült atlantiszom (142) Életmód (1) Politika (1582) Gazdaság (705) Történelem (18) Heti lámpás (312) Flag gondolja (36) Nézőpont (1) Rejtőzködő magyarország (168) Irodalmi kávéház (537) Egészség (50) Mondom a magamét (7546) Mozi világ (440) Vetítő (30) Tereb (146) Titkok és talányok (12) Jobbegyenes (2788) Kultúra (7) Mozaik (83) Szépségápolás (15) Nagyvilág (1310) Gasztronómia (539) Autómánia (61) Sport (729) Emberi kapcsolatok (36) Belföld (10) Tv fotel (65)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>