Ma 2024 április 20. Tivadar napja van. Holnap Konrád napja lesz.
e874b1e0acfb8a5d21f7665bc9b052ff.jpg

Liberális advent

Flag

Szöveg méret

Még nincs értékelve

Ahogy közeledik kerecsennek nevezett ősi fényünnepünk áhitata, bizony a zöldhasú oltára előtt hajbókoló hedonisták nihilizmust hintő hadigépezete is mozgásba lendül, hisz delláért dörgölődzik a korkór kreténségei iránt fogékony eszetlen embertömegeket megvezető manimámorban megbicsaklott materialista.

"A tízhónapos ingyenhitel a karácsony slágere" - ]]>hirdetik meg]]> az erősen humbukszagú átvágást a kisemberek pénztárcájának dézsmálásából aranyéletet élő jellemtelen jómadarak. Természetesen szó sincs ezúttal sem ingyenhitelről, hisz a gyengébb eltaposását normális létállapotnak tekintő liberális kapitalizmus nem ismeri az emberség kifejezését. Ezúttal is egy szemtelen reklámszlogenről van csupán szó, amit még a hírt közlő Pénzcentrum internetes oldal is elismer. A polkorrekt szeméttel prolivá posványosított átlagpolgár ellenben nem lát tovább az orránál, ennek köszönhetően a fogyasztóknak és vásárlóknak titulált kisemberek továbbra is igényelni fogják az ingyenhitelnek nevezett kamukonstrukciókat annak ellenére, hogy ezek az akciók futamidejüknél fogva magasabb (!) törlesztőrészletet eredményeznek még a hagyományos hitelkonstrukciókhoz képest is. Így fordulhat elő az a liberalizmusban már oly megszokott frenetikus fonákság, hogy az ingyenhitel drágább a nem ingyenes társánál. Persze egy olyan világban, ahol félrebeszélni és himi-humizni kell a megélhetésért, ahol a gerinctelenség és a deviancia a dicsőítés tárgya, ahol az igazságot leleplező személyeket börtönbe csukják, a lebuktatott gazemberek pedig szélsőségesekről makognak normalitáspárti leleplezőik kapcsán, már ezen a paradoxonon sem lepődünk meg. A kutyát sem bántó "szélsőjobbos nácifasiszták" helyett mikor fogják megfigyelni a valódi veszélyt jelentő, naponta tízezreket megkopasztó bankbrancs gigagonosz talmudista tolvajait?

Így verik át a gójt karácsony alkalmából...

A banki bankók felvétele után rendszerint tódulni szokott az agyigyagyát kapott tömeg vásárolni, hitelbe vesz plazmatévét a retekklubbutított réteg, miközben odahaza a szegénység és a kiszolgáltatottság az úr. Már november elején hanukagyertyákra hajazó teszkó gazdaságos égősorok kerülnek az ablakokba, s a legújabb ájpod kütyü után futkározik a hülyeségben páratlan rászedett rongyrázó. Érdemes ilyenkor liberális fórumokat olvasgatni, hogy a zsidó zsetonizmus éppen aktuális slágereivel tisztában legyünk: most épp az ]]>USB karácsonyfa]]> nevezetű anyámkínja a menő mammonföldön, hisz csak rádugja az ember ezeket az izéket a kompjúterére, aztán azok  máris elkezdenek zenélni, csilingelni, rezegni, büfögni... a liberális pedig elkönyvelheti magában, hogy végre beintegrálódott a tévében ajnározott simibohócok fogyasztói társadalmának elismert állampolgárai közé, hisz ugyanolyan ketyere pihen az asztalán, mint amit az éppen aktuális sztárocska is felfuttatott. A materialista médiumok által robotzombivá varázsolt plebs mellett persze léteznek a rózsadombi nagykutyák is, akik nem elégednek meg a leárazott csillivilli csicsákkal, illetve a különféle felesleges kerregő-berregő masinákkal, hanem valóban százezres nagyságban költenek a manimámor napja alkalmából. Egy ilyen szélsőliberális jómadárra gyakorlatilag bármelyik fórumon rábukkanhatunk, én most ízelítő gyanánt bemásolok ide egy ]]>gyöngyszemet]]> a nihiliberalizmus széles tárházából:

"Nem arról van szó, hogy pénzéhes lennék, de nekem szüleim idáig mindent megadtak. 8000-ért arckrém, 22 ezerért parfüm, 25-ért csizma, télikabátok stb... Ha mondjuk azt mondom, hogy szeretnék egy Guess táskát 30-ért, szinte biztos, hogy meg is kapom előbb vagy utóbb... de inkább elöbb. Szeretem a minőségi dolgokat, és ezek sajnos pénzbe kerülnek. Na de, azt mondják ezt egy pasi se tolerálja majd. Ha mondjuk most lenne egy "párom", megkérdezné mit akarok ünnepekre azt mondanám, hogy azt a Chanel Allure parfümöt 33ezerért. Megvenné? Nem nézne furcsán? Nem rúgna ki azonnal?"

Kirúgna aranyom, kivéve persze ha LMP szavazók között keresgélsz! A kivétel nélkül megdöbbent fórumozók elítélő hangnemű válaszai hatására aztán imigyen folytatta az eszmecserét a lumpenliberális (a borzasztó nyelvhelyességért és mondatalkotási stílért én kérek elnézést):

"Mi vagy te? jobbikos? fidesz? te milyen szívonalon élsz? mégis mennyit kapsz havonta azért a fene nagy cselekedeteidért? keveset de nem számít mert majd a túlvilágon más lesz, ott majd más számít... középkor ez vagy mi?"

"A suliban tényleg nem találtam meg a közegem. Hál'isten idén végzem, mert gyakorlatilag utálnak az osztálytársaim. De semmi baj, mert válaszul én is utálom őket.  Miben vagyok jó? A shoppingolásban! Mikor majd önálló leszek, nem tudom majd megvenni ezeket a drága dolgokat? Hát pont ezt akarom elkerülni, halihó!!! Miért ne legyek megvásárolható? Mi a rossz abban?"

"pénz nem boldogít?!!! hehehe ezt te se gondolhatod komolyan... voltál már te egy Zarába? vagy esetleg a név Fashion Street, Budapest mond valamit? Andrássy út ...hogy a felsőkategóriás dolgokat meg se említsem...."

Ezek után osztottam ki kemény szavakkal a lelketlen lumpent, mert bizony ilyesféle normalitásfricskázó mondatok bizony még ebben a vadonra hajazó világban sem mindennaposak:

"Elkényeztetett kis anyagias materialista vagy, akinek a prolik számára sugárzott médiumok a lelkébe égették a vadkapitalista liberalizmus "érték"rendjét a "harácsolj sokat, nuku érzelem" léleklúgozó létállapotának jegyében. Tudod mi vagy te? Egy lelki lumpenproletár, egy manimámorban megbicsaklott igénytelen belpesti senki. Tanulmányozd Platón ideatanát, ne a féregmentalitást hintő anyagias materializmus, azaz korunk téveszméje vezérelje a tetteidet! Ami anyagból van, az múlandó, az ember azonban több puszta atomhalmaznál, igaz ezt a Plázában és a Kokósanel üzletben nem mondják el a reklámbolondított magadfajta manipuláltaknak, a fogyasztói társadalom zombidroidjainak..."

Minden magyar embernek boldog és materializmusmentes karácsonyi készülődést kívánok, próbáljunk meg kicsit elvonatkoztatni ettől a kapzsivá, kegyetlenné és lélektelenné tett világtól, hisz nekünk, normalitáspárti magyaroknak nem a zsáknyi zseton a zsánerünk! Legalább a szűk környezetünkben, karácsonykor ne kelljen megtapasztalni a liberalizmus mételyét...


Tor Salqvist

 
Szerző a Flag Polgári Műhely tagja

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Életmód (1) Tereb (146) Rejtőzködő magyarország (168) Sport (729) Tv fotel (65) Szépségápolás (15) Történelem (18) Mozaik (83) Nézőpont (1) Heti lámpás (312) Gasztronómia (539) Belföld (10) Politika (1582) Alámerült atlantiszom (142) Autómánia (61) Mozi világ (440) Jobbegyenes (2788) Vetítő (30) Titkok és talányok (12) Kultúra (7) Irodalmi kávéház (537) Emberi kapcsolatok (36) Mondom a magamét (7546) Egészség (50) Nagyvilág (1310) Flag gondolja (36) Gazdaság (705)
]]>eff]]>
]]>free speech]]>
]]>mti]]>